söndag 16 juni 2019

Det är allvarligt att uppmana arbetande att strejka från arbetet!

I ett inlägg på Instagram skriver Greta till sina 1,9 miljoner följare, att nästa globala strejk kommer att äga rum mellan 20 och 27 september. Greta byter nu fokus, istället för att i strid med skollagen som uppmanar elever att skolka från skolan, riktar Greta sig nu till vuxna och manar till olagliga, så kallade vilda, strejker.
Den här gången uppmanar vi även vuxna att strejka från arbetet!”

Att strejka utan arbetsrättslig grund kan räknas som arbetsvägran med avsked som resultat.
Arbetsvägran (strejk) regleras av MBL-lagen (1976:580) speciellt från paragraf 41 som gäller fredsplikt när fackförbund inte varslat om stridsåtgärd.
På vilket följer att uppmaning till strejk gränsar till Brottsbalkens 16 kapitel 5 paragraf 1 stycket (uppvigling).
" Den som muntligen inför menighet eller folksamling, i skrift som sprides eller utlämnas för spridning eller i annat meddelande till allmänheten uppmanar eller eljest söker förleda till brottslig gärning, svikande av medborgerlig skyldighet eller ohörsamhet mot myndighet, dömes för uppvigling till böter eller fängelse i högst sex månader."
Just när det gäller fackliga - statliga överenskommelser där SAP är pappa brukar ses som synnerligen allvarligt av statsmakten.

Frågan är om inte Greta, bör anmälas för uppvigling!

Greta saknar uppenbart förmåga att tänka logiskt och hon förstår inte konsekvenser av sina fanatiska visioner. Hon saknar förmåga att göra och förstå konsekvensanalyser. Hon är ett barn och hon har jen sjukdom som begränsar hennes fattningsförmåga. Finns det inte en enda rakryggad journalist inom PK medierna som vågar berätta sanningen om Greta och påtala, att hon är ett barn med extrem sjuklig fantasi. Hennes förstånd är begränsat p.g.a. uppenbara skäl. Den biskop som jämförde Greta med Jesus bör nog sinnesundersökas på ett psyke. Jag har absolut inget emot Greta. Jag tycker bara synd om henne som har föräldrar som låter denna cirkus få fortgå/pågå. Det är skamligt agerande av Gretas föräldrar. Rädda Barnen eller någon som värnar om barns rättigheter bör påtala, att Greta skyndsamt bör hjälpas undan offentligheten. Greta kan bli skadad för livet om denna cirkus-galenskap inte stoppas/upphör.

Gretas förmåga att sia om klimatet är obefintligt! Hon har en unik förmåga som hon är ensam om i världen, hon kan se med blotta ögat koldioxid, enligt Malena! Ett sådant påstående av en mamma visar, att där finns också problem!
82 % av svenskarna hakar på, detta exploaterande av en tonåring som är gravt utvecklingsstörd! Slutsats - minst 82 % av svenska folket, är lika efterblivna!

Det är i praktiken personerna bakom Greta som driver på och ordnar saker, utan dem ( DN och Expressen som tidigt började orkestrera kampanjen och lansera henne både i Sverige och internationellt), så hade hon inte varit mer celebritet än Nisse i Hökarängen.
Foliehatten tycker hela den här påhittade koldioxidfaran, andas desperation. Det blir allt galnare med tiden . Miljöfanatikerna bakom henne skyr inga medel, för att uppnå kaos och driva det hela in absurdum .
Visst är det hennes roll som klimataktivist som ska studeras. Att Greta lyckats få stora ledare runt om i världen att lyssna och dessutom få priser och nomineringar ja, detta är väl ett kvitto på att det hon föresatt sig, har lyckats. Sedan om det är hela gruppen runt henne eller Greta själv som dragit det stora lasset, det är svårt att reda ut. Men konceptet Greta, har absolut lyckats.

Vad blir nästa steg? Att sittstrejka på motorvägar varje fredag för att hindra fordon med bränslemotorer att komma fram? En gräddfil för Teslor och gasbussar blir det förstås.
Eftersom Greta sagt att mänskligheten står inför sin värsta kris någonsin och bl.a. Obama hyllar henne, då bara måste det
bara vara sant.Vi har bara tio år på oss att ändra levnadssätt enligt Greta!
Alla som har huvudet i behåll ser proportionerna. Även om allt trafikflyg (och civilt fraktflyg) i Europa skulle lägga ner totalt i morgon och alla flygplatser i Sverige, bommar igen, så skulle det inte ha någon större påverkan på klimatet. Inte idag och inte om tio år. Den trafik med båtar och lastbilar som skulle ersätta flyget, skulle spy ut ännu mer CO2 och giftiga avgaser.
Inte heller en nedläggning av alla koleldade kraftverk i Europa skulle betyda särskilt mycket. Det är inte de här branscherna och inte Europa som är de tunga "syndarna." Kina och Indien är mycket värre, men där lyssnar de inte på uppmaningar att sluta flyga, lägga ner industrier, förbjuda bensinbilar, bygga vindkraftverk osv.
Inte heller bryr de sig vad Greta säger!

Greta och hennes supporterklubb har fått en ”hangup” på passagerarflyg och fossildriven biltrafik i Europa,
för dessa är helt betydelselösa i sammanhanget.

1 kommentar:

 1. Det finns allvarligare hot än CO2.

  Vi som har oxygen-ångest kräver nolltolerans mot oxygen.

  57 procent av atomerna i den dödligt frätande svavelsyran är oxygen-atomer.
  I den minst lika farliga salpetersyran är motsvarande siffra 60 procent oxygen-atomer.
  Atomer kan vara ett livsfarligt hot mot mänskligheten, tänk bara på atom-bomben.

  Oxygen orsakar skador på bärande balkar på bilar och kan göra bilarna trafikfarliga.

  Oxygen-angreppen kostar miljontals kronor varje år i Sverige.

  Oxygenet är en stor bidragande orsak till senaste tidens skogsbränder.

  Utan oxygen skulle vi inte ha några krig på jorden.

  En medelmåttig operasångerska får i sig rejäla mängder oxygen och avger därefter stora mängder CO2.
  För klimatets skull bör operasång totalförbjudas.
  Eftersom operasång inte heller är direkt njutbar bör detta ligga i allmänhetens intresse.

  Zero Oxygen Now!

  SvaraRadera