onsdag 26 juni 2019

Det är aldrig för sent att ändra sig!

Läs och fundera/smaka/sug på dessa två meningar nedanför. De skrevs för 4 år sedan. Vem kan ha uttalat dem och i vilket forum. Kan det vara Mattias Karlsson eller Björn Söder i någon av vänsterns s.k. hatmedia på nätet?
 
Hårda och obarmhärtiga straff ska gälla för illegal vapenhandel. [alla män] som lever och härjar i kretsar där man har tillgång till vapen skall dömas hårt och ovillkorligt, ty inga hederliga och laglydiga människor har vapen för att mörda, dräpa och hota andra individer.”
Foliehatten gissar att det är väldigt få som gissat på, überposören den alltid solbrune Björn Ranelid som hade geggat på, ett nytt lager läppglans på sin skadade läpp som tog bladet från munnen! Vad som är (ännu mer) intressant är att det är GP som publicerar detta!

Ranelid fortsätter: "Jag påstår att flera av dessa mördare och våldsverkare har levt under betydligt mer privilegierade förhållanden i familjerna än vad många av mina barndomskamrater och bekanta gjorde i Malmö mellan 1949 och 1970. De väljer sina liv och de avstår från att utbilda sig och att skaffa arbete. De väljer sina kamrater och vänner och sitt umgänge. ”
Sedan jämför Ranelid och dem med sjuka och handikappade som kämpar för att försörja sig: ”De lever under mycket hårdare villkor än dessa gangstrar, dråpare, tjuvar och mördare."
Ranelid bjuder på en ganska träffande samtidsanalys
som är lika aktuell idag. Han satte fingret på såväl sjukdom och symptom, även om han väl inte når hela vägen fram, när det gäller ordinerad kur. Detta samtidigt som den totalt oduglige Ygeman menade, att det huvudsakligen är jobbskatteavdragen som är orsaken till Göteborgs
-skjutningarna.

Foliehatten undrar vad som är orsaken till Ranelids omsvängning? Insåg han redan 2015 att Sverige gick åt fel håll? Bara för några dagar sedan skrev Ranelid en krönika i Expressen som är mycket läsvärd om de kriminella som tagit över!

Det märkliga var att, dagen före valet 2014, publicerade DN Björn Ranelids öppna brev till Jimmie Åkesson. I brevet uppmanade han Åkesson att ta emot 1 miljon flyktingar!
Ranelid:Fler än en miljon svenskar lämnade landet och sökte lyckan långt bort och de flesta blev väl mottagna och erbjöds till och med pengar och mark för att bygga sina hem och påbörja det nya livet. Det var en tredjedel av Sveriges befolkning. Chicago var Sveriges tredje största stad 1925. Jag ber dig att tänka i den motsatta riktningen av denna emigration och ström av människor. Låt lika många syrier, afghaner, somalier, irakier och palestinier komma till Sverige i dag. Den stora och avgörande skillnaden är den att de kommer från krig och terror, men det gjorde inte dåtidens svenskar.”

För två veckor sedan läste Foliehatten Ranelids "Kniven i hjärtat" som hade legat på hyllan i flera år, innan den blev läst. Boken handlade om en kärleksdröm som var för stor, om en faders brott och straffet som drabbar hans barn samt om symaskinen Singer och en Studebaker på skånska vägar! En bra bok som de flesta som Ranelid skrivit. Foliehatten kan rekommendera, om ni inte vet vad ni skall läsa för bok, läs en bok av Björn Ranelid!

Foliehatten tycker att Björn Ranelid är en kuf på sitt sätt, men en ganska skön kuf och det är skönt med en person som gör som han vill och står för det. Ranelid är en diva, i traditionell bemärkelse, en bra arvtagare till Ernst-Hugo Järegård. Han är en fantastisk prisbelönad författare som är fantastisk med ord. Imponerade är att Ranelid snackar, utan att stacka sig oavbrutet, om absolut ingenting utan manus.
Foliehatten hade möjlighet att lyssna till
Björn Ranelid i Lund för ett antal år sedan och blev tagen av den ”svada” mannen har!
Enligt egen utsaga, är han den störste författare som fötts sedan Strindberg. Han tycker naturligtvis att han är mobbad av kulturetablissemanget, eftersom han varken fått Nobelpris eller en stol i akademien (ännu...).
Tänk Er in i hans situation - han är den störste författaren någonsin och den ende som kan behandla det svenska språket på ett riktigt sätt. Dessutom har han spelat två A-lags-matcher med MFF i Svenska Cupen, när det inte var så noga med vem som spelade, MFF vann i alla fall.

Idag är Ranelid förfärad över utvecklingen i landet. I en krönika i Expressen skriver han, att ”De kriminella styr över de laglydiga.”
Ranelid: ” Från det att jag var en liten pojke fram tills jag var fyrtio år hörde jag aldrig att en människa sköt en kvinna eller man med eller ett automatvapen på allmän plats under bar himmel i Malmö. Ynglingar var inte kurirer som förflyttade vapen och narkotika.
Måndagen den artonde juni 2018 mördades tre personer invid ett internetkafé i Malmö på Drottninggatan. Mördaren sköt enligt uppgifter med ett automatvapen. Alla medborgare i staden berörs av dessa dåd på allmän plats.
Ett 15-tal män samlas vid akutmottagningen på Malmös sjukhus efter trippelmorden. De kriminella intar hjärtat av staden som blöder. Den primitiva lagen gäller bland dessa gangstrar som kontrollerar knarkhandeln i Malmö. Nu väntar hämnd och vedergällning, ty det är det enda språk som talas i den undre världen. I Sveriges tredje största stad sker offentliga mord. Varje ord i denna krönika skriver jag i omsorg och kärlek till de laglydiga och anständiga människorna i Sverige. ”

Ranelid kan i sina böcker bli väldigt ordrik och överdrivet expressiv. Hans krönika är riktig bra, men den borde kommit fem i och inte fem över. Krönikan visar också, att hans hjärta och hjärna kan tala samma språk och att förnuftet råder. Ranelid är opportunist, tyvärr har den svenska s.k. intelligentsian inte begåvats med alltför snabbrörligt intellekt. De är som en varuautomat som man måste sparka på för att poll
etten ska trilla ner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar