lördag 22 juni 2019

Sossarna kröker återigen ryggen för Miljöpartiet för en ny galen skatt!

Plastpåsen är en av världens bästa uppfinningar, den är stark, rymlig, fukttät, kompakt om man fäller ihop den m.m. Det är inget problem med miljön, när det gäller plastpåsen, utan problemet är, att plastpåsarna hamnar där de inte ska vara.

90% av all plast i haven kommer från 10 floder i Afrika och Asien. Lycka till med att hitta en Coop kasse i våra hav, den finns inte.
Jamen tänk på ”baarnen” och miljööön” säger smilfinken Bolund. Bolund borde ha tagit reda på, om det finns en studie eller forskning som stödjer tesen att plastpåsarna vi bär hem livsmedel i, hamnar i naturen och att det påverkar miljön?
I stort sett alla påsar återanvänds eller hamnar i soppåsen och bränns sedan upp! Alla dessa moralskatter är bara till för, att lura av vanligt hederligt folk ännu mer pengar, för att finansiera den humanistiska stormakten som ständigt behöver mer pengar. Vanligt folk är dummare än vad man kan tro och tycker det är bra att ge bort mer av sina hårt beskattade pengar. MP kan bara lägga fram förslag som inte gör någon skillnad för miljön, men beskattar oss mer. Ren miljöopportunism, en skatt som låtsas vara bra för miljön, men inte är det. Så här kommer det fortsätta med skatt på skatt på skatt för alla möjliga saker som inte påverkar miljön nämnvärt. Snart säger man att man hittat ett godispapper i Vättern. Då är det dags med en skatt på godispapper. Diskmedel kommer sägas påverka fiskarnas hjärtrytm, skatt på diskmedel.
 
Snusportioner och cigarettfimpar, är de största miljöbovarna numera. Här har MP och sossarna något att bita i. Är det inte dags att förbjuda dem också, likaså konstgräs.

Politikerna lever helt i en parallell värld. Vad ska vi stoppa frukten och grönsakerna i tänker ni? MP tycker det är bättre, att vi alla ska köpa tygkassar med tusenfaldigt högre miljöpåverkan, än vad en plastpåse har!

Det här har ingenting med miljön att göra, det är bara ett sätt för staten att ta tillbaka lite av den skatt man förlorar i och med att värnskatten avskaffas. Så de fattigaste 90% kommer alltså att bekosta den rikaste 10% skattesänkning. Härlig sossepolitik förlåt, Foliehatten menar, MP, C och L politik. Den här skatten har lika lite att göra med miljön som flygskatten. Det finns inte mycket staten kan göra för att öka intäkterna i en tid då färre skall försörja fler, än att höja skatter och avgifter.
Skatter, avgifter och spårvägar(Lund som kostar skjortan och aldrig kan hämtas hem kostnadsmässigt), subventioner och tvång hit och dit. Sossar och MP är som maktberusade tonårsflickor i elevrådet. Nästa är skatt på CO2 är utandningsluften.


Plastkassen får en rejäl skatt, 3kr. De små påsarna med 30 öre. Fryspåsar och soppåsar innefattas dock ej av skatten. Korkade svenskar ska betala 5-6 kr för en plastkasse med reklamtryck samtidigt som Indien och Kina plastar på som vanligt. Kommer göra en enorm skillnad för miljön i världen eller? I dessa länder är apelsiner Regeringen tror att den skall närmare 3 miljarder och det skall gå till sänkt skatt på arbete.
Foliehatten undrar om det är någon som tänker på regeringskansliet? Med höjningen kommer säkert många att ändra sina vanor och inte köpa, en dyr plastkasse, utan istället ta med en tygkasse eller annat. Foliehatten är helt övertygad om att denna skatt kommer bli en stort fiasko!


Man kan inte annat än skratta åt eländet. Plastkassar är det enda dom nu kunde lägga mer skatt på och det slår "rättvist" för nästan alla använder dom. Själv sparar Foliehatten dom som soppåsar och sedan bränns de upp, när de hamnar i soptunnan.

Man undra vad det kan bli mer eller ny skatt på. Tobak går väl inte längre, för då exploderar smugglingen och kriminella nätverk stöds indirekt. Bränsleskatt är väl också svårt, om man vill komma nära makten nästa gång, motstånd och hat flödar då, hos dom som måste ta sig till jobbet. Elskatt kanske och låta svenskarna frysa lite. Skatt på vatten kanske, förbannad lyx att ha nästan gratis rent vatten i kranarna kan nog MP tycka och sossarna gungar med. Man undrar om dom kan finna något obekvämt med toalettpapper för miljön, för det är verkligen något alla måste använda. Sockerskatt kan vara ett alternativ som i Danmark. Danskarna har 35% skatt på socker i godis! I leksaker finns det mängder av plast, här finns skattepengar, att hämta! 

Foliehatten har via mail blivit underrättad om, att Kommuninvest efter semestrarna kommer att förhandla med utländska långivare om större lån som kommunerna behöver. Problemet är den svenska skräpvalutan och att långivarna ser mörkt på Sveriges framtid. Lånen kan få högre ränta och det kan bli som en dominoeffekt i kommunerna, med högre kostnader!
Foliehatten kan inte annat än gratulera makten, att de har lyckats skapa en klimatpsykos hos vanligt folk. Folket är inte riktigt medvetna om, att de har gått på århundradets största fake news! Vad spelar det för roll vad Svensken gör, när resten av världen skiter fullständigt i allt som har med klimatet att göra! Foliehatten reser mycket och när han kommer tillbaka till Sverige, så ser han att Sverige har aldrig tidigare varit så smutsigt, än vad det är nu! Varje morgon när han hämtar tidningen ser han en fimp, snusportion eller glaspapper eller annat på väg till postlådan!
Igår sände SR P1 ett program om plastpåsar. De ringde upp en professor i Karlstad och pressade om skatten på plastkassar. Hur de än försökte, så vidhöll professorn gång på gång, att det inte är bärkassarna som är problemet och att politiker och media borde släppa det. Ett mycket större miljöproblem är i stället emballaget, men det allra värsta problemet är matsvinnet.

Det glädjer Foliehatten, att förhandlingarna om ett nollutsläpp 2050 i EU strandade. Flera länder motsätter sig detta. Foliehatten undrar om den totalt obildade Löfvén förstår, vad det innebär? Hur detta skall gå till i praktiken, är över hans fattningsförmåga!
När skall svenska folket inse att vi har en fullständig galen regering och ändå röster folk på dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar