fredag 2 april 2021

Är MPs språkrör kompletta idioter eller är de så fastcementerade i sin ideologi att de är totalblinda för verkligheten?

Igår publicerade Sydsvenskan som alltmer är en megafon för regeringen en artikel där Per Bolund verkligen får lägga ut sin extrema politik, utan att bli ifrågasatt på minsta sätt. Ännu märkligare blir det när man inser att MP är ett 4% parti och i det senaste valet räddade ”vilsna” kvinnor i Stockholm kvar MP i riksdagen.

Det är 55 dagar sedan som Per Bolund har blev miljöminister och nu vill han förändra Sverige till bättre, men vi andra som har ett sunt förnuft kvar, inser att Per Bolund vill förvandla Sverige till ettland i kaos, där snart ingenting fungerar.

Bolund: ”Hoten mot vårt klimat, och mot den biologiska mångfalden, är enormt allvarliga. Nu har vi möjlighet att göra satsningar som ser till att vi kan få nya investeringar och jobb i Sverige och samtidigt bygga det fossilfria och hållbara välfärdsland som regeringen har som mål. Den chansen ska vi ta.”

Det som är mycket är, att det Klimatpolitiska rådet kritiserar regeringen för att inte mer än en tiondel av de 97 miljarder som har avsatts i årets statsbudget som en  ”En kraftfull grön ekonomisk återstart” bidrar positivt till de klimatpolitiska målen. Om vi översätter i ren svenska betyder det, att de satsningar regeringen har gjort är inget annat än praktfullt fiasko.

Bolund: ”Miljösatsningen för 2021 är den största som någonsin har lagts på riksdagens bord ”industriklivet” – statens stöd till minskade utsläpp i industrin  samt gröna jobb för unga och personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.”

De som sett Per Bolund i TV debatter känner till att han är bra på svamla ordrikt. Gröna jobb för unga – vem tror Bolund han kan lura. Det är ord utan innehåll. Industriklivet – är det att framställa fossilfritt stål i projektet Hybrid?

Foliehatten kan sammanfatta vad Per Bolund säger. Det är som att spola ner 100 tals miljarder direkt i toaletten. Han och regeringen satsar på projekt där det fungerar på ritbordet och inte i verkligheten. Det har helt enkelt fått ”hybris!”

Bolund om flyget: ”Våra flygbolag kan inte komma tillbaka till samma aktivitet som förut. Vi ställer krav på utsläppen, som måste minska snabbt. Vi har styrmedel som kvotplikt som ökar användningen av biodrivmedel, vi har fattat beslut om miljöstyrande start- och landningsavgifter, och vi kommer att kräva att man informerar om vilken miljöbelastning ens transportslag innebär. Flygskatten satte igång en viktig debatt om vårt ansvar och har lett till att flygandet minskat i Sverige. Men jag tror också att svenska folket har sett att det finns andra värden i livet än att resa långt eller göra shoppingresor till andra kontinenter över helgen.”

Inser inte Per Bolund att Sverige är ett långt land och att ta sig från norra Sverige till södra, är flyget det enda alternativet. Inser inte Bolund att det marknaden som styr och de kommer att flytta över sina långa avgångar till Oslo och Köpenhamn. Det innebär större utsläpp. Inser inte heller Bolund att dagens flygplansmotorer inte är konstruerade för biobränsle. BRA hade två plan som tankades med biobränsle på Landvetter i höstas som fick nödlanda på Sturup pga motorproblem. Det har blivit alldeles ”knäpptyst” vad som hände med motorerna.

Foliehatten undrar vad Per Bolund sysslar med som minister. Tar han inte till sig vad myndigheter och andra råd för fram? Klimatpolitiska rådet har konstaterat att flygbranschen har fått den största delen av regeringens pandemirelaterade stöd till transportsektorn, medan SJ inte har fått några upprätthållande insatser för tågtrafiken.

Miljöpartiet är helsålda på järnvägstrafik och Per Bolund anser att det är mycket viktigt att bygga höghastighetsbanan. Kostnaderna för detta projekt har totalsågats av de flesta myndigheter, flera politiska partier och skånska kommer, där kostnadskalkylerna aldrig kommer kunna infrias. Hör och häpna det ekonomiska oraklet Per Bolund anser, att de har en alldeles för"snäv” tolkning av vinsterna.

Bolund: ”Jag tror att alla kommuner är angelägna om att den regionala trafiken fungerar. De flaskhalsar som finns i järnvägssystemet är en tydlig hämsko som gör det svårt att öka den regionala trafiken.” Återigen svamlar Per Bolund om något som han inte har den minsta susning om.

Sverige behöver ingen höghastighetsbana eftersom passagerarunderlaget inte finns för att få detta projekt lönsamt, utan det blir en rejäl kostnad(flera miljarder förutom avbertlaningar) varje år för staten. I analysen finns inga kostnader upptagna för underhållet! Tror Per Bolund att det är gratis?
Faktum är att det svenska järnvägsnätet är så nedslitet, pga medveten eftersatt underhåll av flera regeringar. Man satsar inte ens de spåravgifter man får in på underhållet. All denna info har Foliehatten fått av en person som är mycket väl insatt i järnvägsnätet.

MPs andra språkrör Märta Stenevi är ännu mer rabiat än Per Bolund. Igår blev Märta intervjuad av ”allas vår idol” Anders Lindberg i Aftonbladet i ett avsnitt av intervjupodcast.
Märta: ”Ska utlandsfödda kvinnor få makt kommer vita, inrikes födda kvinnor att behöva flytta på sig.”
Märta Stenevi tror att det delvis kan vara en maktfråga. De som med självklarhet haft privilegier och makt upplever sig hotade när makten ska delas lika. Men det är inte bara män som måste avstå makt och positioner de haft. Samma sak behöver hända för att utjämna skillnader i ett allt mer mångkulturellt samhälle. Frågan är ju varför inte Märta Steveni själv föregår med gott exempel och lämnar sin plats åt någon
svart kvinna? Hon ser trots allt väldigt vit ut, är kvinna och sitter i en ledarposition - så varför lämnar hon inte över? Då borde hon föregå med gott exempel och avgå, annars kan hon på ren svenska ”hålla käften!”

Alltid
lika härligt när MP äter upp sig självt. Nu måtte väl ändå råget vara måttat, först pajasen Löfvens senaste utspel och nu detta! Folk måste väl ändå vakna snart och inse vilken sjuk regering vi har.
Varför ska utlandsfödda kvinnor få makt i Sverige? De leder oss mot fördärvet.
Det är väl bra att hon talar öppet. Nu får vita antirasistiska kvinnor ta ansvar för politiken kvinnorna röstar på. Dags att antirasistiska vitingar flyttar på sig.
Med tanke på den sinnessjuka samhällsutvecklingen, så verkar det som att svenska folket är hopplöst vilsna. De flesta verkar inte kunna se sanningen förrän sanningen våldför sig på dem.

Sverige ska försöka vara som USA. Märta Stenevi uttalar sig låter det väldigt amerikanskt. Det handlar om "diversity"=mångfald, "equity"=social utjämning och "inclusion"=inkludering. Det är de tre honnörsorden.
De privilegierade vita
kvinnorna måste maka på sig och acceptera inkvotering av de rasifierade kvinnorna. De starka ska tryckas till och de svaga lyftas upp. Problemet är väl att meritokratin ställs åt sidan det vill säga att den som är mest lämpad ska få inneha en position. Så ser manualen ut. Men det är mycket ett spel för galleriet. Dygdesignalering för hela slanten. Ett sorts spel som den postmoderna vänstern anser sig ha råd med i världens rikaste länder. En lek för progressiva halv- eller helnarcissister. En frisk människa inser hur sjukt det är. Och destruktivt i den mån någon eller några tar det på allvar.

Sverige
håller på att bli lika polariserat som USA där eliterna och medierna demoniserar allt som ligger det minsta till höger. När USA talar om att man ska tycka illa om Trump, Ryssland, Kina, Ungern, Polen och Brasilien så lyder Sverige och svenska medier. Till och med H & M gläfser mot Kina.
För några år sedan för de som har ett bra komihåg, ville en sosse att ramadan skulle bli en helgdag. Då var makten tvungna att ta bort någon av de helgdagar vi hade, men det rann ut i sanden när makten fick förslaget, att vi klarade oss utan 1:a Maj. Poängen är att dom själva är inte beredda att maka på sig för mångkulturen, det är bara fotfolket (som dessutom betalar kalaset) som ska kliva åt sidan.

Märtas ställningstagande skulle kunna bli potential sprängkraft. MP:s största väljargrupp är unga kvinnor, inrikes födda. Nu r de höra att de måste göra stora uppoffringar som leder till sämre karriärer, mindre möjligheter till att göra stora klassresor. Märta Stenevi leker med elden.
Foliehatten roade mig med att plocka fram bild på riksdagsgruppen. En kvinna som är färgad. Hon kom in i riksdagen med klanröster och hon slog ut partiets via kvinnliga kandidat. Antingen är Stenevi hemmablind eller också(det mer spännande alternativet) så är frågan, vem skall bort?
Vilken regering vi har! Jämfört med MP mupparna framstår stolpskottet Löfven som ett geni.

 

2 kommentarer:

 1. IQ! det handlar om IQ. En liten hjärna ger mindre utrymme för stora tankar.
  Det är förklaringen.
  En annan tanke som har slagit mig: Varför bry sig om minna tankar och idéer jag hade som ung, när jag nu som äldre inser att de var helt bort i tok. (höj rösträttsåldern eller skaffa ett tvåpartisystem där andra kammaren är beslutande och till vilken bara äldre över 35 har rösträtt.)

  SvaraRadera
 2. En helt riktig sågning av Mp:s politik, den mest destruktiva kraften i riksdagen (och då finns ändå V och C som formidabla konkurrenter).
  Bolund minns jag som finansmarknadsminister hösten 2015 då han skulle hålla ett anförande under pågående massinvasion - han inledde med att kommentera de många migranterna och de farhågor, som vissa medborgare kunde känna om vi verkligen hade råd med respektive kunde klara av detta. Hans svar: Sverige är ett rikt land, så det var inga problem ...
  När såg vi senast en Mp-företrädare besväras av några granskande frågor från SR eller SvT?

  SvaraRadera