söndag 4 april 2021

Kommer Ukriania att anfalla Ryssland med stöd av USA/Nato?

För några dagar sedan hade SVT Rapport ett inslag om att ryssarna gör stora trupprörelser längs ut med den ukrainska gränsen. Underförstått att ryssarna planerade ett anfall på Ukraina!
De västerländska/svenska medierna rapporterar inte om vad som är på gång och det sker också en markant eskalering av Ukrainas fientligheter mot utbrytarrepublikerna i Donbass. Det är utan tvekan så, att en mycket stor majoriteten av befolkningen på Krimhalvön stöder införlivandet av republiken med Ryssland.

Givetvis glömde Rapport tala om att Nato laddat upp med en stor flottstyrka utanför Krim och att efter månader av ökade bombningar, preliminära samtal, provokationer och politiska förberedelser verkar det som om krisen i östra Ukraina och Krim närmar sig på allvar.
I ett tal i slutet av februari sa Joe Biden att Krimhalvön kommer att återlämnas till Ukraina och Nato har skickat en flotta på minst 13 fartyg till vattnet utanför halvön för att visa sina muskler.

Det är också utan tvekan, att Ryssland aldrig kommer att avstå från kontrollen över halvön. Krim är strategiskt mycket viktigt för Ryssland. Vill Ukraina/USA/Nato införliva Krim igen, måste de besegra Ryssland militärt.

Ukrainas väpnade styrkor har samlat trupper mot kontaktlinjen med de utbrytande republikerna Lugansk och Donetsk, liksom i riktning mot Krim, tillkännagav befälhavaren för de ukrainska väpnade styrkorna Ruslan Khomchak. I Ukraina presenteras detta som defensivt, medan det i Moskva uppfattas som hotfullt och aggressivt. Moskva har upprepade gånger varnat för att Ukraina förbereder sig för en eskalering i östra Ukraina och förmodligen också mot Krim. På ryska sidan har också stora styrkor flyttats. Onlinetidningen Southfront skriver att Ryssland har utplacerat 25 taktiska bataljoner och att tjugofem nya förväntas anlända de närmaste dagarna.

Sociala medier är fyllda med bilder av olika tåg och konvojer som flyttar styrkor mot Krasnodar via Krimbron till Krim. I flera veckor har Kievs styrkor beskjutit de utbrytande republikerna, både militära positioner och bostadsområden. Givetvis har utbrytarrepublikerna skjutit tillbaka. Upptrappningen är betydande.

Den 29 mars beslutade parlamentet i Kiev att Ukraina inte behöver fullgöra sina skyldigheter enligt Minskavtalet. Ukraina har också antagit en ny militär strategi där det är officiell politik att återerövra Krim. Detta anges i dekret 117/2021 och det är troligt att improviserade NATO-övningar kommer att börja i Svarta havet under de kommande veckorna. Vissa observatörer hävdar att det är den "ideala perioden" för inledningen av ett krig i östra Ukraina och Krim kommer att vara mellan den 15 och 25 april.
Foliehatten ser med spänning vad som kommer att hända i detta område i slutet av denna månad och hur SVT och övrig västmedia kommer att presentera detta!

Katharine Quinn-Judge, är Ukraina-expert hos den Soros-finansierad International Crisis Group,. Hon sa i en intervju med France24 att: "Kreml tror att Ukraina kommer att attackeras med stöd från Washington."

Är någon förvånad? Det pågår 21 krig runt om i världen. Av dessa krig är USA direkt involverade i sju och indirekt i många fler! Det kan bli det åttonde om vi får tro Katharine Quinn-Judge!
Frågan är vem styr i "deep state" Joe Biden eller krigshetsarna?

Skulle Ukrania med hjälp av Nato besluta att skicka en invasions styrka för att återerövra Krim och Donbass kommer kommandocentralen för en sådan operation ligga någonstans i Europa.

Vladimir Putin har sagt i klartext,
att den kommer i så fall att förstöras av ryska bomber och det finns ingen anledning att tro att han bluffar.

Ryssland har vapen för att göra detta, vapen mot vilka Nato inte har något försvar. Vladimir Putin presenterade Rysslands nya vapensystem under sitt valtal den 28 februari 2018. Han varnade för att Ryssland nu har vapensystem som gör det möjligt att kringgå alla amerikanska försvarssystem och slå ut nordamerikanska städer med kärnvapen. I vissa västerländska medier och framför allt i svensk media, tolkas talet som krigshets. Det är mer korrekt att se det som en desperat vädjan till västerländska politiska ledare att ”vakna!”

Ett av de vapen som Vladimir Putin presenterade i sitt viktiga tal den 1 mars 2018 var den hypersoniska missilen Kinzhal, som kan nå tio gånger ljudets hastighet och har en räckvidd på 2000 kilometer. Inget befintligt antimissilförsvar i den amerikanska flottan kan skjuta denna missil även om de kunde upptäcka det. Och det är bara ett av de vapen Putin presenterade. Ett annat av de nya vapen som Ryssland nu har i sin arsenal är Mach 27-skjutreglaget Avangard, vilket gör alla anti-ballistiska missilsystem värdelösa. Ryssland har också anti-skeppsmissilen Zircon, som kan nå Mach 8 och som gör den amerikanska flygplansflottan "sittande."

Efter att ha presenterat dessa vapen sa Putin: ”Jag ser det som min plikt att tillkännage följande. All användning av kärnvapen mot Ryssland eller dess allierade, korta, medelstora eller alla räckviddsvapen, kommer att betraktas som en kärnvapenattack mot
Ryssland. Vedergällningen kommer att vara omedelbar med alla åtföljande konsekvenser. " Militärstaberna i väst är medvetna om detta. Om de inte lider av en brinnande önskan om sin egen död och förintelse, kommer de att förstå att detta är bortom militär äventyrspolitik.”

Ryssland kan inte heller acceptera en ukrainsk
återerövring av Donbass. Majoriteten av befolkningen i Donbass är ryssar. De talar ryska och har ryska traditioner. Många arbetar också i Ryssland eller har familj där. Det hade inte varit politiskt möjligt för Putin, om han hade sådana tankar, att lämna Donbass i fred om Ukraina inledde en fullskalig attack. I slutändan skulle Ryssland behöva utplacera sina egna styrkor, vilket skulle leda oss till randen av ett krig mellan Nato och Ryssland.

Trots att militärstaberna i väst är helt medvetna om den höga risken f
ortsätter de med uttalanden och provokationerna. Hur ska detta tolkas? Är risken för krig stor?

Vad västvärldens/
svensk media inte har förstått, är att Joe Biden har satt igång en snöboll som kan leda till ett nytt storkrig i Europa. Ett krig som kommer att handla ett kärnvapenkrig, där även kanske Kina ställer sig på Rysslands sida. Att Nato/USA skulle vinna detta krig är inte alldeles säkert.
Flera strategiska dokument från den militära djupa staten i USA framgår att de har långtgående planer på ett kärnvapenkrig. Den 2 februari 2018 lanserade Pentagon sin nya kärnkraftsdoktrin i form av ett dokument som heter The Nuclear Posture Review.

Flera kommentatorer hävdar att USA genom denna doktrin och detta dokument vill närma sig ett kärnkriget mycket närmare. Doktrinen tillåter användning av kärnvapen även när det inte finns något kärnvapenhot från en motståndare, till exempel efter en cyberattack. Således dras kärnvapen tillbaka som ett standardvapen.

4 kommentarer:

 1. Vår regims och gammalmediers eviga trätande på Ryssland är tröttande.
  Man funderar över orsaken. Vi hade haft mycket att vinna på en god relation.
  Är det oligarkstyrt som så mycket annat nu för tiden?

  Såg att du satt ett frågetecken på Copernicus blogg. Följer också den av två skäl
  Han tar upp många intressanta spörsmål. Men hans rysshat är outsinligt.
  Mer pk styrt kommentatorsfält går inte att finna. Intressant hur skribenterna krumbuktar sig för att inte skapa dålig stämning och komma i onåd..

  SvaraRadera
 2. Har något av dessa fantastiska vapensystem bevisats kunna det som Putin skryter om att de kan? Den ryske presidenten är en pokerspelare av rang och vet hur en lögn skall presenteras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flera av deras vapensystem har testats i Syrien och har fungerat bra. De nya har inte testats!
   I alla fall är det inte bra vad som händer i Ukriana. Istället för att sätta sig ner vid förhandlingsbordet, har det skramlats med trupper, vapen och ord!

   Radera