fredag 30 april 2021

När skall vänstern inse att det inte finns jobb till invandrare?

Professor Sven-Olov Daunfeldt säger i en Bulletinintervju: ”Som det ser ut just nu så är ett omedelbart stopp på asylinvandringen ett måste, tills vi har lyckats integrera dem som är här någorlunda anständigt.

Den svenska arbetsmarknadsmodellen har sedan länge spelat ut sin roll och var skapad för ett homogent samhälle. Situationen ser väsentligt annorlunda ut i dag.
Sven-Olov Daunfeldt har i sin forskning studerat hur asylinvandrare från Afrika och Asien har lyckats etablera sig på arbetsmarknaden i Sverige
och resultatet skiljer sig väsentligt från SCB:s statistik. Efter åtta år har endast 20% av kvinnorna och 34% av männen ett arbete som motsvarar en normal ingångslön i Sverige.

Vi kan jämföra med invandringen till USA. Det tog tre generationer att integrera sicilianska invandrare in i det amerikanska samhället. Dessa kom direkt från ett levnadssätt som motsvarade 1800-talet i USA och de skulle integreras i ett nytt levnadssätt i USA på 1920-30-talet. Nu skall Sverige integrera invandrare som har ett levnadssätt som är långt ifrån det västerländska. Det har också visat sig att de är mer än svårintregerade.

Viljan att integrera sig på egen hand måste öka
stort. Invandrarna måste kasta burkan/hijab, de ska lära sig svenska och utbilda sig, så att de klarar försörjningen på egen hand. Visar man ingen vilja att integrera sig ska bidragen strypas till ett minimum, så att eventuella barn har kläder och mat, men i övrigt ska det märkas att man misskött sig.

De som kommer till Sverige från
länder utanför västliga kulturer brukar inte komma hit för att de önskar byta kultur. Tvärtom brukar de vara mycket nöjda med den de redan har och snarare förakta den västerländska kulturen. Så länge ingen vill integrera sig, kommer de inte att integreras, oavsett hur lång tid de än tar.
Ta romer som ett exempel, de har funnits i Europa sedan minst 700 år tillbaka och kanske så lång tid som 1000 år. Lik förbannat är de inte integrerade än, inte i ett enda land ö.h.t. För att integreras krävs att någon vill integreras, vill man som romerna inte
integreras, kan myndigheterna försöka integrera dem hur mycket de vill, utan minsta framgång.

Däremot kan man möjligen få personer från andra kulturer att skaffa högre utbildning än sina föräldrar och på så vis enklare komma i arbete. Men för att ha en rimlig chans att lyckas bra i arbetslivet är det en klar fördel/helt nödvändigt om man förstår den kultur man lever i och det gör man mycket sällan.

Problemet är att politikerna nöjer sig med att prata mycket om "att det är viktigt att integrera invandrare på arbetsmarknaden." Det behövs inte fagra ord, vad som behövs är en rejäl sänkning av kostnaden för arbete (lägre fackliga minimilöner, lägre arbetsgivaravgifter, bort med LAS m.m.) för att få invandrare i arbete.

Vi kommer naturligtvis att få ett lågavlönade invandrare (som i USA) med allt vad det innebär. Alternativet är att fortsätta med bidragen och att frisera invandrar
nas arbetslöshetssiffror med olika verkningslösa "arbetsmarknadsåtgärder" som vi gör idag. Men det håller inte hur länge som helst, det kostar hundratals miljarder per år, tendens ökande....

Nätet: ”Genom sprickorna på den nedgånga fasaden av lögner som det vänsterliberala mediala och politiska etablissemanget byggt upp över årtionden, börjar nu den fula multikulturella verkligheten sippra fram.”

Det är ungefär vad som väldigt många sagt under väldigt många år och de möts alltid av en massa påståenden om rasism, kompetensregn och allas lika värde av vänstern.

En del anser att den nya regeringen 2022 skall plocka bort alla som kvoterats in på offentliga arbetsplatser samt i jobb som inte funnits här utan invandringen, tolkar, väktare osv osv.
Den s.k. etableringsreformen för invandrare är ett annat problem. Ett bra exempel är de 1079 personer i Kalmar kommun som under 24 månader satt i reformen med utbildning och praktik till stor kostnad för samhället och slutresultatet blev att 93 % fortsatte att försörjdes via bidrag i någon form, subventionerat jobb, studiebidrag, försörjningsstöd eller någon annan form av bidrag. Endast 7% = drygt 70 invandrare som hade ett arbete utan ekonomiskt stöd.

Det sjukaste är skolans värld. Många invandrare som bor segregerat och den enda svenskan de får höra är från läraren eller kringpersonal. Samtidigt har vi alla anhöriga till alla arbetskraftsinvandrare. Det är en störtflod. Runt 80 000 varje år blir inte behöriga till gymnasiet varav många av dessa kan inte ordentlig svenska. Samtidigt försvinner de enkla jobben och högre krav ställs för att ens få dem från början. Blir spännande i framtiden!

Finns det ingen ny skatt som nuvarande regeringen kan införa för att lösa problematiken?

Vad säger ni, vill ni kasta även den svenska modellen på mångkulturens offeraltare för att ge Muhammed och Fatima ett låglönejobb?

Det är bara att ge sig ut i samhället så ser man sanningen. Horder av invandrare som sitter och fikar hela dagarna. Hajibklädda som går skytteltrafik mellan hemmet och Lidl med 4-5 barn i släpp tåg och ett till i magen. Kön till socialkontoret, FK och AF är fullt av invandrare. Klart som fan att vår svenska modell kommer att kollapsa.

Vänstern kör på och tror att det är 1978 fortfarande! Det enda Foliehatten inte förstår, vad är syfte och mål, med den politik regeringen för? Är de helt blinda för verkligheten och det enda som existerar för dem är nytt röstboskap!

Varför är vänster nöjda med samhället som det ser ut idag, när de har gjort precis allt de senaste 40 åren för att det ska bli såhär, med skyhög arbetslöshet och kriminalitet bland de ekonomiska lycksökare som de gjort allt för att få hit! Vi som ifrågasatt detta har hånats, hotats och trakasserats och fått höra samma mantra om och om igen: Invandringen är både lönsam och nödvändig för Sverige och det finns ett brett folkligt stöd bland svenskarna för den förda politiken.

Alla som uttryckt någon avvikande åsikt är dödsknarjarnazister som ska hängas ut och förföljas!

Sverige hade en väldigt god folkbokföring, världens äldsta. Nu har man släppt allt och tillåter vad som helst genom projektet ”Mångkultur” för att det är övermäktigt. Men man tror ändå att man kan göra tvärtom och få ett "bra resultat" när vi redan vet vad som fungerar.

Det blir så här för att
invandrare är en helt annan menatalitet än oss svenskar. Enda skillnaden är att nu kan de blanda in svenska skattepengar i sina liv och bygga upp sitt samhälle/sina liv på bidragen och att Sverige med alla sina pengar i omlopp är mycket attraktivt för kriminella och fifflare.  Samhällsdebatten i dag används enbart för att släcka invandrarnas bränder och prata med långa ord om det.
Skuggsamhället växer sig allt starkare och blir mer och mer accepterat. Få deklarerar sina inkomster och de skippar helt att slå in varorna i kassasystemet. Många kommer ändå få tillgång till den exklusiva och lyxiga välfärden

Intresset för analfabeter på arbetsmarknaden ser inte så god ut just nu! Enligt flera uppgifter på nätet har makten totalt genom åren pumpat ut mer en 2000 miljarder i olika projekt som inte har haft minsta genomslag.  Tänk vad dessa pengar hade gjort för nytta på vår hemmaplan? Någon som kan peka vad Sida har gjort utomlands som fortfarande är igång idag? Måste finnas något de kan visa upp. Detta har vi byggt och skapat och finansierat.
2000 miljarder hade gett oss svenskar en riktigt bra ålderspension, våra handikappade en ordentlig tillsyn och hjälp de det skall ha. Osv.. skall det vara så att man jobbar ett helt liv 40+ år och sedan inte ha råd att leva för den ålderspension man får.

Bortser vi från att migranterna får gratis pengar och gratis välfärd, så är det tydligt att majoriteten inte trivs i det svenska samhället, med svenskarna. Allt pekar mot att majoriteten av migranterna hade mått mycket bättre i sina hemländer eller närområden om det inte vore för den kravlösa försörjningen och fria välfärden i Sverige och svenskarna hade också mått mycket bättre utan alla dessa kostnader och samhällsproblem som direkt eller indirekt kan kopplas till migrationspolitiken.

Tricket som mångkulturfanatikerna påstår är en illusionen, att invandrarna i framtiden ska kunna ta avancerade jobb, det är det som regeringen och Löfven har sagt i flera år att det kommer horder av högutbildade till Sverige. Det har nu visat sig att många har falska examina. De har aldrig någonsin sagt att de tror på låglönejobb, utan enligt dem är det en självklarhet att muslimer, somalier och romer ska kunna bli läkare, ingenjörer, ekonomer och jurister. Regeringen håller på att tjata emellanåt om utbildning, gymnasieafghanerna ingår väl på nåt vis i ekvationen om att någon gång i framtiden klara av att gå ut gymnasist med massor av stöd.

Men allt och nästan all vansinnespolitik grundar sig numera att såklart stärka upp väljarboskapen och säkra nya väljare när 30 och 40-talisterna snart är borta.

2 kommentarer:

 1. https://juliacaesar.blog/2021/04/28/kent-andersen-det-inofficiella-bistandet-migranter-som-skickar-hem-miljarder/

  ”Migranter är en industriell exportartikel som skickar enorma belopp till sina hemländer, vare sig pengarna kommer från bidrag, jobb eller kriminalitet. Hemländerna varken kan eller vill ta hem dem, för vem vill avveckla en sådan industri frivilligt?”

  Globalisterna är i färd med att ödelägga allt på några få decennier. Men de får jobb i EU och FN, så det är det värt.

  SvaraRadera
 2. En av grundvalarna i den socialistiska ideologin är att alla människor föds lika och att de sedan formas av sin miljö.
  Ett resultat av detta tänkande är att alla människor på jorden är fritt utbytbara under förutsättning av att de fått samma förutsättningar i livet.
  Ett somaliskt barn fött i Sverige och given svensk undervisning kommer kunna utföra alla tänkbara jobb lika bra som en svenskfödd genetisk svensk, arv saknar helt betydelse i den socialistiska världen.
  Då detta uppenbart är felaktigt tvingas socialisterna ljuga för att inte förlora en av deras viktigaste postulat i mötet med verkligheten.
  Svensk invandringspolitik är exempel på dessa lögner, bidragssystemet ett annat, ytterligare ett är vårt moderna socialistiska utbildningssystem.
  Eftersom vi alla, enligt socialisterna, föds som oskrivna blad och vi sedan gemensamt går igenom hela det socialistiska systemet för likriktning är vi alla lika lämpade för de jobb vi utbildas till, alla ska därför ha samma betyg eller betyg behövs inte eftersom vi är identiskt lika, alla avvikelser i form av begåvning eller intresse klassas som borgerlig ojämlikhet som måste bekämpas.
  Sveriges väg under socialisterna är en enkelriktad färd mot likriktad maximal nöd och lidande, men jämlik! Vi ska alla må dåligt, sakna mening med livet, hata våra medmänniskor och glädjas då någon misslyckas med att försöka höja sig ur dyngan.
  Vändningen kommer då livet självt är allvarligt hotat genom svält, inbördeskrig eller invasion, då vi som individer inte längre obetingat litar på att vår överhet älskar oss och vårt land och gör sitt bästa för oss i stället för sin ideologi, då vi inser att vi endast är utbytbara väljare, arbetare, skattebetalare utan något individuellt egenvärde.

  SvaraRadera