lördag 1 maj 2021

I Sverige är det ”tabu” att prata om IQ!

I en debatt om flyktingmottagning tog Bertil Malmberg upp att syd-sudanser har lägre IQ som ett exempel. Han kunde tagit upp ett 50-tal andra länder, med samma resultat. Avgångskraven motiveras specifikt med att han hävdar att det finns IQ-skillnader mellan olika etniska grupper. Det har gjorts tusentals IQ-undersökningar under hundra år. Det råder ingen som helst tvekan om IQ-skillnaderna. Det är enbart tokvänstern som försöker desperat hävda "Tabula ras"-teorin om att alla skillnader skulle bero på "rasism." Det har inget att göra med "politiska preferenser", ingen har presterat några mätningar som pekar åt något annat håll. Detta är rena fantasier i nivå med att hävda att Jorden är platt.

Expo skriver: ”Sverigedemokraternas distriktsordförande Anton Berglund uppmanar partikollegan Bertil Malmberg i Trosa att lämna alla sina uppdrag för partiet.
Berglund skriver detta i ett mejl där han kommenterar Malmbergs uttalande vid regionfullmäktige häromdagen där Malmberg jämförde intelligensnivån hos syd-sudaneser med andra folkgrupper och sa att syd-sudanser har lägre IQ.
Berglund skriver att det är ett oacceptabelt språkbruk och att partiet tar kraftigt avstånd från Bertil Malmbergs uttalanden."

Malmberg är nu polisanmäld för HMF, men vägrar avgå. Hans intervju med Expo är episk på alla sätt och vis.
"
Oacceptabelt språkbruk" mao så lever vi en period där sanning är "oacceptabelt språkbruk." Sanning/vetenskapöig fakta är något som är ont och som aldrig ska yttras.

Citat från nätet:”During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.”

Intressant är att Bertil Malmberg verkar vara sambo med en indiska. Typisk rasist eller? Blir lite svårt att kalla Bertil Malmberg för rasist, när han bor ihop med en indiska.

Är det sanningen Bertil Malmberg säger och det är något PK-Sverige inte klarar av och det verkar som också SD inte heller klarar av att det finns en studie om detta. Även om det är 100% sant eller yttrat av en professor så skapar uttalande ett problem i PK samhället vi har idag. Vi se vad vänstern hittar på. Det har sedan länge varit OK för dem att generalisera svenskar som inte instämmer i deras agenda som inkompetenta och rasister, så varför skulle då detta uttalande vara så upprörande?

Befolkningen i Sydsudan är huvudsakligen niloter. Etiopier och Somalier tillhör kushitiska folkslag och nästan hela subsahariska Afrika domineras av bantufolk. Forskarna i den rapport som Foliehatten antar att Malmberg läst pekar på att niloter presterar sämre än såväl kushitiska folk som bantufolk och ligger på en sådan låg nivå att den tidigare i princip aldrig har uppmätts annat än hos bushmän och pygméer. Romer från forna Jugoslavien ligger förvisso lågt i jämförelse med européer, men ändå betydligt högre än sydsudaneser.
Foliehatten vill starkt påpeka att han inte tar inte ställning, utan redovisar vad han hittat och det drev som pågår mot Bertil Malmberg.

Foliehatten tycker att alla SD ska/borde försvara honom, han säger det alla SD tänker, men inte vågar säga. Det hårda pk-trycket försvårar en fri och öppen debatt. Kan det vara så att Bertil Malmberg återger den objektivt observerbara sanningen. IQ är mätbart och det är tabu för tyckande eller debatt. IQ är IQ och förutsäger allt från livslängd till självmordsbenägenhet, olycksbenägenhet till reaktionshastighet, lönenivå, utbildningsnivå, yrkesmässig & akademisk framgång. Samt på nationell nivå även BNP. Så ja, IQ finns, fungerar och är ett meningsfullt begrepp.

IQ mäter allt som är relevant i ett modernt samhälle. Fakta är att det finns IQ-skillnader mellan olika etniciteter. All empirisk kunskap underbygger detta. Inget talar emot. Givetvis kan det finnas andra kvaliteter som avgör överlevnaden i djungeln. Men även där vinner IQ i längden.
Foliehatten tror att detta är ett avgörande ögonblick för att avgöra om det finns en 8-klöver som visa har hävdat.

SD
vill utesluta Bertil Malmberg och vill man vinkla det hela, så anser SD, att det inte finns tillförlitliga fakta om IQ-skillnader mellan etniska grupper och att det därför inte är enligt SD:s värdegrund att peka ut sydsudaneser som en grupp med lågt IQ. Har SD en Expo-marinerade värdegrund? Sydsudaneser är enligt en studie en grupp med lågt IQ, utan någon värdering inblandad. Det finns ingen fakta eller data som säger något annat. Det är detta påpekande Malmberg är anklagad för, inget annat. Han är utsatt för kritik för att han återger fakta.

Är det rasistiskt att skriva sanningen? Ja, många menar det. Med massinvandringen har IQ-frågan blivit mer än tabu. Det finns forskningsbevis på att afrikaner i snitt har en IQ på 85. Att ha lägre IQ betyder inte att man är en sämre människa.
Varför är det rasistiskt att skriva sanningen.
Vem är personen
i SD som anmälde honom? Ibland känns det som att man lever i nåt surrealistisk nyliberal-kulturmarxistisk skämt. Ankdamm och återigen ankdamm och våra svaga politiker är patetiska.

2 kommentarer:

  1. Har Du en länk till den där forskarrapporten som "alla" har läst?

    SvaraRadera
  2. Länken finns i början under "studie!"

    SvaraRadera