lördag 8 maj 2021

Det går inte att kritisera genusprojekt i Sverige!

Tidigare i år skrev Jaktjournalens chefredaktör Daniel Sanchez en ledare där han kritiserade miljonrullning av jägares jaktkortspengar till vad han kallade ”feministisk kvasivetenskap”, pengar som i stället borde gått till jaktrelaterade projekt. För de skogsbolag som hoppat på det trendriktiga genuståget var Sanchez inlägg som att svära i kyrkan. Nu meddelar en av aktörerna, Holmen Skog, att man efter 40 år säger upp Jaktjournalens arrende att jaga på bolagets mark.

Det handlar om ett 3 600 hektar stort område i jämtländska Vattudalen som Jaktjournalen nu sparkas ut från. Tidningen har arrenderat jakträttigheter i området i över fyra decennier men inte längre. Det innebär också att Jaktjournalen inte traditionsenligt kan lotta ut ett antal dagars älgjakt till sina prenumeranter.

Holmen Skog var ett av de bolag reagerade starkt på Sanchez ledare och gick till motangrepp mot Jaktjournalens chefredaktör som man bland annat kallade för ”sexistisk” och beskyllde för att ägna sig åt ”härskarteknik” och ”machokultur”. Skogsbolagets VD Sören Petersson gick ut och meddelande att han ”reagerat starkt” på Sanchez ledartext och ifrågasatte tidningens ”värdegrund”.

Det stannade inte med att chefredaktören tvingades bort. Även Jaktjournalen bestraffades för sin olydnad mot den globala världsordningen. Skogsbolaget Holmen Skog säger som bestraffning upp arrendekontraktet för Jaktjournalen. En anmärkning som chefredaktören framförde flera gånger under det otäcka "uppläxningssamtal" som två representanter för Holmen Skog hade med redaktören. Sanchez sa ungefär "enda anledningen till att jag går med på detta möte är för att ni indirekt hotar med att dra in arrendet". Det goda våldskapitalet visar sitt rätta ansikte.

Märkligt beteende av Holmen Skog minst sagt. Man kan undra varför man är så anpasslig till den wokea kulturen. Ett skäl kan vara att företaget gjort bedömningen att när man sysslar med något så miljöskadligt som kalavverkning av skog så måste man lägga något i den andra vågskålen för att väga upp det man sysslar med. Ett sätt att skydda sin verksamhet. Lägg till lite annonsering om miljötänk i branschtidningarna. Ja så kan man ha resonerat.

Aktivisterna på Holmens Skog visar här tydligt att genus är en sekt. Det är allt eller inget som gäller. Det räcker liksom inte att förespråka lika rättigheter för män och kvinnor, å nej! Man ska vara för skattefinansierade hen-toaletter, statliga könsidentiteter, ju konstigare krumbukter desto bättre. Inte ens den mest sansade kritik "men är det verkligen så bra med låneläppstift på hen-toaletten, läppstift kan ju sprida smitta" accepteras utan döms ut som demonisk så till den milda grad att den som yppar den inte ens får jaga i skog som ägs av Holmen. Någon så extrem sekt som Holmens genussekt har inte existerat sedan IS. Och då räknar Foliehatten in både Knutby och Jim Jones självmordssekt.


 

2 kommentarer:

 1. Hoppas nu, innerligen, att man i Umeå hamn har anslag vad gäller bl.a genustänkandet för dagen i Edert land!
  Inte lätt för en utlandssvensk att gänga med.
  Straff vid överträdelse?
  Skamstock?
  Hudflängning eller tocket?
  "Ängslig färjeresenär"

  SvaraRadera
 2. Sanchez en välformulerad man med ryggrad värd all respekt.
  Jag gissar att Holmen kommer att straffas hårt av privata skogsägare.
  Smärtgränsen är nådd.

  SvaraRadera