lördag 29 maj 2021

Löfvenregimen spelar grov hasard med svensk energiförsörjning!

Svenska Kraftnät har i en framtidsanalys kommit fram till att det svenska kraft/elsystemet redan ligger på eller över gränsen till blackout. För att vara på den säkra sidan anser de att villaägare, företag och serverhallar borde skaffa sig egen ersättningsel, när elpriserna är mycket höga eller när det blir blackout. Sverige kan få samma problem som i Kalifornien och Texas med minst en blackout om dagen!
Sverige kommer att under delar av året blir helt beroende av att grannländerna kan och vill skicka delar av sin elproduktion över gränsen för att rädda Sverige. Med en pundare som energiminister vem är förvånad? Han klarade knappt 2 årig social linje. Titta gärna gymnasiebetyget.

Löfvenregimen har en energipolitik som bygger på känslor och vad man känner för dagen, samt med en regeringschef med ett variationshandikapp, kan det inte bli annat än katastrof. Sverige styrs vind för våg, bokstavligt talat, av en grupp känslofreak som dillar om klimatundergången medan de styr landet mot mörker och kollaps. MP och S med sina häxkonster bör omhändertas innan landet havererar helt.

Svenska Kraftnät sammanfattar: ”Scenarierna visar på ett annat kraftsystem än vad vi är vana vid i dag….. Elpriserna blir i regel mer volatila och kopplas i ännu större utsträckning till variation i produktion. Kraftsystemet blir mindre förutsägbart och utfallsrummet för möjliga driftfall ökar. … Om överföringssystemet inte utvecklas i takt med förändrade produktions- och förbrukningsmönster så kommer klimat- och energipolitiska mål bli svåra att uppnå och samhällets välfärd och utveckling kommer att försämras.”

Peter Wennblad skriver i ett ledarstick i Svenska Dagbladet att:
Sveriges klimatpolitik är ett korthus!”
Det är första gången som Foliehatten ser media beskriva exakt vad som pågår i Sverige!

Löfvenregimens energipolitik, där man lägger ner kärnkraft och den ersätts istället med vindkraft, är inget annat än en fullständig katastrof. Bägaren rann definitivt över för Foliehatten när han hörde det enorma stolpskottet Märta Stenevi i den senaste partiledardebatten påstå att vind klarar av att ersätta kärnkraft.
Foliehatten undrar vad Löfen håller på med när han i princip skänker bort el till stora servicehallar och ständigt höjer skatterna på elen. Senast vid nyår. Skattehöjningarna drabbar ifos inte Amazon, FB och Microsofts servicehallar. Google har också snappat upp att Löfvenregimen sänker bort el och de bygger nu en stor servicehall!

Tänk om svenska folket skulle vakna ur sin dvala och ta del av dessa rapporter och sedan bedöma i vilken utsträckning de litar på politiker som drömmer om att tillgodose landets elbehov genom vind och sol. Förstår man någonting om elkraft och elnätets uppbyggnad och variationskänslig vad rör frekvenshållningen faller detta som rena utopier världen över.

Sverige är på väg till samma situation
som i Tyskland när de ladde ner kärnkraften och tyskar drabbades av fattigdom pga de höga elräkningarna. Flera hundra tusen tyskar klarar inte av att betala sin elräkningar. El stängs av efter 14 dagar.
Svensson
kan nu drabbas av samma sak. Löfvenregimens politiker är totalt okunniga/blåsta som vägrar att titta på verkligheten och inte fattar att man måste göra konsekvensanalyser före sina beslut? Det tog socialdemokraterna över 50 år att göra oss till "får" då de sett till att få folk att tro att de ska ta hand om oss från vaggan till graven så ni behöver inte tänka, det gör vi åt er. Det kommer ta lika lång tid att få folk att använda sina 2 hjärnceller igen, om nu inte den ena är konstant på rymmen för då är det tvärkört. Sossarna sålde ut den svenska elförsörjningen för att köpa stöd från miljöfascisterna de gröna khmererna. "Makten framför allt."

När vinden inte blåser och solen inte skiner så måste man fortfarande få el någonstans ifrån. Valet står mellan kärnkraft och kol/olja/gas. Batterier är science fiction och kommer vara det under många många år framöver. Man har hållit på i över hundra år och absolut ingen har hittills kunnat knäcka ”nöten” och få ett batteri som klarar av att lagra större mängder.
Foliehattens konsekvensanalys är att det korkade Sverige som satsat x antal miljarder i en batterifabrik i Norrland......Northvold…är dömt att misslyckas. Om nu uträkningen stämmer..så måste bara England sno åt sig halva världens kopparproduktion.....för att deras elbilar ska rulla!

Foliehatten anser också att alla som leasar/köper elbilar är stora ”nöter!” Ser redan att de första elbilarna som varit ute i tre år, är väldigt svårsålda!

Det är obegripligt hur miljömullorna i ena stunden predikar jordens närstående undergång i ett klimatharmagedon, för att i nästa stund jubla när kärnkraft ersätts med kol/olja/gas.

Vad är det för fel på Svenska Kraftnät? Ett statligt affärsverk som ska svara för Sveriges stamnät för eldistribution. Är tillsatta GD:ar endast politruker? Finns det något inbyggt i verksamheten som genererar kickbacks?

Moderaten Mikael Odenberg snurrade upp verksamheten och tog beslut som visat sig vara förödande – Sydväst-länken.

Sydvästlänken skulle ersätta kraftbristen som orsakades av den förtida nedstängningen av Barsebäck. Danskarna grät krokodiltårar över Barsebäck och naiva som vi svenskar är, så stängde vi ner. Ett år efter nedstängningen stämde danskarna oss i EU domstolen och det resulterade i elzoner och prisskillnader på el. Vi som bor i Skåne bugar och tackar för de extra prishöjningarna. Räkna alltid fingrarna efter ett handslag med en dansk.

Hela Sydlänken projektet har präglats av massiv inkompetens och är kanske ett av Sveriges mest försenade projekt sedan Hallandsåstunneln. En ren och skär lekstuga. November 2020 meddelade man att det skulle bli ytterligare tre månaders ”trolig” försening och än idag har det inte kommit igång. Sverige lyckades bygga ett antal kärnkraftsreaktorer på kortare tid än det numera tar att dra en fungerande elkabel.

Efterträdaren
sossen Ulla Sandbladh visade sig vara helkorrupt och anlitade enligt uppgift kvinnliga kärlekskompisar utanför protokollet.
Hennes efterträdare Lotta (antagligen
sosse, som är utbildad civilingenjör, verkar inte kunna hålla emot en sån skurk som Anders Ygeman. Hur duktig hon nu än verkar vara. Ska hon också få sparken?.

Svenska Kraftnät bör å det snaraste delas upp. En del som sköter marknadsfrågorna gentemot EU och grannländerna. En annan del som tekniskt sköter själva nätet, det befintliga och det nya som ska komma.  

Svenska Kraftnät har varit inblandade i skandaler.  Mutor är ingenting nytt för myndigheten. Det har redan varit förändringar i myndighetens styrelse. Men nu arbetar Svenska kraftnät som tidigare. Alla kommer väl ihåg kungafamiljen på besök i Litauen. Tillsammans med Litauens president Grybauskaite öppnade Kungen elkabeln. Det är svårt att tänka sig att det var en korruptionsväg. Tanken var att kungen skulle öppna kabeln för att Sverige kunde leverera elkraft till baltiska länder. Egentligen öppnade Grybauskaite och Carl Gusatv en korruptionskanal.

I ett brev från den förutvarande Litauiske energiministern Žygimantas Vaiĉiūnas till ställföreträdande generaldirektör Bo Krantz avslöjades att högsta ledningen för Svenska Kraftnät betalade till Litauen för att Sverige skulle bli landets enda exportör av el. Litauen var tidigare till stor del beroende av el och andra bränsle från Ryssland. De behövde andra alternativ. 40 mil kabel på Östersjöns botten från Sverige till Litauen är inte bara vägen för el, men också för mutor och korruption.

Sydsvenska 200615: Svenska Kraftnäts överenskommelse med statliga kraftbolaget Vattenfall om att mot ersättning återstarta Ringhals 1 för att trygga elförsörjningen i södra halvan av landet kan dämpa elprisrusningen, bedömer flera experter.
– Men risken finns för nya prisspikar, både på kort och längre sikt. Eftersom elförsörjningen i södra halvan av landet nu är så svag och sårbar räcker det med relativt små störningar eller händelser för att få väldigt stora utslag på elpriset, säger Arne Bergvik.
– Mitt råd till kunderna i prisområdena 3 och 4 är därför att se över sina elavtal. Och de som är priskänsliga bör absolut överväga bundet eller förvaltat elpris för att begränsa riskerna.”

Sverige var tvungna att ersätta den rena kärnkraften med oljekraftverk, mitt i sommaren 2020.
”Prisrallyt har gjort det lönsamt för Uniper att starta produktion i sitt oljeeldade reservkraftverk i Karlshamn, vilket är mycket ovanligt för årstiden.”

Vad som hände sommaren 2020 med att Sverige var tvungna att starta ett oljeeldad kraftverk för att klara elförsörjningen visar att Löfvenregimen är totalt inkompetenta att hantera energipolitiken! Det är inte bara energipolitiken Löfvenregimen visar sin totala inkompetens utan det gäller i stort sett allt de sysslar med!
 

2 kommentarer:

 1. "...och inte fattar att man måste göra konsekvensanalyser före sina beslut?"
  Svårigheter med konsekvensanalys och lågt IQ påstås hänga ihop?
  Har också kollat upp Ygemans betyg på dåtidens IV-linje.
  Jag tror jag börjar förstå var problemet ligger..

  SvaraRadera
 2. "...Räkna alltid fingrarna efter ett handslag med en dansk. "
  Varför kommer jag att tänka på PostNord när jag läser detta?
  Är dansken så smart - eller är vi så naiva?

  SvaraRadera