onsdag 5 maj 2021

Det nya högerblocket ger media problem!

Precis innan partiledardebatten för någon vecka sedan gick de fyra partierna KD, L, M och SD gemensamt ut med att de var överens om en ny stramare migrationspolitik.

Beslutet slog ner som en bomb hos de övriga partierna, MSM och SVT! Kommentarerna har varit många och MSM vet inte riktigt hur de skall tackla detta. DN:s ledarsida konstaterar att M går mot att bilda ett nytt nationalkonservativt block tillsammans med SD. DN slänger in en brasklapp att M måste ta ställning, om M inte vill regera med SD, är det hög tid att säga det nu. DN anser att M måste markera mer mot SD och peka på de politiska skillnaderna och slå fast att de helst bildar regering med gamla Alliansen.

DN: ”Det är alltså inte bara så att Ulf Kristersson öppnat dörren till Jimmie Åkesson. Han håller på att stänga in sig med honom.”

DN känner nog tydligt av hur deras makt som åklagare, domare och bödel i svensk politik börjar minska. Välförtjänt efter decennier av lögner på alla möjliga områden. Dessutom börjar vi nog få en situation där folk inte bara struntar i vad media skriver och media-dissandet av en politiker eller ett parti får motsatt effekt och leder till ökat väljarstöd (som med Trump i USA).

Sydsvenskans ledarsida är inte lika säker och har inte räknat bort den svenska mitten. Trots ett gemensamt migrationsutspel från M, KD, SD och L så står exempelvis C + L närmare varandra i migrationspolitiken, menar ledaren.

Sydsvenskan: ”Det är ett av många skäl till att inte ta något för givet då det gäller de politiska uppställningarna efter valet. De regeringsalternativ det nu talas om finns trots allt bara i teorin och någon politisk praktik blir det inte förrän rösterna räknats.”

Alla förstår säkert att DN försöker skrämma M, snart är det försent att återskapa Alliansen, snart blir ni minsann paria i "fina kretsar" och kommer tappa massor av liberala väljare till C. Sydsvenskan försöker gjuta mod i stil med "Det är minsann inte försent att satsa på en urvattnad mittenregering, liberalismen är inte alls död så fortsätt hoppas och pressa".

Kommer M och KD att falla för pressen och försöka återskapa DNs dröm om
Alliansen? Är de smarta nog att inse att ledarsidorna och väljarna inte är samma sak och att C och L tillsammans samlar bara runt 10% av väljarna medan 50-60% av väljarna vill ha rejält minskad invandring från dagens nivåer? Är det paniken vi ser över insikten att det kommer bli ett allt mer formellt samarbete mellan SD, KD och M och att det samarbetet mycket väl kan leda till valvinst 2022 med dansk politik - ingen/minskad invandring, utvisningar efter brott och skärpta straff ?

En stor del av problematiken är att DN är baserade i Stockholms innerstad och där är debatten helt enkelt annorlunda, än utanför tullarna. En dagstidning skall på ledarsidan just ta ledningen och styra debatten. För att det skall fungera måste opinionen i huvudstaden vara den som leder landet. Stockholms åsikterna måste vara de som sprids utåt och som småstädernas innevånare vill ta efter. Då kan huvudstadstidningen driva Stockholmsopinionen framför sig och samtidigt se hur idéerna sipprar ut bland befolkningen i stort. Politiker i alla läger börjar inse att Stockholmsfolket hamnat fullständigt fel. Resten av landet är i majoritet och håller just nu på att göra Stockholmsopinionen till något som man förlorar val på. Hur skall en huvudstadstidning leda landet om relevanta tankar formuleras utanför Stockholm?
M i Stockholm har släppt fram bilismens fiende nr 1 MP Helldén. Hur relevant är samarbete mellan M och MP utanför Stockholm? Småstäderna kommer att vinna ide striden denna gång. Lite som när Juholt blev partiledare efter att smådistrikt helt enkelt kört över Stockholm.

DN:s parti -
liberalerna - är på fallrepet och har nu ingått en form av samarbete med SD om ny migrationspolitik. DN är på väg att tappa sitt partipolitiska fotfäste, återstår C och M. Dessutom så håller det sakpolitiska landskapet på att förändra sig och ganska snabbt. Migrations- och kriminalpolitiken tar över allt mer i den offentliga uppmärksamheten och medielogiken gör att inte ens DN kan avstå från att skriva om detta. DN gillar inte Sabuni och kan därför inte stödja L så särskilt tydligt i nuläget. Därför är stämningen hos DN tämligen panikartad. Då får man ta till det gamla skrämseltricket och hota M med att partiet blir liberalt utstött om man inte tar avstånd från SD. Problemet är emellertid att snart ingen bryr sig om ifall man blir liberalt utstött. Det har inte samma påverkan längre.

Många tror inte att liberala väljare går till C. Det är samma sak som ett stöd till socialdemokratin och myndighetssocialism. Det steget är för långt för en sann liberal väljare. Centern har har varit lojala med sossarna sedan 1933 och stött dem av och till. De kan vara med i en borgerlig regering ett tag men vänder sedan tillbaka till s-sfären. Så var det 1982, 1995 och 2016.

Apropå Rödskrikan!
Annie Lööf ljuger om sin juristutbildning! Det gäller hålla tungan rätt i munnen när man som Rödskrikan påstår att hon har en viss juristbildning. Fler har kontrollerat Rödskrikan påstående och kommit fram till att Annie Lööf ljuger och det är inte första gången!

Dagens politiska landskap är också visionslöst och den enda spännande visionen just nu är det som KD + M filar på. Där kan en politik för 2020-2030-talen utvecklas. Frågan är var SD hamnar i denna diskussion? Osäkert är också var liberalerna hamnar. Utanför riksdagen eller till ett mer socialdemokratiskt tankesätt som de socialliberala vill?

Liberalerna har två vägar att gå - antingen att samarbeta med M+KD+SD, eller bli ett riktigt liberalt parti. Det vore spännande på 2020-talet. Foliehatten tror inte de är intellektuellt skärpta nog för att göra det, vilket talar för att de ansluter sig till M,KD och SD-samarbete eller driver sig själva ut ur riksdagen.

Foliehatten tror
att invandringsfrågan kommer bli allt hetare, speciellt om regeringen får igenom sitt nuvarande förslag med lättnader. Svenskarna vill ha mindre invandring och inte mer och det blir en allt viktigare fråga och när man väl blivit invandringskritisk slutar man mycket sällan vara det och mitt intryck är att allt fler blir invandringskritiska. Kan man erbjuda ett "positivt samhälle" med bekant kultur (inte multikultur och kaos) och ordning och reda (inte sosse ordning och reda utan trygghet där Mohammed inte tillåts langa knark, person råna och vara gängkriminell), ja så vill folk ha det. Folk vill generellt ha 80-talets Sverige fast med dagens ekonomi och levnadsstandard.

Med Coronan har medelklassen skickats hem för att jobba. De köper nu större lägenheter, villor och fritidshus för att kunna fortsätta hemma jobbandet. Så de kommer se mindre av invandringens negativa effekter och känna att den där oron har inte med mig att göra, så invandringsfrågan som röstningsavgörande fråga, minskar då något i betydelse för medelklassen.

Foliehatten tror inte heller medelklassen är så speciellt samhälleligt ansvarstagande och tänker att de behöver bry sig. Vi lever i en postmodern individualistisk tid där det egna jaget är allt och börjar man leva hemma i villan hela dagarna så är det kanske mer "gated communities" som kommer. Medelklassen har dessutom ordnat ROT-avdrag på stängsel, staket och murar.

Glöm inte att det är en rejäl smolk i bägaren för de hemmaarbetande medelklassföräldrarnas barn och ungdomar som i allt högre grad blir utsatta för mångkulturens effekter. Se bara på alla mopedrånen som de senaste åren seglat upp i statistiken där ungdomar från välbeställda familjer i rika Stockholmskommuner allt mer och allt oftare rånas på sina mopeder/mopedbilar av gästande invandrargäng.


Glöm inte heller att landsbygden består av två kön, män och kvinnor. Centerkvinnorna och LRF står starka bakom Annie Lööf och många kvinnor på landsbygden har "blommat upp" sedan 2015 då dom helt plötsligt blev viktiga medborgare som tog hand om flyktingbarnen som kom till just deras lilla ort.
Det är C-kvinnorna, MP och VPK som sätter tryck på regeringen att ge amnesti till Afghanpojkarna och dom kommer inte ge sig utan kamp till sista blodsdroppen.Har ni hört talas om "Batikhäxor?"

Det värdegrund styrda presstödet skall givetvis bort eller göras om i sin helhet. Tv-huset och radiohuset skall jämnas med marken och människorna som jobbar där ska spridas för vinden (bokstavligen). Skämt åsido.
SvT och SR måste göras om. Det är inte värdigt ett land 2021 med en Public Service som hade passat nazityskland eller Sovjetunionen. Journalisterna där kan få jobba i vården och med hårt arbete återfå sitt förlorade människovärde.

På DN och inom Bonniersfären är man nog ytterligt bekymrade över att den agenda sättandepolitiken nu har hamnat på högersidan och de funderar över vilken linje man ska välja. I rådande läge är globalisering och öppna gränser så fel det bara kan bli och L kunde inte ligga mer fel. Men ingen verkar veta vad partiet ska ta sig till. Till råga på allt verkar det finnas en risk för att partiet spricker i två delar.

Medan man funderar förefaller det som om det bästa man kan komma upp med är skrämselpropaganda gentemot
SD, vilket som bekant brukar ge motsatt resultat. Man är nog både bekymrade och litet desperata på DN.

DN börjar nog inse att de just nu satsar på fel häst, för oavsett hur det går i valet 2022 kommer de ut som mer eller mindre förlorare. De vet också att med tiden kommer det att bli värre, övre-medelklass liberaler i Stockholm byts sakta ut, den yngre generationen bryr sig inte om DN längre och är antingen konservativa och tycker då att DN är en kulturmarxistisk tidning eller så är de vänster och tycker då
att
DN är en högertidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar