onsdag 5 maj 2021

Republikanska politiker får nu betala priset för att de var motståndare till Donald Trump!

Matt Romney, en av de mest framstående republikanska kritikerna av före detta president Donald Trump, deltog i republikanernas årsmöte i Utah inför 2145 registrerade delegater vid Maverik Center i Salt Valley City-förorten West Valley City. När Romney gick upp i talarstolen för att tala, blev han högljudd utbuad av den republikanska publiken. Det fanns också jubel för den tidigare republikanska presidentkandidaten, men de överröstades av den kör som buade.

Det är precis det här som borde ha hänt på moderaternas partistämma i Västerås 2019, när Fredrik Reinfeldt av någon obegriplig anledning hade bjudits in för att hålla tal. Publiken skulle dränkt hans tal i burop. Istället så applåderade de den största olyckan som drabbat Sverige sedan digerdöden.

De sju republikaner som röstade för att döma Trump i riksrätten har nu fått sina domar internet om de får vara kvar i sina delstatsföreningar. Detta hindrar inte dem från att ställa upp i primärvalen.

1) Mitt Romney - klarade sig (marginellt)
2) Pat Toomey - klarade sig (marginellt)
3) Susan Collins - klarade sig (marginellt)
4. Ben Sasse - utesluten
5) Bill Cassidy - utesluten
6) Richard Burr - utesluten
7) Lisa Murkowski - utesluten

Det är bara Lisa Murkowski som har ett kommande premiärval framför sig. De andra lägger
kanske ner sin politiska bana eller hoppas på att väljarna glömmer vad de har hittat på i kommande premiärval. Uppenbarligen blir det kaos hos republikanerna och det visar också att Donald Trump fortfarande har en stark ställning.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar