fredag 21 maj 2021

Ny Laptop med Windows 10 och problem!

Foliehatten fick i alla hast köpa en ny laptop! Den gamla relativt nya dränktes i kaffe och trots flera försök att torka den, gick det inte att få igång! Hastigt fick Foliehatten bege sig till El-Giganten i Löddeköpinge. De börjar en kampanj idag med Asus, men jag fick köpa en igår kväll.

Det man inte talade om var att den är låst i S-läge. Windows accepterade att inga andra program/appar får laddas ner. Office kostar 700 medan Libre är gratis som är minst lika bra.
Man är slav under Windows!

Foliehatten kunde se att det skulle gå att lösa upp S-läget. Följde instruktionerna punkt för punkt och trots detta gick det inte att lösa upp S-läget och få Windows home som tillåter nedladdningar av andra program/appar.

Windows support kontaktades och en efter 1 timme
fjärrstyrde de laptopen. Efter ytterligare 1 timme var inte problemet löst! Sedan bara hoppade de av.
Foliehatten blev förbannad och kontaktade support på El-Giganten och förklarade problemet.
Personen tyckte att Windows support är mycket dåliga. Fick reda på att anledningen till Windows låser datorerna är att skolorna har klagat att eleverna laddade ner allt möjligt (porr) och därför låste de datorerna. El-G hade framfört att de datorer som de säljer inte borde vara låsta- men det var för döva öron!
Fick reda på att om jag åkte ut till Lödde skulle de hjälpa mig med problemet med att låsa upp laptopen.
Där fick jag reda på att om jag hade outlockmail så var det enkelt. Jag har gmail och då kan man inte låsa upp. Det skapades ett alias och sedan var problemet löst och Windows home laddades ner och sedan var det inga problem med att ladda ner de program/appar jag behövde!
Ni blev drabbade inget inlägg på nästan 48 timmar!
Nästa gång är kaffe nära en laptop starkt förbjudet!


Ser för övrigt precis nu(1932) att eldupphör genomförts  mellan Israel/Palestina vilket också Foliehatten hade förväntat sig. Frågan är fortfarande vem beordrade Palestina att skjuta så många rakter mot Israel!
 

3 kommentarer:

 1. Har gjort precis samma sak ... ung man på elgiganten låste upp nya datorn ...

  SvaraRadera
 2. Kul du är igång!
  Tror nog att multimiljardären, herr Gates själv, har större personliga problem. Redan inom hushållet...

  SvaraRadera
 3. Det finns många att välja mellan, USA, Iran, Irak, Israel, Hamas.
  Följer man pengarna så är det mest troliga ett samarbete mellan Palestina och Israel, bägge är starkt beroende av att konflikten upprätthålls, Israel av inrikespolitiska orsaker samt naturligtvis för att testa Biden, Palestina av utrikespolitiska orsaker och viktigare ändå, bidrag som kan utebli om inte konflikten hålls vid liv.

  SvaraRadera