tisdag 18 maj 2021

Kina och Ryssland har ingått en allians och den är framtvingad av USA och deras vasaller/knähundar!

 

Joe Biden administration och svensk media är totalt blinda och begriper inte att Washington inte längre är No 1 i världen. De tror fortfarande att USA är No 1 i världen precis som de har varit det senaste årtioenden.

Illustration: Liu Rui/GT

Den officiella kinesiska tidningen Global Times publicerade en mycket ovanlig och mycket viktig ledare den 5 maj 2021.


Global Times:”Den kombinerade makten i Kina och Ryssland är mycket större än det tidigare sovjetiska östeuropeiska blocket. Den ekonomiska, vetenskapliga och militära styrkan i Kina och Ryssland är inte bara enorm i skala utan har också större konsekvenser för hela världen. Om någon försöker åsidosätta detta faktum och driva Kina och Ryssland att gå samman i en desperat kamp, ​​blir det en mardröm för dem. ”
Det är ord och inga visor och Biden & Co, men framför allt för svensk media som borde vakna ur sin dvala och ta till sig allt vad Washington säger.

Vad det kinesiska ledarskapet i klarspråk säger via Global Times är att Kina och Ryssland nu facto är allierade och att de kommer att stå tillsammans mot alla hot som en eventuell USA-ledd koalition kan utgöra. Det här är något helt nytt. Det vi nu ser är en dramatisk ändring i maktbalansen. Det är inte så att ledningen i Ryssland och Kina länge har arbetat för att bilda denna allians mot USA.
Det är mer korrekt att säga, att denna allians har tvingats på dem av USA
och deras knähundar(EU) genom Washingtons många sanktioner mot dem.

USA/EUs politiska, ekonomiska och militära hot har inneburit att Moskva och Peking inte hade några andra val än att de måste stå tillsammans för att bekämpa det som har blivit en gemensam fiende.
När alliansen nu är ett faktum har de upptäckt, att de kan utnyttja den till deras fördel. Golbal Times låter oss förstå att nu finns det ingen återvändo för USA och deras knähundar(EU). Det som är märkligt är att EU har en stor kontrast mellan politik och handel. Det är inte så länge sedan EU och Kina tecknade ett stort handelsavtal. Foliehatten är lite förundrad över denna skiljelinje och att den inte hänger ihop. Vem är det som styr i Bryssel?

Läser man vad riktigt innantill i ledaren från 5 maj, hade ledarskapet i Kina och i Ryssland den illusionen om att de skulle kunna ha ett "partnerskap/samarbete" med USA.
Vladimir Putin
har flera gånger vädjat till USA ända fram till den nazistinspirerade och USA-ledda kuppen i Ukraina 2014. Då insåg Putin att USA(Obama) ville göra Krim till en sin egen militärbas. Där gick Moskvas röda linje.

2015 hjälpte Ryssland Syrien enligt en gammalt avtal från 50-talet. Med denna inbjudan från Damaskus räddade Ryssland Syrien, från att tas över av en västbaserad jihadistisk övertagande. Vad man förstår i efterhand hade Ryssland kunnat gå in i Syrien redan 2011, men gjorde det inte. Det tog tid innan ledningen i Moskva insåg att det inte finns något som heter samarbete med USA. Antingen är du vasall/knähund eller så är du en fiende. På samma sätt hade ledningen i Kina förhoppningar om ett bestående samarbete med USA. Om Ryssland hade gått in 2011 hade förmodligen inte Kalifatet uppstått och det kaos som rådde i några år.

Faktum är att ekonomierna i Kina och USA har levt i ett symbiotiskt förhållande i två decennier. De stora företagen i USA har kunnat utnyttja billig och disciplinerad arbetskraft i Kina, liksom en mild skatteregim för att producera allt från lågteknologiska till fler och fler högteknologiska produkter. Kina å sin sida kunde åtnjuta investeringar och tekniköverföring, antingen öppet eller dolt. Kina blev USA: s största utländska borgenär och man kan säga att Kina hjälpte till att finansiera USA: s krig, oavsett om de ville eller inte, eftersom USA kunde finansiera krigen efter 11 september genom att höja
sin skuld mer och mer.
Kina sitter på en ansenlig hög av USAs statsobligationer. Skulle Kina kräva att de skulle lösas in, får USA gigantiska ekonomiska problem.

De senaste månaderna har vi sett hur Nato truppsamlat runt Rysslands gränser. Det har varit den största samling av trupper de senaste 30 åren. Utanför Krim har Nato visat upp sina fartyg för att ”visa” vad Nato har.
Det var riktigt pinsamt att få höra i ett inslag i SVT att Ryssland samlat stora trupper intill den Ukrainska gränsen. Det var ett svar på Natos truppsamlingar runt Rysslands gränser och SVT
”glömde” tala om detta.

I
Sydkinesiska havet måste både Ryssland och Kina förbereda sig för vad USA och deras vasaller/knähundar ska vara seriösa. Nu har de sett att om de förenar sina krafter på allvar kommer varje attack mot dem båda eller någon av dem att vara dömdt till misslyckande.
Kinas och Rysslands kombinerade militära, tekniska, resurs- och ekonomiska styrkor har helt enkelt blivit för stora för USA och alla koalitioner de kan
ställa upp med, för att vinna mot dem.

Global Times
ger en mycket tydlig varning till USA och deras allierade:
”Om USA och väst vill uppmuntra enskilda länder att konfrontera Kina och Ryssland kommer de att orsaka
en katastrof för dem. Kina och Ryssland arbetar tålmodigt för att lösa problemet. Vi hoppas att inget land eller politisk kraft kommer att frestas av Washington att attackera Kina och Ryssland, det skulle vara som att kasta ett sugrör i vinden.”
Foliehatten kan inte annat än påstå att Kina/Rysslands kam har växt rejält.

Västvärlden får också fått ett tydligt meddelande att det bara finns ekonomiska förluster med att införa sanktioner mot Ryssland / Kina:
"Varje västligt land som uppmuntras att koppla ifrån Kina kommer att gå in på en förlustbringande resa.
Europas/EUs bästa alternativ är försöka uppnå en balans mellan Kina och USA så mycket som möjligt, utan att förolämpa USA öppet och samtidigt undvika konfrontation med Kina. Det skulle också ligga i ländernas intresse att tona ned konfrontationen istället för att intensifiera den mot Ryssland."

Kineserna ber inte européer, australier eller andra att bryta med USA, utan att hitta en balans mellan USA och Kina och välja samarbete framför konfrontation. Men inuti sidenhandsken
ser vi en kinesisk järnhand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar