lördag 8 maj 2021

Det är mycket tyst om det islamiska partiet Nyans!

Det islamiska partiet Nyans registrerade sig hos Valmyndigheten i slutet av november 2019 och de får nu delta i samtliga kommande val i hela landet.

Partiet grundades av Mikail Yüksel som uteslöts ur Centerpartiet 2018, efter att haft samröre med Grå Vargarna, en turkisk organisation som beskrivs som ”ultranationalistisk” i massmedia. Turken Yüksel kom till Sverige 2001.

I Nederländerna finns ett liknande initiativ – det turkiska partiet Denk. I parlamentsvalet 2017 knep Denk 2,1 procent av rösterna och fick således tre mandat.

Sedan starten har det varit väldigt tyst om Nyans aktiviteter och valrörelse till valet har börjat komma igång ordentligt och vi ser inga rubriker om Nyans. De uppger att det finns flera lokala föreningar runt om i landet.

Nyans borde ha kommit igång nu med lite partistruktur, inledande kongress, tidningsrubriker och liknande om man vill vara med i valet nästa år.
Foliehatten tror det finns ett kompakt, för att inte säga formidabelt motstånd från de politiska och mediala eliterna mot Nyans. Media tillsätter - media avsätter.


Foliehatten tycker att det vore alldeles utmärkt om Nyans kom in i riksdagen. Sossarna kommer då att få problem. De kommer att tappa röster till Nyans och frågan är om sossarna vågar samarbeta med Nyans. Foliehatten tror att sossarna får det riktigt svårt att värja sig från interna krav(falanger) på samarbete i en massa frågor som vanliga arbetande svenskar eller ens icke-religiösa invandrare, lär ha mycket begränsat intresse av.

Mångkulturens representanter verkar vara svåra att hitta i pandemitider. De vaccinerar sig inte i samma grad som ursprungsbefolkningen och ingen vet varför.

SVT Nyheter: ”Vaccinationsgraden är lägre bland utrikes födda än bland svenskfödda. Halimo Nuur är verksamhetschef på kulturföreningen Wadajir i Rosengård i Malmö. Hon menar att en viktig åtgärd för att nå ut till fler är att göra vården mer lättillgänglig.”
Nuur i SVT Norgonstudio: ”Jag tror att det är många som kommer att vilja vaccinera sig framöver, men att de är rädda för att ta första sprutorna.”

Kan det vara så enkelt, att många invandrare befinner sig i sina hemländer och de har svårt att ta sig till Sverige nu.
Irakiska ministrar, afghanska män och somaliska klaner sitter helt fast i sina hemländer och kan inte ta sig hit. De lever på svenska bidrag i länder där de får större utväxling av kronans köpkraft. Inga spår av diasporan i Sverige annat än som bidragsutbetalningar.

Snart kommer väl SVT med snyftreportage om alla "svenskar" som sitter fast i dessa länder och inte får vaccin.

Foliehatten har funderat över varför det varit så tyst i svensk media om Nyans. Förklaringen är ganska enkel! Nyans behöver inte DN, Aftonbladet och SvT. Deras väljare läser antagligen inte svenska nyheter eller tittar på SVT.
Det skulle inte allas förvåna om Nyans redan nu bedriver kampanjer på arabiska, somaliska via appar, chattar, flygblad och på fredagsbönen. Ingen om få vet vad som diskuteras och utlovas till deras väljare. Får de igång sin gräsrotsrörelse och vinner några mandat i kommunalvalet, så kommer folk bli förvånade hur bidragspengarna kommer fördelas och att kommunerna anställer och hur prioriterar i sin service.

Om detta scenario inträffar är Foliehatten mycket spänd på, hur Public Service och den regim MSM rapporterar detta.
Lyckas Nyans leverera skräddarsydd service som mark o ch stöd till moskébygge, stöd till kulturföreningar, skapa bidragsjobb utan motprestation, få in folk i nämnder etc så kommer Nyans att vara en kraft i riksdagsvalet 2026, kanske redan i valet 2022!

De som minns kommer säkert i håg vad som hände i Angered- valet 2018. Lelila Ali Elmi valdes in av somaliskia klanröster för MP. Foliehatten lyssnade på en debatt mellan henne och SD:s Vinge. Foliehatten säger bara jösses! Vilken nivå denna Lelia har!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar