torsdag 29 april 2021

Sossarna har fått ännu ett problem att lösa - fusket med PISA-undersökningen!

Vid den svenska kusten ligger en jäsande rutten val som riskerar att sprängas av den innestänga förruttnelsen och gaserna. Det är som en metafor för den socialdemokratiska mångkulturella skolan.

Till och med den av Schibsted kontrollerade publikationen SvD tar nu i med brösttoner mot
regeringens uppenbara fusk med de mångkulturella PISA resultaten. Göran Eriksson inleder med ingressen:
”Invandring och svenska skolresultat – det är en hyperkänslig politisk blandning som nu exploderar i regeringen Löfvens knä. Det är slutsatsen att Sverige har exkluderat alldeles för många elever från deltagande i den senaste Pisa-undersökningen, och att resultatet därmed kan ha gett en felaktig bild av utvecklingen i den svenska skolan.”

När PISA undersökningen resultat kom ut förra året kunde inte utbildningsminister Anna Ekström dölja sin glädje. Hon ansåg att sossarna med sin skolpolitik lyckats vända trenden. Pisa-resultatet var fortfarande lågt men ändå en aning högre än året innan.
Ekström: ”En glädjens dag - ett styrkebesked – svensk skola står stark!”

Glädjen varande inte länge när ”tunga” forskare ganska snabbt kom med kritik. De ansåg att siffrorna manipulerats för att erhålla det önskade resultatet.
Professor Magnus Henrekson som forskat på den svenska skolans utveckling, var en av de som slog larm om att svagpresterande elever rensats bort från underlaget i en sådan utsträckning som strider mot regelverket.
Det måste vara som en kall spann vatten för Ekström att få den hårda kritiken från Riksrevisionen för hur mätningen manipulerades.
RR till TT: ”Det är väldigt förvånande att departementets egna tjänstemän slår larm och inget händer.”

RR verkar vara en myndighet som fungerar. Kan den nya regeringen efter valet 2022 ge mer pengar dit så vi får någon ordning och reda. Foliehatten vill se konsekvenser av detta grova tjänstefel. Ekström kan omöjligt arbeta kvar och är inte välkommen att få någon ny anställning inom det statliga. Förtroendet är totalt förbrukat. Ekströms soppa(inte blåbär) kan vi kanske kalla det som hon har hamnat i.

Jimmie Åkesson skriver på Facebook att Anna Ekström borde avgå självmant:
"Fusk är fusk. Fult fusk är fult fusk. Systematiskt och överlagt fusk, för att dölja misslyckanden kopplade till den massinvandring som man är ansvarig för, är oförlåtligt fusk. Att ljuga för väljarna är inte värdigt en minister."


Fakta var att Skolverket plockade bort de 11% av eleverna som presterat sämst. Detta i stället för maximalt tillåtna 5%.
Cirka 25 procent av eleverna deltog inte i PISA-undersökningen i Sverige. Drygt
11 % bortsorterades av skolan samt drygt 13% var helt enkelt frånvarande. Då ställer man sig frågan om de tretton procenten inte var närvarande på grund av giltig frånvaro eller det var personer som tyckte att detta är inget för mig som inte hänger med undervisningen. En annan fråga är hur de 11 respektive 13 % fördelar sig på olika skolor. Är det någorlunda jämt fördelat eller visar det något ännu värre vad gäller undervisningsresultat. Här finns mycket att borra i för de som har resurser till undersökning. Skulle inte alls förvåna Foliehatten om resultatet visar på rena katastrofen. Att sedan vi skall finansiera bluffmakare inom OECD som villigt ställer sig bakom den svenska regeringen trots bluffen är anmärkningsvärt. De borde om de haft intresse tagit del av bluffmakarna i Sverige vad gäller annan statistik, till exempel vad gäller arbetslöshetssiffrorna där en timmes arbeta i veckan räknas som fullt sysselsatt eller de fall som kallas extrahjälp där kommuner hjälper till med hittepåjobb och där skattebetalarna som vanligt får stå för finansieringen.

Redan när resultatet från PISA-räkningen kom ut så framgick det att ett stort antal elever var bortsorterade. Det ledde inte till några högre svallvågor. Svenska folket är idioter, det måste helt enkelt bero på det. Detta myndighetsvälde som bara kontrolleras av sosseriet kan inte störtas om inte en revolution inträffar. Det kommer aldrig att inträffa. Alla måste bli medvetna om att de åtta partierna inte har en chans att förändra Sverige i grunden. Allt drivs av politruker som snällt följer husse. Det socialistiska Sverige är mycket värre än DDR på sin tid. Vi borde veta att det var från dessa man konstruerade grund- och gymnasieskolan, särskolor och dagis. Allt inbakat i ett lockande paket där alla får något men ingen får mer. Intelligenta elever i skolan har nu blivit problembarn eftersom de inte passar in i en grå massa. Därför finns det nu speciella stödinsatser för dessa "särbegåvade". Foliehatten har spytt på sossarna i många år, men nu är det värre än någonsin. Inkompetens och idioti styr vårt land rätt in i kaklet.


Det är uppenbart att skolminister Anna Ekström och hennes departement är ett gäng av gedigna fuskare.
Man kan inte se det på annat sätt

Med allt prat om .. "kompetensregn bland de nyinflyttade...." Eller att nyinflyttade har högre utbildningsnivå än infödda svenskar. Nu har det visat sig att många har köpta examensintyg.

Sossarna vänder och vrider på siffror till sin egen fördel, allt för att passa deras agenda om lyckosam invandring. Att regeringen kommer undan med alla lögner beror på att lögnmedia inte ställer den till svars. Endast alternativa media fungerar som tredje statsmakt Lögnmedia ljuger i takt med politikerna.


 

2 kommentarer:

 1. De 13%en består av elever som läraren bett stanna hemma den dag provet genomfördes.
  Dessa elever var förmodligen inte de mest högpresterande.
  Dessutom var 13% frånvarande en synnerligen hög frånvaro, högt över andra länders.
  För att i någon mån få en uppskattning om det verkliga resultatet av PISA-undersökningen skall de svenska siffrorna sänkas med ett skattat mycket lågt utfall från de frånvarande och bortsorterade eleverna, ca 11%+13% vilket om man lägger till denna information ger att Sveriges PISA-resultat med god marginal är det sämsta i undersökningen, dessutom det snabbast fallande.

  SvaraRadera
 2. Påminner starkt om gamla Sovjetunionen: det viktiga var inte verkligheten utan de officiella siffrorna. Om de verkliga studieresultaten inte stämmer med de officiella siffrorna, så mycket värre - för verkligheten.

  SvaraRadera