fredag 16 april 2021

Hur många är det som går på försörjningsstöd i Sverige?

 Moderaterna hade beställt en utredning från riksdagens utredningstjänst om hur många invandrare som går på försörjningsstöd och inte är självförsörjande, utan är helt beroende av bidrag.
Enligt utredningstjänsten finns det idag 675 000 invandrare som går på bidrag och den siffran ökar stadigt. De riktiga siffrorna är mycket värre. Sjukskriva, förtidspension och pension utan att ha jobbat är inte inräknade. En del hävdar att det är över 1,5 miljoner om inte mer. Att ett politiskt parti måste beställa en utredning för att få fram en siffra som en mellanstadiers elev redan kan förstå, är märkligt!


Foliehatten vill minnas att när Balkanfolken kom hit på 90-talet så förtidspensionerades 30% rakt av. 30%!!! Inte ens när man plockat bort 30% i den arbetsföra befolkningen kom de upp tillnärmelsevis till svensk sysselsättningsnivå. MENA, Somalia, Afghanistan osv och det finns inte en chans, att de skulle få bättre statistik än fd juggar. De siffror M har fått på 675.000 är bara på de som är födda utomlands. Andra och tredje generationen som är mer kriminell än första och med dem är den totala statistiken nattsvart. Räknar man bort alla hitte-på-jobb, inkovterade jobb och osann statistik, så kan kanske bara 10% av invandrarna gå till riktiga jobb. Vissa grupper som tex somalier uppvisar ännu värre statistik. En kommun redovisade för ett par år sedan, att noll somaliska kvinnor arbetade och ca 3 av 100 av männen var i "sysselsättning!"

I vårbudget satsar regeringen ytterligare 1,8 miljarder med försöka få dessa invandrare gångbara på arbetsmarknaden. Foliehatten undrar om regeringen har problem med att förstå, att dessa invandrare aldrig kommer att få platsa på den svenska arbetsmarknaden. De har för dålig utbildning och dåliga eller inga kunskaper i svenska och enda alternativet är bidrag för denna grupp.

Det är ganska enkelt, reducera bidragen och det skulle få effektiv snabbt! I Danmark ser man i princip en linjär koppling mellan bidrag och invandring något som tyder på att möjligheten att leva på bidrag styr migrationsströmma.

Asylrätten som enbart var en tanke att ge tillfälligt skydd vid krig och förföljelse (vilket i sig är lovvärt) har i Sverige förvandlats ett monster som håller på att välta landet ekonomiskt och kulturellt. Vi måste återgå till ursprunglig asylrätt. I princip enbart tillåta kvalificerad arbetskraftsinvandring. Ställa krav på att man kan försörja sig efter en tid om man har uppehållstillstånd. Ge återvandringsbidrag till de som kan återvandra.

Ambitionen när det gäller sociala skyddsnät är för hög i dag. Bidragen är så höga, att det inte lönar sig att ta enklare jobb om det inte är svart bredvid bidraget.
Vi "rasister" har länge påpekat det orimliga i att ta hit bidragstagare och har alltid fått till svar att vi inte har några siffror som bevisar detta och att vi endast kommer med påståenden om bidragsberoende för att vi är just "rasister." Med Ms svar från utredningstjänsten har vi det på papper, givetvis kraftigt friserade sådana, den verkliga siffran bör vara tre gånger så stor.

Hur skall vänstern hantera siffrorna som M fått? Det är mycket dystra siffror som borde få politiker att inse, att det här med massinvandring var kanske inte så bra och det var inte en massa kompetens som vi fick hit som Stefan Löfven hävdade och att på sikt skulle invandringen gå med plus!

Det är redan klargjort att det kostar oss hundratals miljarder om året. Om det visar sig kosta 300 miljarder, eller 600 miljarder, spelar ingen som helst roll. Räknar man in allt enligt Tino S och kompletterar med Tullberg och flera andra, så landar vi nog ärligt på 500 miljarder om året. Det är inte långt från halva statsbudgeten per år för och i att förstöra Sverige i grunden med ett mångkulturexperiment.
Medelsvensson har inte möjlighet att ta till sig så stora tal och han har ingen aning om hur statsbudget, kommunbudgetar och olika utgiftsposter ser ut i jämförelse. Det hela är bara en teoretisk uträkning utan värde för honom.

Det är först när Svenssons egen tillvaro sätts på spel han vaknar upp få sin tillvaro satt på spel varje år. Vad vi kan hoppas på är en rejäl ekonomisk kris som sätter Svensson på bar backe och tar ifrån honom kreditkort, semesterresor, den nya 70 tums TV, den nya V60 han har på uppfarten till det överbelånade huset o.s.v. Då möjligen vaknar svensken. Dessvärre kan det vara för sent vid det laget.

Makten brukar lägga ett lock på mångkulturdialogen när någon säger, ”vad tror ni att det kostar att bygga ett Örebro varje år och fylla det med analfabeter som endast lever i generationer på bidrag?” Man förstår att ett Örebro med all samhällsservice måste kosta enormt mycket, men fortfarande reagerar ingen bland vänsterfolket.

90-tals krisen slog hårt mot svensken, arbetslösheten p.g.a. denna kulminerade 1998, samtidigt som politikerna förvandlade Sverige till "humanitär" stormakt, vad sa svensken om det då? Man ska också komma ihåg att under 90-talskrisen så var invandringen och de relaterade kostnader ännu inte så monumentala som de nu är och det fanns också hyresrätter att plocka fram för människor som blev bostadslösa. Skyddsnätet, även om det hade börjat eroderas redan då, var fortfarande i stort på plats.
Idag finns inte det skyddsnätet kvar och de personella och ekonomiska problem som kommunerna redan har, så finns inte möjlighet att också omhänderta hundratals eller tusentals utblottade Svensson, ovanpå alla invandrare och andra som redan inmutat så gott som hela bidrags och stödsystemet som sitt eget.

Foliehatten vill poängtera att svensken fortfarande hade ett stort förtroende för stat, region och kommun och förmågan att bistå medborgaren i händelse av ekonomisk nöd. Är det ett förtroende de har rätt att hysa? Det har visat sig mer än en gång att skyddsnätet inte finns för bla. för de sjukskrivna som blir utförsäkrade av FK.
Svensken har med den sociala ingenjörskonsten gjorts till ett kuvat osjälvständigt folk som tyr sig till sin överhet. Ett visst arv finns det nog också i detta, svensken har aldrig gjort verklig folklig revolution mot sin överhet, likt fransoserna.

5 kommentarer:

 1. Man tycker ju att Coronan borde ha fått till följd att svensken åtminstone lite försiktigt kunnat observera vad sverige förmår.
  Går alla svennisar på morfin?

  Trevlig helg mitt i flytten, herr Folihatt!

  SvaraRadera
 2. Skepparn! Tack för de stärkande orden om flytten. Idag var det linneskåpet som städades ut. Det blev 2 stora säckor till Emmaus!
  Igår tittade vi på lägenheten och vasken i badrummet var mycket liten. Som tur var byggentreprenören där och flera med Foliehatten tyckte att det var skandal att sätta in en sådan. Man fick knappt plats med bägge händerna i vasken. Ramen var 14 cm runt om. Har varit i kontakt med byggentre. frågat om de tänker byta ut den. Fick till svar att han det var underlev fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad pladdrar du om? Jag fattar nada.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Vlad T det är bra att man kommenterar inlägget. Pladder får nog stå för dig, där du tydligen inte kan läsa innantill eller har läsförståelse.
  Moderaterna har beställt en utredning av riksdagens utredningstjänst och fått svaret av dem, att det är minst 675000 som går på försörjningsbidrag som framgår av texten.
  Kan detta vara så svårt att förstå? Du anser detta är pladder!
  Alla förstår att dessa siffror är starkt friserade och att med olika åtgärder som också framgår i texten närmar vi oss 1,5 miljon som försörjs av skattebetalarna.
  I Göteborgsposten för knappt 10 år sedan hade de flera atiklar om somalier. Bilden de målade upp var allt annat än ljus.
  Inlägget är inget pladder utan den beskriver den bistra verkligheten som den totalt misslyckade invandringen har medfört!

  SvaraRadera