onsdag 14 april 2021

Joe Biden och USA varnas både av Ryssland och Kina att sluta blanda sig i Ukraina och Taiwan!

Nato har laddat upp med soldater och vapen utmed Rysslands västra gräns de senaste månaderna något svensk media/SVT inte ser. Uppladdningen är den största som Nato har gjort de senaste 30 åren.
Igår försökte "sprattelgubben" norske Jens Stoltenberg spela "Allan", men han säger bara vad Washington vill han skall säga!

Igår
varnade Rysslands biträdande utrikesminister Sergei Ryabkov president Joe Bidens administration mot att engagera sig i Ukraina. Samma dag varnade också det kinesiska utrikesdepartementets talesman Zhao Lijian Joe Biden administrationen, att engagera sig i Taiwanproblemet.

Detta skriver American Military News. Enligt Reuters sa Ryabkov: "USA är vår motståndare och
de gör allt de kan för att undergräva Rysslands position på världsscenen. Vi ser inga andra element i deras tillvägagångssätt. Det här är våra slutsatser. ”

Ryabkov fortsatte: "Vi varnar USA för att det är bättre för dem att hålla sig långt borta från Krim, Svarta havet och Krim. Det kommer att vara för deras eget bästa.”

Samma dag som Ryabkov varnade
USA och andra Nato-nationer med att stödja Ukraina, varnade Kinas Zhao USA med: "att leka med eld" genom att förhandla med Taiwan.

Zhao sa på en presskonferens igår: "Taiwanfrågan handlar om Kinas suveränitet, territoriella integritet och kärnintressen. Det finns inget utrymme för kompromiss och inte en centimeter att ge. Vi uppmanar USA:s administration att förstå situationen, följa principen om ett-Kina och de tre gemensamma kommunikationerna mellan Kina och USA och undvika att skicka fel signaler till de självständiga styrkorna i Taiwan och att inte riva bort grunden för Kina och USA: s förbindelser, fred och stabilitet över Taiwansundet.”

Amiral Philip Davidson, som är amerikansk överbefälhavaren i Asien / Stillahavsområdet, säger att USA ser en risk med ett "militärt drag" från Kina mot Taiwan.
Hans utsedda efterträdare, amiral John Aquilino, säger att tidsperspektivet kan "vara närmare än vi tror."

I onlinetidningen War on the Rocks, som är nära ansluten till Pentagon, rekommenderar Michael A. Hunzeker och Dennis L. Weng att USA ingår en närmare militär allians med Taiwan
och gå emot Kinas önskemål och eventuellt
riskerar ett krig. Robert D. Blackwill och Philip Zelikow gör detsamma i artikeln .
Kan USA förhindra ett krig om Taiwan? WOR har den senaste tiden haft många artiklar om Taiwan, USA och Kina. Det är väl värt att följa signalerna därifrån. Men inte alla militära ledare i USA är angelägna om ett krig om Taiwan.

Överstelöjtnant Daniel L. Davis skriver i en artikel: Amerikanska tjänstemän som är redo att slåss mot Kina  för Taiwan, förstår inte hur mycket som står på spel.

Davis ger en bra och klar analys vad som kan hända USA:
”Det finns nästan inget scenario där USA framgångsrikt kan ingripa i ett krig mellan Kina och Taiwan som inte kommer att lämna vårt land i ett mycket sämre tillstånd än det är just nu.
I värsta fall kan USA: s territorium drabbas av kärnmissiler."

För Kina handlar Taiwan om landets existens som Zhao Lijian sa:  ”Kina har inga millimeter att ge bort och vi(Kina) har vapen som kan förstöra städer i USA om det värsta skulle hända.”

Davis fortsätter: Om USA en dag skulle
anfalla Kina för något annat än en oprovocerad attack skulle vi välja en kurs som i bästa fall skulle orsaka extraordinära skador på vår militär och avsevärt försämra vår nationella säkerhet -  i värsta fall kan vi förlora ett krig och äventyra vår frihet. Det är avgörande att förstå i fallet Taiwan. Kina är mycket mer villiga att betala extraordinära kostnader, offra många soldater och riskera allt för att så småningom tvinga in Taiwan tillbaka till Kina. Taiwanproblemet påverkar inte vår nationella säkerhet om vi inte blir involverade. Om vi ​​i slutändan väljer krig med Kina för Taiwan, kommer vi i bästa fall att drabbas av stora förluster i fartyg, flygplan och trupper; i värsta fall kan kriget eskalera till ett kärnvapenkrig där amerikanska städer förvandlas till aska och miljoner dödas. USA bör aldrig ta sådana risker om inte vår säkerhet och frihet är direkt hotad. Att bekämpa Kina av någon annan anledning än det skulle vara ett dumt spel av högsta ordning. ”

Det alla inte förstår är att USA har spelat ut sin roll som världsledande krigsmakt. Både Kina och Ryssland har vapen som USA inte har något motvapen mot.
Nu tror säkert alla som läser detta att Foliehatten har blivit riktigt senil och yr i mössan. Tyvärr så är det så att både Kina och Ryssland har sprungit ifrån USA på den vapenteknologiska sidan! Det är också detta som överstelöjtnant Davis varnar för i sin artikel.
I alla fall har nu Joe Biden och hans administration blivit tagna på sängen med sitt vapenskrammel och retorik. Det skall bli mycket intressant att följa vad Joe Bidens nästa steg blir.

 

1 kommentar:

  1. En senil gammal snuskgubbes nästa steg, ja, vad som helst kan hända. Det troliga är väl att han börjar ägna sig åt tafsande på heltid. Däremot så finns all anledning att oroa sig för vad Soros m fl tänker ställa till med. Soros vill nog helst se världen bokstavligen brinna men de andra är nog inte mycket bättre. Obegränsad makt över andra? Tanken kanske ger motivation och håller begär och girighet brinnande...

    SvaraRadera