onsdag 21 april 2021

Ibland går det inte som man tänkt sig!

I förgår kväll vid ca 2300 började det spraka och ljuda väldigt från kopplingen till fibernätet och samtidigt försvann elen. Bara någon timme innan hade Foliehatten läst på FB att grannbyn Billeberga inte hade någon el och några andra byar i närheten. Tänk vad beroende man blivit av den där PC:n! Att använda telefonen för att skriva kommer det aldrig bli tal om.

Nätet kom inte igång förrän strax före 12 igår. Hade sedan 1 vecka en inbokad tid hos min listade läkare som vill titta på mig om jag var på väg att dö.
Trots inbokad tid fick jag vänta 20 minuter för att komma in. Blodtryck, puls, lyssna på lungor och allmänt snack. Hade jag fått Covid? Jadå och inga nämnvärda biverkningar att tala om. Efteråt fick jag tappa blod för olika tester och kissa en skvätt. Hade 140/70 och det gjorde läkaren tummen upp på! Foliehatten skulle tänka på vikten! Hoppet finns att jag får uppleva ännu en jul!

När jag kom hem och bara efter en stund kom paret som har köpt huset av Foliehatten. De ville titta på trädgården och prata om det lilla täppan där mycket har odlats under åren. Kommer att sakna den med fin dill, morötter, rädisor, potatis och annat som odlats där. Som tur hinner rabarbern växa till, så att den kan skördas och frysas in. Har flera goda rabarber recept!

Teckomatorp skall hålla bya loppis på söndag 25 april och det är över 100 som ställer upp. De som ställer upp får inte ha sina stånd på gatan utan inne på sin egen tomt. Foliehatten har inga problem med det. Han håller nu på med att leta fram allt som inte skall följa med till Simrishamn. Det som inte säljs på loppisen skall Emmaus få på måndag. Ett problem mindre.

Håller på att säga upp alla avtal om el, satellitTV, fiber, vatten, avfall, säkerhet, tidningar mm. Det är roligt att att prata med dessa säljare när de försöker övertala en att fortsätta på den nya adressen. Foliehatten har redan kommit fram till att i Simris har ett bolag monopol på fibernätet och han trimmade säljaren med att säga att det tidigare bolaget hade seniorrabatt! Det har ni väl också?
Foliehatten sa till honom att hade de 2000 som Stefan Löfven sagt att pensionärerna fått i månaden hade man inte behövt pruta på priset. Han höll med att Löfven var en skitstövel! Foliehatten har som sport att försöka få rabatt på det han handlar och han lyckas nästan alltid! När han senast köpte en dyr tröja fick han också 2 par strumpor i rabatt. Foliehatten rek alla gör samma sak. Ni skall se att ni lyckas. Gnäll om att pensionen är dålig! Det är nästan alltid gångbart!
Som ni förstår kommer det framöver att inte alltid komma inlägg var dag och ni känner till anledningen. Söndag kan bli en sådan dag vid loppisen!

1 kommentar:

  1. Ingen person klarar en flytt med 140/70!
    Ser fram emot en rapport från loppisäventyret

    SvaraRadera