lördag 17 april 2021

SVT 30 minuter är ett märkligt program!

Veckans begivenhet var intervjun med Jimmie Åkesson(JÅ) av Anders Holmgren(AH) i SVT 30 minuter. De flesta hade förväntat sig en betydligt tuffare AH och att han skulle försöka ”nagla” fast JÅ vid nazism och AH lyckades inte få Jimmie ur balans eller ta upp SDs nazikopplingar som vänstern har som standardupplägg.

30 minuter är ett ett märkligt program. Ebba Busch fick mest prata om sina husaffärer istället för sin egen politik. Ulf Kristersson fick prata om SD istället för sin egen politik. Stefan Löfven pratar enbart om SD, eftersom han bara genomdriver andras politik och inte har någon egen. Jomshof fick prata om Ungern och Islam istället för sin egen politik och Jimmie Åkesson fick prata om SDs politik, utan att bli avbruten.

Det går inte att prata mer i klartext än vad
gjorde. Även om AH gång på gång gjorde sig dum så svalde inte betet utan fortsatte att prata i klartext. Foliehatten tror AH vet mycket väl att det är omöjligt att pressa en sanningsenlig person på det sättet, en person som inte räds för att tala i klarspråk, något en sann narcissist, bedragare eller lögnare(Löfven) har väldigt svårt för, för att inte säga omöjligen kan. Anders Holmberg lyckades för en gångs skull undvika att vara gapig. Var det av beundran eller att han inte kunde mäta sig med JÅs intellekt.

SDs viktigaste fråga är migrationen. JÅ vill införa ett asylstopp, men M och KD menar att det skulle bryta mot FN:s flyktingkonvention och talar i stället om ett ”volymmål”. Ett antal på 5 000 asylsökande per år har nämnts som mål. Åkesson menar att antalet är för högt och att det skulle komma lika många anhöriga till dessa.
Åkesson: ”Jag har inget emot ett volymmål, men i så fall ska det vara noll.”
JÅ inser att han måste vara flexibel i frågan och öppnar för att det finns ett visst förhandlingsutrymme.
Åkesson: ”Kan vi få till ett system där vi utökar de inre gränskontrollerna, där vi sätter politisk kraft bakom att människor ska avvisas när de fått ett sådant beslut, ja, då kan ju nettot ändå bli noll eller väldigt nära noll. Det intressanta för oss är nettot.”

I dagarna har det uppmärksammats att Danmark börjar dra tillbaka uppehållstillståndet för syriska flyktingar. JÅ tog upp att Danmark som går “i rätt riktning.”

Enligt SVT verkar det som att Sverige är det enda landet i världen som följer asylrätten. Annars skulle väl rimligen samtliga övriga världen ha tagit emot samma motsvarighet med invandrare som Sverige har gjort. Med tanke på hur många vi tagit in de senaste 20 åren i förhållande till resten av Europa så har vi fyllt kvoten för många år framåt. Vi borde utan problem kunna ha en nollversion i minst 10 år innan de andra är ikapp.
Socialdemokraterna stängde
den svenska gränsen efter att alla passerat gränsen som ville in utan att berätta vilka de var och vad de ville. Man saknade pass och visum samt var i många fall grovt kriminella samt efterlysta för brott, visade det sig sedan. Många påstår att vi inte kan stänga gränsen pga det bryter mot FN:s flyktingkonvention. Men det har redan gjorts en gång av svenska politiker. Gick det då så går det nu också.

Migrationspolitiken samordnas på EU-nivå på ett sätt som är inte är acceptabelt för alla medlemsstater och att den kommer att förändrar under sossen Åsa Johansson kommer aldrig att inträffa. En av EUs kärnuppgifter är att hålla gränsen stängd utåt, för att kunna möjliggöra fri rörlighet inom unionen, men även där har man visat sin totala inkompetens. Om allt hade fungerat hade Sverige knappt fått en enda migrant från MENA under 2015.
EU borde därför fokusera
mer på sina kärnuppgifter, än att lägga all energi på att försöka tvinga Ungern och Polen att göra samma misstag som Sverige och Tyskland, vilket naturligtvis är oacceptabelt.
Polen
har tagit emot över en miljon migranter från grannen Ukraina, men det är tydligen ointressant för EU. Måste det vara MENA för att det skall räknas?

Under hela 2015 när de ekonomiska migranterna vandrade eller åkte genom Europa gjorde man inget i Sverige fastän man visst vart merparten var på väg. Myndigheterna gjorde inget, passpolis och tull gjorde inget, den vanliga polisen gjorde inget. Många påtalade vad som var på väg att hända, men inför döva öron.

Till slut fick Stefan Löfven bita i det sura äpplet när han insåg att mängden migranter för alldeles för stor att hantera och till slut fanns ingen annan åtgärd än att stänga gränsen.
Sosseregeringen lovade att merparten som kom 2015 skulle skickas tillbaka i princip omgående då de saknade flyktingskäl. Detta har man inte gjort utan likt med de ensamskickade afghanerna hittar man på nya ursäkter hela tiden istället för att upprätthålla lagen.


Åkesson får gå på slak lina och balansera och han måste se invandringens ur vänstern perspektiv. Om han exempelvis kritiserar jämställdhetspolitiken som i första hand förorsakade massinvandringen och de ansvarslösa beslut som tagits, skulle SD få det betydligt svårare att vinna tillräcklig mark för nästa år. Av den anledningen måste SD hålla sig inom vissa gränser. Många personer stödjer idag vänsterpolitiska grundprinciper och då måste högerpartier som SD uttrycka sig mycket noggrant för att kunna vinna nya väljare.
Idag existerar det en hårfin gräns mellan det som är politiskt korrekt eller acceptabelt och det som kan få dig att bli lynchad av den politiskt korrekta mobben. Det som tidigare var sunt förnuft är idag tecken på att du exempelvis är våldtäktsman eller rasist.
Tanken om att kvinnor biologiskt lämpade att göra andra arbetsuppgifter än män var en självklarhet tidigare, idag är den tanken omöjlig att uttrycka offentligt. Det är inte objektiv fakta som styr samhället, utan människors känslor. JÅ skulle förmodligen vilja säga mycket mer, men det går inte när man har en stor mängd lättpåverkade och känslosamma personer bland alla röstberättigade,
om han har som mål att bli det största partiet i högerblocket.
Foliehatten kan förenkla det hela, med att påstå att svenska folket till stor del är som barn eller en korkad fårskock som springer runt och skriker om värdegrund och gör handhjärtan.

 

5 kommentarer:

 1. Den tjeckiske presidenten Milos Zeman konstaterade för några år sedan att ett land styrs av idioter om det straffar dem som fiskar utan fiskekort,
  men tillåter människor utan giltiga resehandlingar att komma in i landet.

  SvaraRadera
 2. Tack Tjeckien för Silverbibeln!
  Vi hade väl giltiga skäl?

  SvaraRadera
 3. Foliehatten har varit i Prag flera gånger. En gång följde han med en delegation som bl.a besökte Strahovklostret. Han fick bla. se Tycho Brahe samlingen. Munskarnas giftskåp med dåtidens "porr!" Det som gjorde mest intryck var de band som fransmännen lätt tryckta upp under Napoleon, där de noggrant registrerade allt som de roffat åt sig. Föremålet var,vem osv, Banden var ett av sju bevarade. När Napoleon möte sitt öde i Waterloo användes dessa band för att återbörda det stulna. Det var bara att läsa innantill vem som ägde och föremålet.

  Patrik Englund skriver i "Ofredens år" om när överste Köningsmark(bror till Aurora) med sina finska ryttare som låg på lurpass och inväntade natten för att sedan storma och roffa åt sig Silverbibeln och annat från Stravklostret och Rudolfs skattkammare på slottet.
  Mycket av detta finns nu på Skokloster.
  Englund berättar en rolig historia:
  När de finska ryttarna stormade nerför till slotet gick en greve ut på sin balkong för se vad som stod på. Han hade varit med från början av det 30-åriga kriget 1618 och i de sista skälvande sommarmånaderna fick han ett skott i rumpan som han sedan dog av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget att skämta om, men...
   Ett tidigt fall av HIV?

   Radera
 4. Märkligt att inga innevånare tycktes ha det minsta emot oss, svenskar, när vi besökte Prag 1995.
  Tvärtom betedde de sig på ett sätt som fick mig att spontant vilja krama om brottslingarna. Men det tiger vi om- ingen skulle tro mig!
  Fick inte Sverige rentutav en byggnad på Lillsidan (?) till ambassad.

  SvaraRadera