fredag 20 oktober 2017

Är andelen kriminella ledarskribenter på Aftonbladet större än hos SD?

Aftonbladet(AB) har varit blixtsnabba med att hänga ut medlemmar i SD så fort, de fått tag i något. Rubrikerna har stora och artiklarna många. Man har dömt dem på förhand, innan en rättslig process ens påbörjats! Det sägas att "svinhugg" går igen och det råder säkert stor skadeglädje, lite varstans i Sverige över AB:s problem!

Den senaste veckans händelser och anklagelser mot Fredrik Virtanen har visat, att AB har en rådande våldtäktskultur som frodas på deras redaktion. AB:s agerande visar, att de framstår som ett gäng hycklande hyenor som på sina höga hästar tidigare skuldbelagt kändisar, politiker och vanligt folk, för ditten och datten, samtidigt som de egna skribenterna levt rövare.
Allt snack om feminism, #MeToo, #PrataOmDet, har bara varit billiga sätt för dem, att engagera läsarna. Att faktiskt stå för något, det var aldrig tanken för AB.

Igår fick vi bevittna ett pinsamt försvar av AB:s publisher Sofia Olsson Olsén, när hon gick ut och försökte försvara Virtanen offentligt, trots ”snuskgubbens” sexinviter till en 14-åring. Detta rimmar självklart mycket illa med AB:s påstådda feministiska hållning.
Foliehatten tolkar AB:s tystnad, bortsett från Sofia O korta uttalande som ett sätt att inte främst skydda Virtanen, utan för att främst skydda sig själva från ett total kaolaps. Virtanen är ”bränd” och ju längre AB väntar med att agera, desto längre och större blir fallet, när man väl måste agera, eftersom Virtanen drar ned hela AB i och med detta. Att Virtanen inte är dömd kanske rent av förvärrar situationen, eftersom alla i praktiken vet vad som hänt, mer eller mindre - inte minst Virtanens egen tystnad är talande. Det ska bli oerhört intressant att höra med vilken förklaring AB senare kommer låta Virtanen gå. Hela situationen är ohållbar i längden.
Det vi nu bevittnar är hela
journalistetablissemangets hycklande fasad som krackelerar, med en allt högre fart och detta inför en öppen ridå.


Nu är frågan om detta bara är toppen av isberget? Har det huserat fler Virtanens i AB:s korridorer under åren?

Det verkar råda både en våldtäkts och -tystnadskultur på Aftonbladet. En mycket dålig kombination. AB har nu något enormt stort, att ta tag i om de skall överleva som tidning. Värdegrundsarbetet måste genomsyra hela verksamheten! För att få ordning på värdegrunden, måste de kanske börja med att läsa sina egna artiklar? Där står ju mycket bra om de här sakerna, framfört med ett glödande engagemang och patos dessutom.


Skrapar man lite på ytan hittar man överraskande många liknande fall som visar att andelen ”snuskgubbar” är större hos AB än hos SD!


Tom Hjelte, fd Aftonbladets nöjesskribent fälldes för våldtäkt i tingsrätten. AB hanterades detta helt annorlunda. Helt plötsligt bara försvann Hjelte från AB.


Expressen kunde i en artikel berätta att en journalist på AB som greps för grovt barnporrbrott erkände detta under polisförhör. Han hade under lång burit på sin mörka hemlighet.
Hans advokat Johan Åkermark: ”Han tycker det är skönt att han blev upptäckt. Nu hoppas han kunna få hjälp för sin sjukdom.”Spelredaktören Mattias Karlsson på AB:s sportblad dömdes av tingsrätten för kvinnomisshandel. Med personal- och budgetansvar får han jobba kvar trots att han är en kvinnomisshandlare.
Katarina Janouch avslöjade häromdagen AB:s krönikör Jan Guillous ”kladdande”:
”Bokmässor, mingel och middagar. Efter några glas vin hände det i princip varje gång att Jan Guillou blev närgången på ett kladdigt och genant sätt. En hand på knät under bordet, smek, slirigheter i örat, komplimanger, mer smek, smyg efter mig till toa, mer kladd. Det var precis som att han inte kunnat hålla fingrarna i styr. ”Jag är mig inte lik på flera dagar efter att jag träffat dig” har han bland annat viskat i mitt öra, trots att hans hustru stått bara några meter därifrån. #metoo, kan jag lägga till.”

Nyheteridag avslöjar en pikant historia om ytterligare en journalist som arbetat AB! Han lämnade AB 2016.

Journalisten [borttaget namn] på AB utnyttjade mig för två somrar sen. Jag var full och osäker på om jag ville ha sex, men gick med honom hem ändå. Det slutade med att han hade sex med mig (både analt och vaginalt) samtidigt som han slog mig, kvävde mig och både spottade och sprutade mig i ansiktet”, inleder en kvinna sin berättelse som publicerats på Instagram.”

Senare ska journalisten bett den utsatta kvinnan, att inte prata om det som hänt.

Hans siluett är förbluffande lik Ehsan Fadakar, exakt samma frisyr.Är det vanligt med såpass många grova sexualförbrytare under samma tak? Hur ser det ut på övriga redaktioner? Dras skadade män till journalistyrket?
Fördämningen har brustit och både TV4 och även SVT har drabbats av samma problem.


Resume har en artikel om händelserna på AB. Det kom in en kommentar som snabbt raderades, men man hann spara den till eftervärlden. Kommentaren är förödande och visar hur "unket" arbetsklimat har varit på AB:s redaktion.
Det är ställt utom allt tvivel att AB har enormt mycket att ta itu med. Det man också kan fundera över är, hur Jan Helin uppför sig på SVT! Är han den utpekade chefen på SVT?


Kommentar av anonym:

Det fanns två alfahannar på Aftonbladets redaktion, chefredaktören (som numera arbetar för public service) och den kände kolumnisten. Det fanns en alfakvinna också, kulturchefen, och henne var både chefredaktören och krönikören livrädda för. Alla kvinnliga praktikanter och nyanställda som såg någorlunda bra ut var tvungna att ställa upp om de ville komma nån vart på AB. Och det finns hur många unga kvinnor som helst som gör vad som helst för ett jobb på AB, så alfahannarna hade en strid ström av nya objekt. Chefredaktören hade första tjing och det fanns en tyst överenskommelse att krönikören inte rörde chefredaktörens ragg innan han tröttnat på dem. De som hade tur valdes av chefredaktören. Det innebar ett pub- eller restaurangbesök med eventuell drink och efterspel i chefredaktörens övernattningslya på Kungsholmen. Chefredaktören var aldrig oartig eller våldsam, det behövdes inte eftersom alla visste vad som förväntades av dem. Och den som inte ställde upp blev snabbt varse detta. En mycket begåvad och välutbildad journalist från en lokaltidning som vägrat dejta redaktören trots upprepade påstötningar fick inte sin visstidsanställning förlängd trots att hon var given för platsen. Krönikören inriktade sig på yngre kvinnor, ju yngre dess bättre. Att gå ut med honom var ett lotteri med bara nitlotter. Han var lynnig och kunde bli aggressiv på fyllan, och han drack mycket. De som hade tur fick bara höra saker som hur han tänkte knulla dem, de som hade mindre tur blev antastade, de som hade otur blev mer eller mindre drogade och ofredade eller våldtagna av krönikören. "Gör bara som han säger" var det inofficiella rådet. T.o.m. männen på redaktionen var rädda för krönikören eftersom han utstrålade hot, makt och aggressivitet. ”

Noteras kan att Foliehatten inte läst AB de senaste tio åren för han tycker det är en riktig skitblaska som här hemma i en papperskorg och att den förblir där!

1 kommentar: