tisdag 17 oktober 2017

De högutbildade från MENA har problem med klara kunskapstester!

Stefan Löfvén och Ylva Johansson försökte för något/några år sedan inbilla oss, att det bara var högutbildade som kom från MENA-länderna. Det var ett kunskapsregn utan dess like som Sverige drabbats av. De skulle rädda sjukvården, men framför allt våra pensioner.

Med facit i hand ser vi att dessa två inte visste vad de talade om
eller så visste de och förmodligen ljög de svenska folket rakt upp i ansiktet, för rättfärdiga den stora invandringen av ekonomiska flyktingar.
För regeringen kom två dystra besked de senaste dagarna, kostnaderna för framtida pensioner kommer att skena, minst en fördubbling. Tvärt emot vad Löfvén sagt, blir det kännbart för statskassan. En del spekulerar redan på FB, över att framtida MENA-pensionärer, kommer att åka hem och leva gott på sina svenska pensioner!

Den andra beska och förödande nyheten som fullständigt torpederade det kunskapsregn Löfvén pratade om, var resultatet från Umeå universitet som visade, att av 73 utlandsutbildade läkare, som ville få svensk läkarlegitimation, klarade endast åtta personer höstens första teoretiska prov.
Resultatet är
inget annat en katastrof. Provet var ett multiple choice-prov och genomförs två gånger på hösten och två gånger på våren. För att komma ifråga för beslut om legitimation, ska man även genomföra och bli godkänd på ett praktiskt delprov. Om provdeltagaren blivit underkänd tre gånger på det teoretiska provet, två gånger på det praktiska provet eller inte har genomfört godkänt teoretiskt och praktiskt delprov inom 24 månader, får de ingen legitimation. Det kanske värsta av allt är, att man tidigare gjort insatser för att göra provet "enklare att förstå", så fortsätter de utländska läkarna att underprestera fullständigt!

Hade 100% av däremot klarat provet, så hade MSM och SVT tapetserat oss med artiklar och inslag i minst en månads tid och vilken vinst det är för det svenska samhället och sjukvården.
Ministrar, MSM och SVT har många gånger klagat på de långa väntetiderna, för att erhålla legitimation och byråkratiskt krångel, när specialisterna från Syrien strömmade in i landet. De menade att svensk sjukvård och svenska patienter blir lidande, eftersom det är brist på läkare.
Standarden i undervisning sänks undan för undan på alla nivåer i utbildningen. Kostnaderna för felbehandlingar i sjukvården ökar, precis som på alla områden ökar mångkulturen kostnaderna i samhället. Och allt blir sämre.

Varför Sverige sänker numera kraven på de flesta ställen, i sitt race
för de högutbildade från utlandet, är rätt förståeligt. Med höga krav skulle väldigt få klara av sin utbildning.
Studenter på universitet har idag så eländig dålig läsförståelse, att de inte ens klarar av att läsa texter. De studenter som börjar studera på de tekniska utbildningar, får börja med att repetera matte och där klarar inte cirka 25% av detta. Dessutom har man även sänkt kraven på brandmän och poliser. Trots alla dessa allt lägre krav, klarar inte 14,4 % av eleverna att gå ut grundskolan och få gymnasiebehörighet. Bara på några årtionde har kunskapsnivån rasat för tusentals grundskola elever. Man behöver inte vara speciellt långsökt, för att hitta orsaken till detta. Om man går in och tittar på resultaten i några storstäders skolor i vissa områden, ser man problemet!
Det är över tio tusen tusen tonåringar som varje år som spottas ut ur skolan och som befinner sig på en så pass låg nivå, att den enda realistiska inkomstmöjligheten är kriminalitet.

Ett av problemen är den dåliga utbildningsnivån på lärarna. Foliehatten reser mycket och träffade för några år sedan i Montenegro två examinatorer från språkvetenskapliga institutionen från det universitet han arbetade på. Foliehatten visste vilka de var. Vid ett samtal kunde paret berätta, att de examinerar språklärare på högskolor och kunskapsnivån skrämde dom – den var bedrövligt låg.
Med en röst sa de: och de skall föra sina undermåliga kunskaper vidare till eleverna!
Inte undra på att det ser som det gör, i den svenska skolan och på universiteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar