söndag 15 oktober 2017

Pinocchiopartiet!

Det man kan fundera över är var gränsen går mellan lögner och desinformation. Inför varje riksdagsval matas väljarkåren med fagra löften om reformer. Så fort valet är över är alla dessa löften som bortblåsta. Många kallar det för valfläsk men Foliehatten vill gå ett steg längre och kalla det för lögner! Partierna vet mycket väl att det dom lovar, kan de inte genomföra. Medvetna lögner för att få röster!

I ett inlägg igår om partiledardebatten och ämnet Miljö & Klimat kommenterade Katharina Wallenborg(har varit kommunalråd) detta: ”
Inte ens om man lägger fram bevis eller berättar att IPCC har plockat bort forskningsresultat som i sin tur fått forskare att lämna gruppen, så är andra beredda att lyssna. Många vet precis hur det ligger till, men de är livrädda för att framstå som skeptiker, vilket man hos dem som är mindre kunniga (och vilka tydligen är dem man ser upp till) alltså gör och blir påhoppad av. Man driver hellre frågan mot mindre vetande bara för att plocka politiska poäng och slippa mothugg. Det här gäller givetvis tjänstemän också som har stor makt.”
Det Katharina kommenterar är rätt intressant och hon träffar där mitt i prick. Man ”ljuger” medvetet för att plocka politiska poäng och slippa mothugg. Den dag politikerna börjar prata sanning om förhållanden i Sverige kommer också föraktet för politikerna att minska drastiskt.

Ett annat bra exempel är
Löfvéns och Ylva Johanssons framfart utomlands. De ljuger friskt om lättkontrollerade uppgifter i utländska medier. Deras dåliga engelska gör det tragikomiskt, så de behöver ingen hjälp med att förstöra Sveriges ryktet direkt. Foliehatten skämdes å Löfvens vägnar när han i polsk TV ljög friskt, så mycket att håret reste sig på armarna.
Affären ”Transportstyrelsen” avslöjar på ett brutalt sätt förvaltningskulturen på Rosenbad och lögnerna från sossarna. Är det någon som fortfarande tror att Löfvén inte informerades för att man inte hittade en lämplig lokal?

Den största lögnerna av alla är invandringen. Man ”blundade” för åldern på ”barnen, man ljög friskt om den höga utbildningen, alla våldtäkter och inte minst kostnaderna.

Det är mer än uppenbart att i Sverige finns en låtsasvärld och en riktig värld.  Politikerna lever i en låtsasvärld som består av lögner och vi kan dagligen läsa om detta i dagstidningar, Public service eller höra regeringsföreträdare ljuga friskt. Den riktiga världen upplever de som inte är journalister, politiker och högre tjänstemän i offentlig sektor. En hel del av den riktiga världen kan anas bakom sådant som skrivs på nätet.

Dagligen matas vi av desinformationer eller direkta av den sittande regeringen. Foliehatten har i år sett att mängden desinformation ökat påtagligt, från det socialdemokratiska partiet.
Ju närmare valet vi kommer desto fler lögner kommer det. Skulle detta Pinocchioparti lägga korten på bordet, skulle de tappa oerhört i väljarunderstöd.

Det som gör det hela mycket tragikomiskt är att sossarna kan ljuga friskt och nu vill man ta fram något som kan liknas vid ett sanningsministerium, ett så kallat ”handlingsprogram mot faktaresistens”. Syftet är att bekämpa så kallade falska nyheter.

Magdalena Andersson:
Det är viktigt att alla människor i Sverige delar grundläggande gemensamma fakta. Det här är ett jättestort problem. Det riskerar att skada tilliten till samhället och därmed också den svenska modellen. Det handlar om vilket samhälle vi vill ha. Vi ska ha en debatt som grundar sig i fakta så att vi på så sätt kan fatta rätt beslut.”
Staten ska alltså bekämpa alla lögner och framhäva sanningen.
Foliehatten funderar om inte den här typen av förslag kommer tillbaka till förslagsställaren som en bumerang rätt i ansiktet. Det  kommer en dag, att gå upp för svenska folket, att det politikerna sysslar med, är att förvränga sanningen och istället servera lögner, allt för att man vill plocka politiska poäng. Politikerföraktet i Sverige har nog aldrig tidigare varit större!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar