tisdag 31 oktober 2017

SVT har gjort en dokumentär om svensk flyktingpolitik!

På torsdag sänder SVT en dokumentär om svensk flyktingpolitik: Tvärvändningen!
Dokumentären kan redan idag, ses på SVT Play. Till Foliehattens stora förvåning är den saklig! I dokumentären beskriver man utvecklingen av svensk flyktingpolitik, utan att värdera skeendet i någon utsträckning. Det märkliga är att SVT gör en dokumentär om hur politikerna gjorde en tvärvändning. Att SVT tar sig för att göra ett relativt sakligt program om detta ämne, är en minst lika stor tvärvändning. Nu slipper kanske SVT den debatten genom att peka på politikernas tvärvändning. Eller blir det uppföljningen? Var och en kan därför göra sin egen bedömning, varför svensk flyktingpolitik blev en total katastrof.

Åren mellan 2006 och 2016 är det decennium som kom att påverka Sveriges utveckling mest, sedan århundraden tillbaka. Det är en era av bibliska proportioner. Ovanpå på detta kan man lägga till att journalistiken ”ballade ur fullständigt och agerade som en slags ockupationsmakt, mot sin egen befolkning, det vill säga läsarna.
Nu kommer konsekvenserna. Det
har tydligen SVT insett, eftersom man har gjort denna dokumentär. Vad är SVT:s roll i denna utveckling? Programmet är en slags uppgörelse med sig själv. Låt vara att SVT inte själv ser det så. Skulle vara intressant att höra t.ex. Josefsson analysera hans valstugereportage och det senaste om de ensamkommande afghanska männen. Vad var det som politikerna i valstugorna tyckte var fel?
Foliehatten tror, att de flesta minns Janne Josefssons och Lars-Göran Svensson, Uppdrag Gransknings ingrepp i valkampanjen 2002, mindre än en vecka före valet med "Valstugereportaget. " 54 valstugor i 30 kommuner över hela landet besöktes i inslaget som sändes fyra dagar före riksdagsvalet 2002, där invandringskritiska moderater och socialdemokrater skandaliserades, med hjälp av dold kamera. Per Unckel fick skickas fram för att ödmjukt och fotskrapande leverera en utförlig avbön i TV å moderaternas vägnar.
Valstugereportaget ledde till en häftig debatt kring användandet av dold kamera inom journalistiken.

SVT säger sig ha en samhällsbärande funktion. Då kan man inte vilseleda en hel befolkning i så viktiga frågor som kan vara just samhällsomstörtande. Idag krisar viktiga samhällsbärande system på grund av massinvandringen, något man sa var rasistiska konspirationsteorier för bara två år sedan. Den grupp som nazistanklagades med konspirationsteorier för 10 år utgjorde då, ca 2 procent av väljarna. Idag utgör de nästan en tredjedel av befolkningen. Klart att SVT påverkas av detta. Man har på ett betydligt sätt lurat sina konsumenter. Alltså tvärt emot sitt uppdrag. Det försöker man komma tillrätta med genom att belysa andras misstag.

Det var skrämmande att ingen statsminister ville vara med och bli intervjuad i dokumentären. Ministrarna som intervjuades var faktiskt rätt vettiga, sett till vad de kunde göra då. Nyamko Sabuni erkände sex år efteråt, att hon och andra varit naiva, beträffande muslimska kvinnors situation i Sverige. Man hade velat vara förstående och tillåtande gentemot de främmandes kultur och religion sa hon, men man hade inte insett vad det betydde beträffande kvinnornas underordning och hederskulturens grymma verklighet.

Det
som kommer att bli intressant att se om anklagelserna mot Reinfeldt kommer fortsätta. Foliehatten tro att dom kommer att öka, både kraftigt och i styrka.
Det är Reinfeldt som med sitt hat till SD som är ytterst ansvarig för att samhällsutvecklingen spårade ur, totalt inom vissa områden. I stort sett alla stora samhällsproblem går att återkoppla till den extrema invandringen till Sverige på ett eller annat sätt. Det är bara SD som talar om att problemen och all andra
partier förnekar detta faktum. Problemen inom t.ex. sjukvården(listan kan göras lång) är kopplad till den massiva invandringen och alla dom kostnader och sociala problem som den medfört.

Den stora missen i programmet är att inte ta upp, det hätska klimat och påverkan på politiker som journalist/inkvisitionen har stått för och fortfarande står för. Den svenska journalistkåren i SVT och MSM har fungerat som en sammansvetsad lynchmobb mot såväl politiker som gemene man. Idag är journalisternas lynchmobb inte riktigt lika sammansvetsade. GP:s och SvD:s ledarsida intar inte längre samma hållning som DN och Aftonbladets ledarsidor.
Idag låter sig politikerna sig styras av DN:s ledarsida. Det framgick också tydligt att politikerna var mer engagerade i det politiska spelet, än att lösa frågor. Man kunde inte säga ”dittan” och man kunde inte säga ”dattan”, för då skulle någon annan hävda något annat osv. Politiska motståndare skulle kunna vinna poäng på något och så låter man saker gå åt skogen istället.

Till skillnad från exempelvis parternas förhandlingar om löner och förmåner där man kan hitta bra lösningar som gagnar båda parter, ägnar sig politikerna åt ställningskrig mot varandra. Ett demokratiskt misslyckande
är, att medierna fått alldeles för stort inflytande. Det är också en brist i demokratin, att politikerna har en konstant maktkaka och dela mellan sig oavsett läget, medan parterna på arbetsmarknaden hanterar en ökande, ibland minskande kaka. Kanske borde vi införa det tyska systemet, där riksdagen kan svälla eller krympa.

Det konstiga i situationen är att politikerna vill öka sin politiska kaka genom att stödja alla sorters internationella projekt för att vidga sina möjligheter till jobb och inflytande. EU-utvidgning, FN, NATO, barnkonventionen, projektet humanistisk supermakt etc. Man lyfter frågorna bort från väljarna, bäddar för bättre villkor för sig själva och blir vasaller till herrar
i Bryssel som inte valts demokratiskt och som står utanför demokratisk kontroll som EU-politruker. Politikerna ser till sin egen karriär, precis som vid inträdet i EU, att svenska politiker rymde till Bryssel för att där få, drygt dubbla lönen, plus skattebefrielse för tid och evighet och fet pension utöver det. Och dessutom kunde köpa många varor under taxfree-flagg...

Ta bara en så enkel sak som jämförande fakta. Det kan fortfarande inte avhandlas utan måste dras i alternativa media. Exempelvis gå igenom asylkategorierna, anhörig- och arbetskraftsinvandring, hur mycket invandrare det är frågan om.
Det är som med
Vietnamkriget, det går inte att få en vettig uppfattning om vad som skett om man bara ska ta del av svenskspråkig MSN.
Andelen utländska medborgare i landet går inte att bedöma. K-O Feldt sa i en SvD-intervju. En halv miljon människor lever i landet utan att vi vet vilka de är och hur många de är. Och ingen har försökt sätta sig in i problematiken. Gränserna har stått öppna länge och det har ”vällt” in folk från hela världen. De flesta har kommit över Öresundsbron utan visum och förmodligen är det en bråkdel av dessa som sökt asyl. De flesta har kommit för att jobba och tipsats via släktingar. Som Stockholmsterroristen som var från Azerbaijan och körde ihjäl folk på Drottninggatan. Han hade jobbat med asbestsanering en tid, men sedan fastnat i missbruk. Han bodde i en lägenhet med 10-12 andra i en förort till Stockholm.
Det är de som är de papperslösa.

Politiker som Löfvén har ingen aning om hur han egentligen ska göra, mer än att han måste göra något, vad som helst. Ändra grundlagar, påtvinga, skruva och vända på allt överallt. Säga en sak men göra det motsatta - förvilla invånarna, så det till slut blir apatiska och handlingsförlamade.

Löfvén säger: Vi ska inte ställa grupp mot grupp
Istället ställer han grupper mot varandra, hela tiden.

Det lär dröja ett tag till innan vi får den där haverikommissionen som kommer få huvuden att rulla. Sannolikt måste vi gå igenom en rejäl ekonomisk nedgång först. Frågan är om inte landet bryter ihop, helt under det stålbadet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar