tisdag 17 oktober 2017

Mörka krafter och högerpopulismen vann i det österrikiska valet!

Svenska MSM experter jublade högt efter Le Pens förlust i det franska valet och menade, att nu var framgångsvågen bruten för "populister" i Europa. Enligt MSM röstade Österrike fel och MSM har svårt att acceptera att det blev ett stort kliv åt höger.
En koalition mellan två invandrarkritiska partier ÖVP och FPÖ som har rötter med anknytning till Waffen SS är ett alternativ och nu har även SPÖ(sossarna) meddelat att de är intresserade av att bilda regering med ÖVP! Vilken konstellation det slutligen blir, får tiden utvisa, regeringsunderlaget blir i alla fall stabilt, med närmare 60% för vardera alternativet!
Sebastian Kurz är Österrikes nya politiska stjärnskott och blir Europas yngste regeringschef. Han gick till val på tuffare tag mot radikal islam. Kurz vill sänka bidragen till asylsökande och vill förbjuda burka. Kurz lovade sänkta skatter för låginkomsttagare.
Om Kurz hade gått till val med dessa punkter i Sverige hade MSM gått ”bananas” med hysteriska skriverier om stöveltramp och brunskjortor och om fascism eller nazism.

I Österrike har det varit alldeles tyst om detta, snarare ett konstaterande av nationellt utmattningssyndrom beträffande migrationspolitiken. Från EU-etablissemanget har det varit tyst om att högerpopulistiska partier kan gå i regeringssamarbete med anständiga partier. Något håller på att hända i så fall. Definitivt. Undrar om det kommer att höras liknande tongångar i den svenska eftervalsanalysen. Får svensken lov att uttrycka islamiseringsskepsis och invandringströtthet? Vanlig naturlig ängslan för hur det kommer att gå, med välstånd och trygghet i vårt eget land, kommer det att accepteras av åsiktsdomptörerna.
Allt talar för att Sebastian Kurz tänker inleda ett regeringssamarbete med det högernationalistiska och islamfientliga partiet FPÖ(enligt MSM), vars partiprogram i migrationsfrågan Kurz beskylls för, att ha kopierat till stora delar. Det är en tydlig signal till väljarna om hårdare migrationspolitik. Blir det en koalletion med SPÖ skulle det förvåna om Kurz böjer sig och mildrar migrationspolitiken, eftersom han gick till val med det beskedet. Österrike kommer i så fall, att ställa sig på samma sida som Polen, Tjeckien och Ungern. Baksmällan i Bryssel blir allt större och större

Trots att man försökte ge SPÖ(sossarna) i Österrike draghjälp, med att skicka ner Löfvens repiga favoritskiva med hitlåten "nazistiska rötter" blev det ingen hjälp, för ingen kunde bromsa ÖVP och FPÖ:s framfart och vinst i det österrikiska valet.
Är detta den sista spiken i kistan och ett trendbrott för socialdemokratiska partier, som vi i Europa nu ser, val efter val under det gångna året? Sossarna har gjort katastrofval, i Nederländerna, Bulgarien, Frankrike, Tyskland och i Österrike, får de samma resultat som i förra valet. Hur kommer detta påverka energin för svenska socialdemokrater i valet 2018? Att Löfvén går mot ett förlust val är ganska klart, frågan är hur mycket under 30% de får!

Innan valet I Österrike målade MSM att det inte är annorlunda med FPÖ. De är ett högerpopulistiska parti med tydliga nazistiska rötter. FPÖ är väl knappast mildare än AfD i Tyskland och absolut radikalare än SD! Men det blir alltid lite vanskligt att jämföra med andra länders invandringskritiska partier. Förra gången FPÖ satt i regering, under den karismatiske partiledaren Jörg Haider gjorde de fiasko, vilket fick övriga Europa att bojkotta Österrike. Haider omkom i en bilolycka 2008. Någon liknande bojkott lär det knappast bli den här gången. Frågan är hur kommer EU att hantera detta?
Supervalåret ser dock ut som att sluta i en baksmälla
för EU, där de högerpopulistiska krafterna visar att de fortsatt är en starka och en destabiliserande kraft i Europa.
Det MSM inte vill inse, att det är samma trend i hela Europa! Ingen tycks inse, att man skördar alltid det man sår och det är bittra frukter som ska ätas. EU:s invandringspolitik blir ett dilemma att lösa. Allt fler länder vägrar att ta emot några ekonomiska flyktingar.
Det alla inte förstår är att det fortfarande är goda tider i Europa och högkonjunktur och ”extrempartierna” får så här många röster idag. Vad tror du kommer hända, när konjunkturen snart vänder, aktiemarknaden rasar, bobubblan spricker och folk varslas från sina jobb?

Flera korrespondenter har delat med sig av sin ångest. De har ”ågren” över att högerpopulismen i Österrike har samlat nära 60 procent. De kan inte smälta att de Grüne och Sonstige straffats så hårt? Tänk om svenskarna i valet 2018, också blir så kloka och kommer att straffa värdelösa partier lika hårt!

Lina Luna i DN är nu rädd för en omflyttning av väljarmajoriteten i Österrike, även om hon inte själv definierar begreppet, så kan vi gissa vad hon menar, ett tillstånd där högernationalismen skaffar sig ett permanent maktinnehav och där vänstern ständigt riskerar att bli totalt eliminerad.

Samma sak hade kunnat ske i Sverige, om inte M
och Reinfeldt inte hade hakat upp sin existens på den så kallade Alliansen, utan gått till val som ett självständigt parti med ambition att maximera genomslaget för sin egen politik. Reinfeldt hade kanske suttit kvar! Då hade vi kunnat få en riksdag bestående av tre-fyra partier och där högerpopulismen så småningom nått sin naturliga nivå på c:a 60 procent.

1 kommentar:

  1. http://www.8dagar.com/2017/10/sd-satsar-pa-rysslandshatet.html

    Har du sett sd motionen mot ryssland
    Nu måste du väl snart få upp ögonen för sd ?
    Förstår inte , du är ju så klarsynt annars

    SvaraRadera