lördag 7 oktober 2017

Den ”hale” Ulf Kristersson!

I torsdagens Aktuellt blev Ulf intervjuad. Efter denna korta intervju står det helt klart att Alliansens sammanhållning balanserar på en mycket skör tråd. Problemet är C och L.
Ulf nämnde att de snart skulle träffas, för fortsatta samtal och att målet var att lägga en gemensam budget! Hur nu detta skall gå till!
Det blev alldeles för genomskinligt v
ilken strategi Ulf har, M vill isolera sig från resten av Alliansen, så att C och L kan regera med sossarna, miljöpartisterna och kommunisterna. Därmed har borgerligheten slutgiltigt krossats, ett långsiktigt mål för M som Ulf snart kan få möjlighet att ta på sig äran för att ha uppnått.

MSM har den uppfattningen, att om inte M tar avstånd ifrån SD, kommer de att tappa fler väljare till SD. MSM hävdar att det var, när M skulle prata med SD, så kom det stora raset. Det var själva avståndstagandet ifrån SD som M förlorade röster på, inte att de ville samtala med dem. Man kan inte både visa intresse för någon samtidigt som man tar avstånd ifrån den samma. Kvinnlig logik och verklighetsfrånvänd, men så kom den också ifrån AKB.

Frågan är om de förstår detta eller arbetar vidare med att ha beröringsskräck mot SD? M:s väljare vill inte ha socialism och står helt klart närmre SD än C. C har alltid varit det udda partiet bland de borgerliga, den bräckliga biten som alltid spräcker
borgerligheten. Förstår inte M med vilka de bör liera sig med? Gör de inte det, kommer det bli en kraschlandning i valet 2018! För Ulf finns en del besvärande fakta att tillgå som visar att sjuttio procent av M väljarna vill samarbeta med SD på något sätt. Struntar Ulf i sådan fakta, så finns det bara en väg för M och den pekar otvetydigt nedåt.

Med Ulf som nu ledare kommer M att bli riktigt PK. "Vi är det riktiga arbetarpartiet”, samma gamla käbbel och pajkastning som vi har sätt tidigare. Ingenting kommer förändras. M kommer utåt att hålla sig så långt från SD som möjligt. Nu handlar fighten enbart mot att slåss mot sossarna, sno deras väljare och sedan bilda en Alliansregering. Det handlar om att överleva och då får man absolut inte tappa några fler väljare.
Beröringsskräcken för SD är och kommer fortsätta att vara total. Det enda som Alliansen verkar vara riktigt överens om. Alltså de s.k. Allianspartierna kommer att ha som ett vallöfte att inte ha något med SD att göra inför riksdagsvalet. Det visar hur långt det har gått för svensk politik. Problemet är C och L, som är emot. Det är ganska sannolikt att Alliansen spricker p.g.a. detta.

Ulf skrev detta tillsammans med Billström och Svantesson :
"Vi måste våga tala om vilka värderingar och vilka regler vi vill ska prägla ett internationaliserat Sverige. "Acceptera och bli accepterad!" är en rimligare princip för nykomlingar än ohållbara löften om att bli försörjd av dem som redan bor här. Då ger vi något bestående till de barn vars föräldrar en gång invandrade och drömde om ett bättre liv i Sverige."

De flesta tycks glömma att Ulf under 6 år var socialförsäkringsminister. Under han tid som minister fick vi en, dramatiskt mångdubblad invandring och eskalerande bedrägerier i utbetalningar av socialförsäkringar till anonyma grova bedragare som många gånger var kriminella, krigsförbrytare och terrorister.
U
lf har som minister infört sjukförsäkringsregler som innebar, att svårt sjuka personer som utförsäkras som har noll arbetsförmåga friskförklaras av Försäkringskassan. När de sjuka satt fast i Fas 3 hade de en dagsinkomst på drygt 200 kronor =en månadsinkomst på mindre än fyratusen kronor efter skatt. Då tyckte Ulf att det var en fungerande och rättvis politik.
 
Foliehatten tycket det är ett mysterium att Alliansen vill fortsätta att spela teater inför väljarna och låtsas som om det regnar. Tanken är väl kanske att de gör ett sista försök med Alliansen. De försöker intala sig, att man ska göra ett kanonval, så man slipper ta stöd av SD. Men frågan är om man inte underskattar väljarna lite väl mycket med sådana sagor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar