lördag 14 oktober 2017

Värst var herr Överste miljö "taliban" Fridolin i söndags: flygskattens effekt motsvarar 100 000 bilar!

I partiledardebatten den 8:e oktober 2017 var ”Miljö och Klimat” en punkt. Riksdagspartierna fick lägga fram sina ståndpunkter och inget parti tyckte att vi inte behövde minska våra växthusgasutsläpp.
Det är verkligen beklämmande och tragiskt att våra folkvalda framstår så okunniga när det gäller klimatfrågan. Denna okunnighet spiller över även på andra politikfrågor. Hur kan dessa politiker tro att vi människor på lite drygt 100 år fram till idag, med emission av antropogen CO2, har förändrat de atmosfäriska flödena till det vi ser idag? Det är ju underförstått att neka till, att vi har haft några istider över huvud taget. Det är bevisat att vår planet har omväxlande haft perioder med varmt och kallt klimat och istider.  Hur kan väder vind och klimat, växlat rätt hårdhänt tidigare under historien, utan antropogen CO2? Här borde nog alla våra politiker tänka efter, om de skall framstå som ”vuxna!”


De begriper inte och låt oss en gång för alla fastslå, att CO2 är bra för miljön. Världsbanken har slagit fast, att nu krymper öknar, skogar breder ut sig och jordbruket ger rekordskördar. Recirkulera mer fossilt kol till livets kretslopp och skänk miljoner år av liv till jorden!


När man tar upp ett sådant ämne som miljö och klimat, borde det vara krav på att vetenskap inte ska förmedlas av okunniga debattledare. Då bör det finnas debattledare med gedigen naturvetenskaplig utbildning och som förutsättningslöst söker fakta, utan att vara styrda av någon agenda. Tänk om någon hade ställt frågan till partiledarna om hur mycket den globala medeltemperaturen stigit på 100 år! Vem av dem hade kunnat svara korrekt då? Och hur världens befolkning ökat… De är okunniga om världens tillstånd på olika plan - Hans Rosling visade detta flera gånger.
Men det kräver journalister som kan något.
Foliehatten tror inte programledarna hade klarat frågan heller, det var därför dom aldrig ställde den.

Politikers tro på den heliga koldioxiden försätter inte bara berg, utan även istider och fenomenet, att Jorden är universums centrum och koldioxiden är dess profet.

Det verkar som politikerna är totalt okunniga om att Sveriges koldioxidutsläpp 2016 var(finns 2 uppgifter) 37,1 eller 49.1 Mton (miljoner ton) upp 3.6% från 2015.
EU står för 3485 Mton och hela världen för 33432 Mton. Så inom EU och rika delen av världen har Sverige bland de minsta utsläppen per invånare. Totalt står Sverige för 0.0015 eller 1.5 promille av världens koldioxidutsläpp.
Kina och USA är värst!

Om vi hypotetiskt antar att Sverige lyckas nolla koldioxidutsläpp – vad händer då? Övriga världen kommer inte att märka det, medan vi har påförts stora miljöskatter.

Det inte Överste miljö talibanen Fridolin begriper är när flygskatten införs, kommer det att förändra resandemönstret (konkurrens), så att utsläppen ökar. Vi kan flyga till Kastrup för att ta vägen till USA och minska den planerade höga flygskatten. Vi kommer också att tappa jobb till utlandet inom industrin med höga skatter på transporter.


Kommunisten Sjöstedt, talibanen Fridolin och pladdermajan Lööf är slagordsmaskiner som löpt amok i klimat frågan.


Värst var Gustav Fridolin:”hela sommaren och hösten har vi sett extremväder avlösa varandra” och ”forskningslarmen blir alltmer öronbedövande.” Att dra slutsatser om klimatet av några orkaner är naturligtvis helt galet – det finns år som varit värre. Någon koppling till ökade växthusgasutsläpp finns inte till dessa oväder.
Han är lika extrem som en miljö ”taliban” och tyckte att hela vårt samhälle skulle ställas om. Vi har en konsumtionshysteri. Fridolin hackar på Trump för att USA går ur ”Parisavtalet” - när skall han inse, att det är en överenskommelse och inte ett avtal.
Den absolut värsta och totalt verklighets stod också vår miljötaliban för: ”flygskattens effekt motsvar 100 000 bilar!” Var läste han det. I en avancerad forskningsrapport med tolkningsutrymme eller i en sagobok. Det är nog så att Fridolin befinner sig i sagornas värld med alla sina påståenden!

Nästan lika extrem var Annie Lööf. Hon ville öka subventionerna till elbilar till 100.000 per bil och öka”klimatskatter.” Om elbilar vore den framgångssaga som politikerna blint tror och hävdar, skulle inte politikerna stått där och tävlat om vem som kan subventionera elbilen mest.

Ännu en gång har inte Lööf tänkt(när gör hon det?) till, när hon ville tvinga flyget att gå över till biobränslen. Undrar hur det ska gå till, ska plan som flyger till Sverige stoppas om de tankas med flygfotogen? Annie Lööfs förslag kan också bli ett hot mot flygsäkerheten och kommer nog att stoppas av utländska myndigheter för flygsäkerhet.Löfven meddelade debattens stora nyheten att han börjat äta mindre kött. Även han hänvisade till vädret och hösten. Den icke utbildade svetsaren och innovationskatapultens uppfinnare påstod, att för klimatets skull kommer man snart att tillverka stål utan kol. Det är tur att denna fina och kloka människa tänker på universums överlevnad. Nyhet har säkert denna kloka människa läst i Ny Teknik- tyvärr glömde Ny Teknik, berätta hela sanningen. Om ståltillverkning skall tillverkas med hjälp av vätgas istället för kol. Fossilfritt framställd vätgas förstås. Vätgas är den värsta fienden för allt vad höghållfast och rostfritt stål heter. Väteförsprödning är ett spöke som får ståldetaljer att spricka helt utan yttre belastning.


Slagmaskinen Jonas Sjöstedt ville satsa nästan obegränsat med ”klimatpengar” och styra in våra pensionsfonder(då kommer Sverige få flest fattigpensionärer i Europa) att satsa på ”förnybart!”En ”klimatfond” om 100 miljarder kronor ska skapas.

Ebba Busch Thor vill höja ”klimatskatterna” mer än regeringen.Jimmy Åkesson är den enda som någorlunda begripit vad det handlar om. Han nämnde att Sverige står för en ynka promille av världens utsläpp och att rikta våra ”klimatåtgärder” utomlands är mycket effektivare och vill minska utsläppen men hänvisade till ny teknik. Åkesson sa också att han inte hade något emot subventioner till elbilar.

Ulf Kristersson tycker Foliehatten gjorde ett bra intryck. Han pratade om teknikutveckling och att insatserna skulle göras, där det behövs.

Även Jan Björklund hade vettiga synpunkter med förslaget om en EU koldioxidskatt om man vill minska koldioxidutsläppen. Men det var inte meningslös symbolpolitik som Björklund framförde.

Foliehatten häpnar över att de svenska demokratur politikerna och fake MSM media medvetet fortsätter yra om ” olaga klimathot bluff villfarelsen” och att det är fel, på det helt normalt varierade klimatet är inte förvånande. Det handlar endast om ”FN globalister önskedröm att kontrollera mekanismer och beskattningsrätten.” Det är som ett dagis med retorisk religiös skuldanklagelse.

Detta bevistade vi senast förra veckan när kommunisterna och sossarna redan innan elbilar slagit igenom och blivit billiga genom massproduktion, börjat utreda en totalitärt övervakningssamhälle med dödens hand över kilometerskatt på elbilar.

När Foliehatten såg och hörde gänget i debatten började han undra om det var nåt hem som brunnit. Det går inte att ta dom på allvar helt enkelt, grodor som hoppar ut och in ur prat apparaten, ena stunden måste vi ändra vår livsstil för att rädda planeten, nästa stund pratar Löfvén om vår urstarka ekonomi och ordning och reda i statsfinanserna. Nog måste han väl begripa att tillväxten i vår ekonomi bygger på konsumtion, en konsumtion som finansieras genom en lånefest, enda skillnaden mot förra gången är att nu är det folket som lånar till festen, så man kan väl säga att det är väl lite roligare för oss, tills det går åt helvete igen.

Problemet är att de s.k. ”klimatforskare” påstår vad som helst för att söka stöd för AGW-hypotesen. Det innebär att dessa ”forskare” har passerat en gräns där varken moral eller vetenskaplig sanning längre gäller. Om vi längre skall kalla denna typ av forskning för klimatforskning, måste det till en återställare, där både forskare och media bidrar till att klimatdebatten får ett objektivt ansikte, där både argument för och emot ryms. Klimatdebatten har nu nått en katastrofal bottennivå som är skadlig för en normal och sund mänsklig utveckling.Via statskontrollerade media via SR/SVT:s är deras motto:: Ett larm om dagen!

Varje söndag har SVT Rapport ett inslag. I söndags den 8 oktober var det ett komplett idiotinslag. Någon ”vetenskapare” vid det famösa propagandainstitutet för ”klimatforskning” i Potsdam, Berlin intervjuades via Skype och påstod rakt ut att Jordens totala nedisningsperioder hade berott på att växterna ätit upp all koldioxid, så den sjunkit ner till 100 ppm, med en stark avkylning som följd. Himmel, vad absurt, på så många sätt. Och på bästa sändningstid i huvudnyheterna.
Enligt
SR,P1 är människorna i Sydostasien och Stillahavsområdet värst drabbade av naturkatastrofer. ”Och de är de som kommer att drabbas värst av de kommande klimatförändringarna”. I uttalandet ligger att de skulle drabbas mer än nu. Men väder är inte klimat och vädret har inte blivit värre.

Klotet SR lögner och vinklingar: Börjar med påståendet om den unika Östersjön med sina syrefria bottnar. Det är falsk!
Liknande hydrologi (överflöd av sötvatten men med utbyte av saltvatten genom sund) men med större syrefria ytor. Bra för att bevara skeppsvrak!
Sen tar de upp kärnkraft och säger att
industrin inte kan bygga dem lönsamma, men samtidigt säger de att det finns ett beslut om en bortre datum för dessa investeringar.
I samma intervju med en professor från Chalmers? : ”efterfrågan på olja har sjunkit” Falskt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar