torsdag 19 oktober 2017

Nu kommer pensionsnotan för invandringen!

I förgår publicerade Dagens Industri, Pensionsmyndighetens rapport som skickats till regeringen, om vilka effekter invandringen får för pensionsutgifterna. Rapporten innehöll exakt de slutsatser som SD, Tino Sanandji och andra invandringskritiker sagt för tio år sedan som nu är verifierade av Pensionsmyndigheten.

Ole Settergren som är analyschef på Pensionsmyndigheten: ”Huvudorsaken är den stora ökningen av antalet personer i Sverige som kommer från länder med låg utbildning och den låga livsinkomst som de personerna får.”

Den här analysens slutsats hade inte gått lägga fram i ljuset för några år sedan. Skulle vara oerhört kul att höra AF:s generaldirektör och förre statsministern Reinfeldt kommentera analysen och se om dom pudlar eller gör en Mogert och kör in i kaklet, med sina ståndpunkter att migranter är räddningen för välfärden.

För alla politiker som hävdat att invandringen skulle rädda våra pensioner och välfärden, måste detta vara, mer än en rejäl kalldusch. I själva verket är det en katastrof för Sveriges ekonomi som får räkna med, att pensionsnotan mer än fördubblas. I dag uppgår kostnaderna till cirka 43 miljarder. Pensionsmyndighetens prognos visar att kostnaden fördubblas fram till 2060 och den kan hamn på cirka 88 miljarder. Den inkomstbaserade pensionen, som ligger utanför statsbudgeten, berörs inte. Men det gör grundskyddet, det vill säga garantipension, bostadsbidrag och äldreförsörjningsstöd, som måste finansieras av staten. Lite förvånad ändå att regeringen just nu, låter utreda invandringens påverkan på pensionerna, men inte på andra områden som kriminalitet, sjukvård, skola osv.

Det här var väl knappast oväntat. Då det nya pensionssystemet bygger på livsinkomsten. Välutbildade som kommer in i systemet mitt i livet, får en hyfsad pension och invandrare i genomsnitt har låga löner, i kombination med kortare arbetsliv, ger det vid handen att de inte kommer att komma upp i miniminivån i systemet. måste staten gå in och skjuta till mer pengar.

Lika klart är det att så länge lite pengar kommer in, så kommer det i absoluta tal att komma in mer pengar i systemet. Man lyckades således inte bara knyta e
tt sänke runt hela pensionssystemet, utan även skapa en permanent underklass. Rimligtvis måste man då sänka nivån på både garantipension och socialbidrag, vilket kommer att ge upphov till ännu större klyftor. Foliehatten antar och tror att man vill minska pensionerna och höja pensionsåldern återigen till 67 år.

Med rapporten är det fritt fram att tala om volymer! Alla som gjorde detta tidigare har fått rasistkort direkt. Vem som helst med något innanför pannbenet, utom våra politiker, hade kunnat lista ut, att invandrarna inte skulle bidra till skattebasen. Det finns ett klart ekonomiskt samband med en befolkning som är lågutbildade och som hoppar runt på rena C-jobb eller låtsasjobb. De är i många fall direkt oanställningsbara i ett modernt, sekulärt och teknologiskt samhälle. Invandrarna blir en tung kvarnsten om halsen på varje i-land de bor i. Istället leder det till, skenande kostnader för myndigheter, samt till stora prövningar av Sveriges välfärdssystem.

En fråga som är intressant att diskutera, om det är rimligt i dagens välfärdssystem, att en 64-åring som kommer hit, ska kunna ta garantipension direkt efter 1 år, utan att ha bidragit med en krona. Idag gäller för en ogift med full garantipension har ca 7 900 före skatt och en gift 7 000 före skatt per månad. För dessa summor krävs det 64-årige flyktingen får uppehållstillstånd som skydds behövande också. Annars får man klara sig på äldreförsörjningsstöd som finansieras ur samma pengakista som garantipensionen. Hur man än vrider på detta faktum, ska det betalas ut pengar för en persons uppehälle. Dock högst till skälig levnadsnivån. Till detta skall också läggas in ett bostadsbidrag, så blir det riktigt illa, då alla med låg pension måste få boendet subventionerat,
Det mest oroande är att vi först nu, börjar skrapa på ytan för vilka kostnader vårt mottagande kommer att innebära. Vi har satt oss i en helsikes dålig sits i decennier framöver.

De politiker som fortfarande pratar om att ta in invandrare, bör snarast lämna politikeryrket, begriper de inte vad det innebär för kostnader. Igår har dessutom den verkliga ”tossan” i Bryssel, Cecilia Wikström(vi kan sätta Centerns Johanna Jönsson på samma nivå) kommit med det korkade förslaget, att invandrare skall kunna välja mellan fyra länder. Hur vore det om Cecilia kopplar på hjärncellerna och inser, att alla invandrare vill till Tyskland eller Sverige.
Moderaterna har på sin stämma klubbat igenom, att omdefiniera asylrätten. Igår framträdde Löfvén och sa att alla hade rätt att söka asyl enligt konventioner. Återigen sa Löfvén halva sanningen. Varje land avgör själv, vad man vill göra, asyl eller avskaffa asylrätten.
För att Sverige skall överleva som välfärdsland, är ett avskaffande av asylrätten den enda ultimata lösningen på det hela, för att rädda pensionssystemet och välfärden i Sverige. Asyl bör endast kunna sökas i angränsande länder och inte som nu: alla vill till Sverige eller Tyskland. Det blir helt orimligt och helt ekonomiskt omöjlig om dessa länder skall bibehålla sin välfärd på dagens nivå. Asyl ska kunna sökas i grannländer och Sverige som nation kan bidra ekonomiskt. Men ekonomiska flyktingar skall inte ta sig runt halva jordklotet och alltid till de rikaste länderna, det håller inte. Ett Tyskland där andra partier idag har tvingat Merkel att dra ner rejält på volymerna, annars får hon inte ihop en regering. I Sverige blundar politikerna!
Varenda människa som vet något,
men särskilt för ett land med en utvecklad välfärdsstat och höga åtaganden av staten gentemot invånare och medborgare, kommer inte att klara av detta i längden.

Hur tänkte man egentligen om de här pensionsräddarna? Begreppet har blivit ett skällsord, men det myntades av de som tyckte det var en bra idé att
ge asyl till massor av lågutbildade människor i vuxen ålder. Vad man förstår tänkte dessa politiker att det skulle komma hit och börja jobba direkt och betala in skatt. Det man kan undra över varför dessa politiker inte tittade på den statistik som finns de senaste decennierna som visar att det tar många år innan en invandrare blir sysselsatt, om det alls händer, och trots ett begränsat antal verksamma år innan de själva går i pension och börjar kosta. Det är verkligen intressant att så många politiker som kan lura sig själv i en sådan omöjlig kalkyl.

Foliehattens slutsats är att pensioner absolut inte kommer bli ett ämne i valdebatten. Alla sju traditionella partier har stått bakom uppgörelsen, utom kommunisterna, för dom ville ta in mer till staten och ge mindre till pensionärerna.
En heltidsarbetande 50-talist har betalat in ungefär 1 miljon mer, i dagens penningvärde till pensionssystemet, än vad de kan hoppas få ut. Vart gick pengarna? Fråga din riksdagsman!

Socialismens akilleshäl är att den endast fungerar i begränsad skala. Problemet är att ingen orka lyssna på de som presenterar fakta inom området. Glöm inte att Göran Persson stal 350 miljarder ur pensionsfonderna!
Det spelar ingen roll om Sverige från och med imorgon slutar att ta emot invandrare helt. Det är redan kört. Dom är här nu och kostnaderna kommer öka varje år, tills allt rasar samman. Det finns absolut inget du eller någon annan kan göra och det finns inga lösningar.

Du som är ung kan luta dig tillbaka och invänta kollapsen, för snart ser vi en snabb nedmontering. Sverige är på väg tillbaka till sin historiska roll på 1800-talet - ett land som 30% lämnar så fort dom får chansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar