tisdag 3 oktober 2017

Hur smarta är Moderaterna!

Starka krafter i partiet såg till att AKB avsattes. Det var ett spel, där ryktet går, att även Ulf deltog och att AKB upptäckte detta för sent! Ulf är lika mycket belastad som AKB, eftersom han också ingick i gänget runt Reinfeldt.
MSM propaganda lyckades – de fick sin favorit Ulf Kristersson. De ”nya moderaterna” fortsätter på den inslagna vägen med att välja ett ”nytt sänke” och det var meningen med MSM propaganda. Valet av Kristersson till ny ”boss” för M innebär, att han är ytterligare en ”politiker” i den långa raden av politiker som inte har någon som helst förankring i verkligheten! Dessutom tycks de flesta ha glömt bort att Ulf stödde Reinfeldts politik till 100%. Talet Ulf höll var ett typiskt politiker tal. Skillnaden är att  Ulf är en mycket bättre retoriker än Anna – en typisk politiker – hal som en ål! Talet för ett spel för galleriet. Många ord utan klara besked. Han sa vad som behövde sägas, för att partiet, MSM och Löfvén skulle bli nöjda, även om Löfvén är orolig över att M kanske kommer att närma sig SD. Och på en fråga under en pressträffen ville inte Ulf kalla SD för ett rasistiskt parti. .”

Det framstod ganska tydligt att Ulf verkar har tagit lärdom av AKB:s misstag, av att inte vara tydlig angående ett framtida samarbete SD. Ulf är mer smart och hal och har efter MSM:s påtryckningar, flertalet gånger sagt att M inte kommer förhandla med SD, utan han kommer enbart att förhandla med Alliansen. Man kan undra vem som styr Sverige egentligen!

Det är fantastiskt att Ulf som politiker, ännu inte fattat orsaken till M:s ras i väljaropinionen, från 30% till ett parti i marginalen.
DÖ var ett felbeslut. Vad som var felet var Ulf väldigt tyst om. Orsaken till moderaternas nedgång är historien från förra mandatperioden, öppna hjärtan och DÖ. DÖ var Reinfeldts testamente. Fick inte Reinfeldt leda en borgerlig regering, så skulle ingen annan heller. Att Reinfeldt själv regerade i fyra år med stöd av SD tycks vara helt bortglömt.
Varför ska vi nu helt plötsligt lita på Ulf Kristersson? Det är som att ånyo köpa en begagnad bil av samma bilhandlare som sålde en rostig skrotbil redan förra gången och som då vägrade att ta ansvar när den havererade.

Ulf Kristersson om invandringen:
Ogenomtänkt och principlös” säger han om de senaste decenniernas migrationspolitik, när han precis formellt blivit vald att leda Moderaterna.
Att migrations överenskommelsen med MP var en katastrof för Sverige, förstod alla tänkande människor redan, när den slöts. Kristersson ynkliga svammel om efterklokhet är patetiskt. Varför sa han inget när avtalet slöts! Ännu en politiker som försöker ”två sina händer!”

Man ser också att SD haft en strategi att fälla Löfvénregimen och tvinga Alliansen till ett ställningstagande. Poängen med att SD röstade på Alliansens budget var att tvinga fram ett regeringsskifte, för att se hur Alliansen skulle reagera. Men Alliansen ville inte regera, ens med sin egen budget. Alliansen hade inte två utan tre val:
Regeringsmakten
Extraval
Opposition
Och då valde man opposition.
Extraval hade nog varit utsiktslöst. Varför rösta på partier som inte vill regera? Jämför Socialdemokraternas regeringsvilja, inte minst när de satt kvar under lotteririksdagen 73-76. Eller under sensommarens misstroendeförklaring, då hela MSM tog för givet, att Löfvén hellre skulle avgå än att kicka Ygeman.
Moderaterna är redan tvingade in i hörnan om de inte vill bli ett parti under 10%!  De måste gå till valet 2018 som en del av Alliansen, helt enkelt för att Ulf inte har något annat alternativ. Samtidigt är han införstådd med, att Alliansen med stor sannolikhet kommer att spricka efter valet och kanske redan innan valet. Mycket beror på vad ”yrpottan” Lööf hittar på! Hon har redan deklarerat att hon inte kommer att samarbeta med SD, men gärna med S! En större sosse får man leta efter, fastän hon har en blå kjol på sig.

Ulfs strategi måste vara att han försöker lura i väljarna, att prio nr 1, är att hålla ihop Alliansen. Han vill på detta sätt försöka sätta stopp på väljarflykten till SD, men allra helst vill Ulf också, försöka få tillbaks SD väljare. Samtidigt vill han försöka få tillbaks dom liberala väljarna.
Det finns bara ett problem i de
nna strategi, det är att man inte kan ha kakan och äta den samtidigt. Problemet för Ulf är att konservativa i moderaterna fortfarande sticker till SD, men Foliehatten gissar att M kommer få tillbaks dom liberala väljarna, så M hamnar på cirka 12 procent.

Flera partier i Alliansen(C och L)håller ”stenhårt” på sektprincipen, om inte har de rätta principerna, släppas man inte in i maktens rum. De behandlade Ny Demokrati på exakt samma sätt som de behandlar SD. Total utmobbning och utfrysning. Bara marxister som Ulf, är tillåtna hemma hos PK.
Foliehattens utgångspunkt är att Alliansen inte finns kvar efter valet 2018. Det innebär att M inte behöver justera sin politik efter ”svikare” som C och L, utan M vill föra fram en konservativ invandringspolitik och en liberal företags-/skattepolitik. Då kommer M kunna vinna tillbaka och fånga nya röster från SD och S.

Foliehatten tror att SD kommer vinna valet 2018 och att SD kommer att prata med M och bilda regering. Annie
kommer säkert att ”explodera” av ilska och kalla M för rasister!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar