måndag 23 oktober 2017

Samtyckeslag – får eller inte får – det är frågan!

Spektaklet med #MeToo som utvecklade sig till ett politiskt jippo höll demonstration i söndags. Vi fick se kvinnor som dansade i underkläder och andra upptåg. Det man mest la märke till, var de upphängda skyltarna med budskapet:"varje fallos ska falla!" Med den vinklingen börjar Foliehatten fundera över om det inte har spårat ur! Istället har det blivit ett politiskt och feministiskt jippo av det hela och Foliehatten kan inte få det till annat: ”att alla män ska falla.”
I
Uppsala fick en SD-tjej inte vara med och berätta om vad hon utsatts för!  Är vissa utsatta mer värda än andra? Då faller ju hela allas lika värde-principen som ett korthus. Som många innan mig påtalat, var var engagemanget mot sexuella trakasserier/övergrepp innan dessa män blev utpekade? Tittar vi på våldtäktsstatistiken intar Sverige en bottenplacering. Noterbart är att Gudrun Schyman och andra feminister verkar ha fått tunghäfta över denna statistik!


Självklart
är det inget nytt om man följer feminismen, men ofta något som ses som oskyldigt. Nu har dock kampanjen där kvinnor berättar om cat calls och om hur de förtryckts av att män gett resultat.
Är du en vit svensk man är du en måltavla för #MeToo. Är du en invandrare ifrån MENA så är du välkommen att våldta, mörda och misshandla, utan att #MeToo ens höjer på ögonbrynet. Tappa inte bort er i dimman gott folk, en massa ryggradslösa människor som för en massa oljud.

Politikerna är snabba att hänga på. Här kan man ta några gratispoäng, utan att behöva anstränga sig allt för mycket.
Det är den feministiska regeringen som är ett hot, regeringen är ute efter att systematiskt förstöra oss. Vi är under belägring, hur mycket längre tänker vi ta ”skiten” från socialisterna? Ungefär samtidigt med jippot meddelade Åsa Regner att regeringen kommer att lägga fram ett förslag till en samtyckeslag innan jul. Inte nog med detta meddelande igår samma Åsa, att regeringen tänkte prata med arbetsmarknadens parter om problemen!

Det man kan fundera över är, på vilket sätt ska en samtyckeslag minska våldtäkterna? Vilka data är det man tar avstamp i, för detta förslag? Sverige har redan en låg tröskel för vad som klassas som våldtäkt, jämfört med andra länder, men extremt få fälls ändå. Det blir väldigt rättsosäkert om den ena partens ord ska väga tyngre, än den andres, när det handlar om ord mot ord och det ändrar inte på något sätt, vad gäller teknisk bevisning. Samtyckeslag hindrar knappast överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter, fyllevåldtäkter eller våldtäkt i hemmet. Oklart vilken typ av våldtäkt den skulle förhindra eller hur den på ett rättssäkert sätt skulle öka andelen fällda gärningsmän. Hur ska man bevisa att man var extremt berusad tycker? Eller bevisa att någon inte var extremt berusad? Det går inte att göra i efterhand. Varför skulle extrem berusning automatiskt innebära, att medgivande saknas till att börja med? Kan man inte vara kåt när man är full?
Samtyckeslagstiftning betyder inte heller att man måste ha någon typ av "formellt godkännande", undertecknade dokument eller liknande flum vilket folk alltid vill göra gällande i dessa typer av diskussioner. Läs lagförslaget och SOU:n.

Det den nya lagstiftningen innebär, att det kommer bli lättare att fälla våldtäktsmän som i dagsläget faller mellan stolarna. Exempelvis där kvinnan inte var i en
särskilt utsatt situation eller då det inte förekommit något våld eller hot om våld. Det har sedan länge funnits en lagstiftning om våldtäkt och våldtäkt har varit straffbart även tidigare. Det är inte så, att vi fått en genombrott av kunskap om vad våldtäkt är eller missat att straffa för våldtäkter tidigare.
Det
samtyckeslagen handlar om är, att man vill ha fler fällande domar med hjälp av detta, att åsidosätta rättssäkerheten och sänka beviskraven. Alla andra slutsatser är naiva eller medvetet lögnaktiga.
Hela poängen är att bevisläget
kan förändras. Man kan med den nya lagstiftningen dömas för våldtäkt om man exempelvis har sex med en extremt berusad kvinna och borde förstått att samtycke saknas. Foliehatten är inte mot åtgärder som värnar kvinnofriden på något sätt, men falskanmälningar är ett faktum och det blir mycket farligt, om man ska behöva bevisa samtycke som anklagad part.
Vi har fortfarande inte omvänd bevisbörda och kommer inte heller att få det, med en ny lag. Detta är bara signalpolitik som inte har någon större betydelse.

Men politikerna och feministerna tror att en man ska fråga, varje gång han flyttar händerna. Det funkar inte så och kommer inte att bli så i framtiden heller. Möjligen skulle det bara bidra till att det blir fler svenska singelkvinnor som aldrig får ligga. Männen löser det på andra sätt. Det finns 100 länder med kvinnor som man inte riskerar att få en våldtäktsanmälan i present av om man gör något hon inte tycker om. De säger ifrån på ett sätt som inte hindrar fortsatt sexliv.
Några jurister har också uttryckt misstankar om att det blir färre fällda för våldtäkt.
Friska (normala) svenska män som har vapen (lagliga) är sk CIS-män och skall bekämpas och avväpnas. Så att tro på en revolt är att önskedrömma.

Det finns redan massor av länder som har samtyckeslagstiftning (Storbritannien och Irland) för att nämna några. Norge har dessutom en oaktsamhetsvariant. Det har inte utvecklats ett system för sexblanketter i dessa länder. Samtycke kan komma till uttryck på många olika sätt.

Åklagaren skulle fortfarande vara tvungen att bevisa att våldtäktsmannen inte fått samtycke och att denne haft vetskap om detta. Alltså ingen omvänd bevisbörda. Åklagaren behöver däremot inte bevisa att samlaget skett med våld, hot eller utnyttjande av utsatt ställning längre om det inte rör sig om ett grovt övergrepp.

Snacka om att blanda bort korten. När vi har en ny verklighet (tack vare diverse politiker, murvlar och kulturpersonligheter) - ja, då ska det tas upp problem som har funnits i hela mänsklighetens historia, men som hade minimerats radikalt i det före detta Sverige... Vad är ett "tafsande" jämfört med en brutal gruppvåldtäkt?
Tydligen lika illa enligt nuvarande PK-doktrin. Samtyckeslag! Jodå, det lär ju inte förhindra Ali och Muhammed, att i sann laganda få utlopp för sina böjelser. Grattis Sverige!

Det är ju faktiskt kvinnorna som fött fram oss män till 100 %. Det är också kvinnorna som i stort sett har uppfostrat oss som barn och genom de flesta av våra tonår. Nu undrar Foliehatten: Vad har dom gjort för fel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar