onsdag 1 november 2017

För många är en egen bostad en lyx och en dröm!

Med undanträngningseffekten är ett förstahandskontrakt på en egen bostad, en riktig lyx och dröm för en svensk. Idag är jakten på egen bostad intensiv, framför allt för unga, studenter och personer som ska slussas ut från olika institutioner och behandlingshem, ett jätteproblem. Det enda positiva och mycket överraskande är att det rapporteras om undanträngningseffekten i etablerade medier som Svensson tar del av. Han kanske vaknar! De som vaknat är medier och "experter" och de har kommit till samma insikt som vi dödliga har förstått, i snart 20 år. Det som vi blivit kallade rasister för.
 

Kommunerna är enligt lag skyldiga att ordna bostäder till anvisade nyanlända. Om situationen nu är akut och vad kommer den att bli, när närmare 100.000 personer med uppehållstillstånd, komm
er att behöva bostad det närmsta året?
Om man sammanfattar vad lagen innebär, kan man inte kom fram till något annat än, att det är hur sjukt som helst, att Sveriges myndigheter och politiker åsidosätter sina egna medborgare, framför nykomna främlingar. Det är inget annat än diskriminering! 70% av kommunerna ställer idag grupp mot grupp.

Man behöver inte vara någon "expert" för att förstå denna enkla logik, att om man ger bort hundratusentals lägenheter till MENA-invandrare som nyss satt sin fot i landet och inte har bidragit och förmodligen aldrig kommer bidra med en krona, så kollapsar systemet. Dom sociala orsakerna som otryggheten skapar, genom
ökad kriminalitet och sexbrott, är ytterligare en viktig faktor, att räkna med.
I en artikel i Dagens Samhälle av två moderata kommunalråd skriver de: ”De bostadslösningar som vi får ta till för att nyanlända ska kunna tas emot kostar också betydligt mer än det etableringsstöd som staten skickar med. Statsministern hävdar att svensk ekonomi är ”urstark”. Inte så konstigt när regeringen skjuter över allt mer kostnader och ansvar på kommunerna.”

Inte nog med att kommunerna är skyldiga att skaffa bostad, så täcker inte etableringsstödet den verkliga kostnaden.
Kommunalråden fortsätter: ”Det räcker nu – vi accepterar inte att Migrationsverkets och regeringens bristande handlingskraft går ut över vår skola och äldreomsorg.”
Det man kan fundera över är, hur kommunernas ekonomi
kommer att se ut om två år, när stödet går ut? Det är dessutom lite roligt, att sjuklövern inte tar ansvar för sin politik, utan lagstiftar, att det är andras problem att lösa! Undra vad kommunalpolitiker tycker om att bli tvingade att trolla fram bostäder, när det inte finns några?

Det lilla utbudet av hyresrätter som finns kvar i kommunerna, om man ser det rent logistiskt så kommer de flesta. Om inte alla, att försvinna till de nyanlända.
Dessutom lär slitaget i lägenheter med folk från Afrika och Mellanöstern vara enormt. Folk som jobbar i branschen säger att lägenheter som vissa grupper från östra Afrika bott i, behöver totalsaneras och totalrenoveras efter bara 2-3 år. Ett bra exempel är Ystad som tvistar med Migrationsverket om ersättning för slitage och skadegörelse. 
För privata värdar är detta en mardröm. För kommunala bolag en katastrof. Det märkliga är, att det var exakt det här som de mer nyktra varnade för. För de tveksamma så propaganda bombade man med hur kommunerna var vinnare. Var det inte lilla Sandviken som tjänade 500 miljoner? Att de skulle ha varit välutbildade har vi redan glömt. Dagens lögn är att snart är de nya kommunmedborgarna lönsamma.
För att så har det alltid varit sedan valonerna kom och byggde svensk industri. Därför kommer det att även vara så i framtiden. Utmaningarna staplar upp sig!


På plattformen står svenskarna som inte har de ekonomiska resurserna att kunna köpa en egen bostad. Det är en grupp svenskar som vänstern tidigare sade sig företräda. Det är samma människor som nu kommer få stångas under dessa förhållanden som även smutskastas med diverse skällsord, om de skulle protestera/yttra sig.
Nu brister lögn efter lögn och då ställer man verkligen folk mot folk.
Ansvarslöst, omdömeslöst, rentav fientligt mot landet Sverige. De nyanlända har redan tagit över miljonprogrammen för länge sedan. Utsatta svenskar får bo på gatan!

Hyvens av socialdemokraterna att skyffla över problemet på MP. Ynkligt av sossarna nu skylla på MP. Det var etableringsminister Ylva Johansson som drev igenom anvisningslagen. När media ville tala med henne, gömde hon sig häromdagen.
Bägge partierna har likvärdigt kämpat för att få hit så många flyktingar som möjligt. De har kämpat hårt för det här och nåde den som har ställt sig skeptisk. Varför är de inte glada nu, när de har fått precis det kaos som de under så lång tid har arbetat, så hårt för att få?
Bostadsminister Peter Ericsson och moderaten Mats Green debatterade i Agenda om bostadsfrågan. Efter bara någon minut funderade Foliehatten, hur i helvete kan den här tokskallen få vara bostadsminister? Han är en total katastrof ! En så otrevlig människa som ser ut att ha smakat rödvin till frukost. Ändå skönt att han är en bra bidragande orsak till miljöpartiets undergång. Foliehatten har aldrig tidigare sett en politiker, oavsett tillhörighet, vara så inåt helvete usel någonsin, i en debatt/intervju och då har han sett rätt mycket!
Ingen av dem var så särskilt intresserade av att diskutera undanträngningseffekten. Det säger en hel del. De kunde inte bry sig mindre, när det är svenskar som drabbas av diskriminering. Men usch, så hemskt de nyanlända har det. Och där står Peter och påstår att han inte vill ställa grupp mot grupp.
Begriper inte Peter, att det han som sitter på makten. Hur dessa två har mage, att kalla sig för folkrepresentanter, övergår nog allas förstånd.

Det roliga ( egentligen inte minsta roligt) är den frustrationen migranterna har. Här har de med hjälp av Soros och flyktingsmugglare fått höra, att till Sverige skall man åka, om man vill ha ett bättre liv. Sedan finns det inga lägenheter, i vilket fall inga som är gratis. De har alltså blivit lurade och någon måste ställas till ansvar. Soros och flyktingsmugglaren skiter i vilket. Migranterna är besvikna, uselt klimat, ingenstans att bo och vanligt folk vill inte ha med dem att göra. De kommer bara i kontakt med svenskar som har betalt att ta hand om dem, resten har tröttnat på cirkusen för länge sedan.
Våra politiskt korrekta beslutsfattare vrider sina händer och anser naturligtvis att denna nota, måste gå att skicka vidare. Eftersom våra politiker är så goda och vill hjälpa hela världen. Alltså går notan till till svenska skattebetalare.

Bostadsutvecklingen de närmaste åren skall bli intressant att följa.
Peter Eriksson: ”Kommunerna får lösa det här?” Har alla kommuner en Pippi-kista med guldpengar eller? Nä, det blir kommunens skattebetalare som kommer få höjd skatt och försämrad välfärd som ska tvingas betala det som "kommunerna får lösa".
Alla är lika! Man ska inte ställa grupp mot grupp Plötsligt blir flosklernas ironi kränkande. Naturligtvis så kommer detta på sikt ge SD, en liten knuff framåt. Allt annat skulle vara märkligt.

Britta Leijon och Ingvar Karlsson pratade om systemkollaps och införde stenhårda lagar i och med Luciabeslutet som Bengt Westerberg= Vetbästergberg tog bort året efter. Westerberg fick sin betalning i det PK styrda da korset, där han gav sig själv en lön som till och med PK, inte kunde svälja och han åkte ut.
Då blev man hysterisk över 30.
000, idag anses den siffran vara "kaffepengar". Tänk vi har tagit in 530 000 asylanter och anhöriginvandring sedan 2014. Vad skall man kalla detta för?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar