söndag 26 november 2017

Kommer anvisningslagen att braka samman den 1 mars 2018?

Anvisningslagen trädde i kraft i mars 2016 för att förbättra nyanländas etablering i samhället. 2017 anvisades totalt 23 600 personer, motsvarande siffra för 2018 är 15 200. Det är Migrationsverket som tar fram siffran över hur många nyanlända som varje län ska ta emot för bosättning via anvisning. Antalet bestäms bland annat utifrån befolkningsstorlek, arbetsmarknad och hur många nyanlända som redan tagits emot.
Ingen kommun vågar konfrontera staten, för att ingen lösning finns, annat än att vänstern kommer att skrika om rasism och nazism, när någon kommun säger att det inte går. Ylva Johansson har flera gånger sagt att det är kommunernas ansvar!

Lidingö kommun är bland de första som kommer att få ta över närmare 400 personer vars korttidskontrakt går ut, från och med 1 mars nästa år, två år efter att bosättningslagen trädde i kraft. Kommunen kommer också att få ta över det ekonomiska ansvaret för 400 personer. Lägenheter och försörjning. Snabbt räknat innebär det minst 100 lägenheter till en kostnad av ca 12 miljoner  varje år och till detta kan läggs försörjningsstöd på minst lika mycket! Även om Lidingö är en rik kommun, måste det ändå bli kännbart för socialen, att få en extra utgift på mer än 20 miljoner varje år! Idag har Lidingö ingen plan hur de skall placera dessa 400 personerna. Nu väljer Miljöpartiet i Lidingö att gå till domstol, då de anser att kommunens lagtolkning är tveksam. Foliehatten förstår inte hur MP tänker, för det finns ingen lag som säger kommuner ska tvingas ta emot s.k. nyanlända längre än 2 år - det är då etableringsbidraget går ut! Efter 2 år har staten tänkt till och anser att de ska försörja sig själva! Hur nu detta skall gå till?
1 mars 2018 kan bli dagen då svensk invandrings politik kan haverera totalt om Lidingö kommun avsäger sig allt ansvar! Verkligheten har börjat komma ikapp och man lever i förnekelsestadiet, för att inte gynna SD "högerextremister" och "populister" Nästa år lagom till valstarten kan tiotusentals nyanlända stå utan boenden. De nyanlända har snabbt kommit på, om de skaffar barn, så ökar de trycket på kommunen att fixa stor lägenhet. Något eget ansvar tar de inte.

Att det redan är problem, ser man när det fylls på i betydligt raskare takt än vad kommunerna kan ordna lägenheter. Bara anhöringinvandringen de närmsta 5 åren lutar åt 400.000 "nya" nysvenskar som också skall ha någonstans att bo. Dessutom skall alla asylanter som i dagsläget bor på flyktingboenden och alla "barn" som bor på "barn"hem inom några år också ha boende - lägenheter... Det innebär att det är en massa lägenheter som behöver byggas - och det omgående. En annat problem är skolorna. I de flesta kommuner finns det inte plats med mer än -3-5 nya elever och över en natt kan en kommun lyckliggöras med kanske 20 nya elever!

En kommun som verkligen har varit rejält på dekis länge, är det sossestyrda Malmö! Trots utjämningsbidrag på närmare 5 miljarder går inte Malmö runt utan behöver låna! Trots att ekonomi är en katastrof hjälper Malmö de papperslösa!
Nu går sosse kommunalrådet Sedat Arif ut och säger att det finns 1070 hemlösa barn i Malmö. 183 färre än förra året. Många av dem är sådana som återförenats med en familjemedlem. Oftast pappan. När familjerna återförenas blir pappans lägenhet för liten och de hamnar på gatan eller i temporära boenden som vandrarhem bekostade av kommunen.
Arif har ansvar för arbetsmarknad och socialtjänst, säger att barnens situation är ”oacceptabel”. Han vill bland annat att den omstridda EBO-lagen som ger flyktingar rätt, att bosätta sig var de själva vill och ordna eget boende, bör förändras eller helt tas bort. Arif: ”Vi måste hjälpas åt att lösa dessa utmaningar.” Sedan ger han grannkommuner en känga.
Arif: ”Vi har kommuner som bland annat Staffanstorp som inte tar sitt ansvar.” Extrem vänstern skyller på "EBO" och Staffanstorp, för att Malmö har 1000 hemlösa barn. Enlligt anvisningslagen erhöll Malmö 456 nyanlända i år. Hur Malmö lyckades placera dessa personer skulle vara väldigt intressant, att få reda på! Genom EBO flyttade 2800 till kommunen. Arif pekar på EBO är ett problem och det är bara att hålla med honom.

Genom anvisningslagen kan många nyanlända bli placerade i Norrland och det är givetvis inget, de traktar efter. Det som drar är storstäderna och man kan bara beundra de nyanländas uppfinningsrikedom, när man regelrätt ”lurar” de svenska myndigheter.
För att få hjälp av myndigheterna och starta ett liv i Sverige har det blivit allt vanligare att nyanlända skriver sig på falska adresser för att ge sken av att ha en egen bostad, samtidigt som man bor kvar på en flyktingförläggning. Systemet har uppmuntrat en svart marknad för falska adresser där några kan tjäna grova pengar.
Nhela Ali, kommunikatör på Valdemarsviks kommun: ”Det är väldigt vanligt. Jag har hört att det kostar mellan 2.000 till 10.000 kronor i månaden. Och vad jag har hört så kan man vara upp till 40 stycken i en lägenhet.”
Handeln har funnits länge. För snart ett år sedan berättade SVT Östnytt om en lägenhet i Norrköping där 67 personer var skrivna utan att bo där. Sen dess har det inte blivit bättre - tvärtom.

Utan egen bostad får nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd ingen etableringshjälp, vilket innebär allt från ekonomiskt stöd till utbildning i svenska. I dag finns det enligt Migrationsverket cirka 10.000 nyanlända flyktingar som har uppehållstillstånd, men som på grund av bostadsbrist fastnat på någon förläggning.
När vi själva försöker komma i kontakt med flyktingar som har falska adresser får vi nej - alla är rädda för att förlora möjligheten till komma vidare och inte minst är de rädda för den de hyr adressen av.

Nyanlända flyktingar i Malmö betalar för bostäder de aldrig får tillgång till, rapporterar SVT:s Sydnytt. Att köpa sig en falsk adress har blivit enda sättet för många att få rätt till ekonomiskt stöd. Det så kallade etableringsstödet, som betalas ut av arbetsförmedlingen, kräver en fast folkbokföringsadress, men verkligheten för nyanlända är ofta en annan. Behovet av fasta adresser i Malmö har lett till att uppemot 20 personer kan vara skrivna i en enrummare. Enligt de nyanlända Sydnytt pratat med kostar en fast adress runt 500 kronor i månaden." De myndigheter som berörs har ingen kontroll över verksamheten som tros generera stora summor svarta pengar. Ansvariga myndigheter bollar frågan mellan sig. Skatteverket ansvarar för folkbokföringen, Försäkringskassan betalar ut etableringsstöden, men det är Arbetsförmedlingen som fattar besluten.

Håkan Lind, sektionschef Arbetsförmedlingen fick frågan av en journalist på SVT:
”Utreder ni det här med falska adresser på något sätt? Nej!
Joakim Jarnryd, verksamhetsområdeschef Försäkringskassan. ”I den form som man får etableringsersättning så är det faktiskt Arbetsförmedlingen som fattar beslutet och det är också de som då är skyldiga att göra kontrollerna. Så där litar vi på att Arbetsförmedlingen gör sitt jobb.”
"Flyktingar" som kommer hit, får sitt PUT, skriver sig på en adress och sedan åker tillbaka till hemlandet igen. De svenska bidragen fortsätter att komma och räcker naturligtvis ännu längre i deras hemländer än här i Sverige. Blir man kallad till möte, så är det rätt enkelt att komma tillbaka till Sverige när man väl har PUT.

Foliehatten anser att Sverige är underbart och att det blivit så här, kan vi tacka de politiker som sitter på Helgeandsholmen som begriper inget, av vad som pågår i Sverige. Det enda de är bra på är att ”skyffla” över ansvaret på myndigheter eller kommuner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar