onsdag 22 november 2017

Regeringskaoset i Tyskland kastar en skugga över svensk politik!

För Stefan Löfvén är kaoset i regeringsförhandlingarna i Tyskland, absolut det sämsta som kan hända den humanitära stormakten Sverige! Utöver flyktingpolitiken har också Tyskland, enorma problem med sin katastrofala energipolitik.

Löfvén har satsat allt på Merkel(hennes knähund) och att hon skall tvinga de andra länderna till en solidarisk fördelning av de ekonomiska flyktingarna.
Foliehatten är starkt övertygad om att Löfvéns besök i Polen, var mer eller mindre efter ett medgivande av Merkel. Det inte Löfvén begriper, är att Merkel inte kan förhandla med polackerna, eftersom de sitter med besvärade fakta och krav om krigsskadestånd efter 2:a världskriget! Om man tittar på besöket i efterhand, är nog Löfvéns besök, uppläxning och lögnerna, det absolut största skandalen i Europa under de senaste åren! Givetvis tigger svensk MSM och SVT om detta faktum.

Polsk media var däremot skoningslösa i sin rapportering över Löfvéns lögner om invandringen till Sverige! Pinsamt är bara förnamnet på Löfvéns agerande.

Om vi återgår till förhandlingarna i Tyskland gissar Foliehatten att vi inom en vecka, har tyskarna en regering. Ingen vill ha det kaos som tyskarna hade för cirka 90 år sedan!
Det har gått mer än två månader efter valet och hittills har låsningarna varit stora, men det är komprimiser som gäller nu.
En tillbakablick:

Liberalerna i Fria demokratiska partiet, FDP, kan inte komma överens med De gröna och Angela Merkels kristdemokratiska koalition CDU/CSU. De står långt ifrån varandra i synen på en rad områden och enligt FDP:s ledare Christian Lindner saknas det ”förtroende” mellan parterna. Socialdemokratiska SPD - svårt plågade av ett uselt valresultat - har uteslutit att regera ihop med kristdemokraterna under ytterligare en mandatperiod. Succén för det högerextrema partiet AfD har gjort regeringsbildningen stökig. Angela Merkel utesluter, att göra sig beroende av ett sådant parti.

CNN har en artikel om måndagens händelser i den tyska politiken. Merkels parti CDU, är det största partiet i det tyska parlamentet, Förbundsdagen (Bundestag), men saknar majoritet. De har därför förhandlat i veckor för att försöka få till en koalition med tre andra partier. Det var detta som bröt ihop i måndags, efter det att partiet FDP (liberal Free Democratic Party) valt att lämna förhandlingarna, efter det att man inte kunnat komma överens om energipolitiken och migrationen.
Merkel uttalade sig till statliga nyhetsbolaget ARD på måndagskvällen och sade att "jag är väldigt skeptisk och jag tror att nyval är en bättre väg". Hon ville inte utesluta att nya samtal inte kunde komma att äga rum, samt så bekräftade hon att nästa steg bestäms av Tysklands president Frank-Walter Steinmeier.

Steimeier och Merkel har träffats under dagen och efter mötet beskrev Steimeier det hela som en situation som aldrig tidigare inträffat i efterkrigstidens Tyskland, och han uppmanade landets partier att arbeta för att bilda en ny regering.

Merkel var inte den ända ledaren som kände tvivel inför att starta nya förhandlingar. Martin Schulz, ledaren för Socialdemokraterna, landets näst största parti, sade att nyval är "den rätta vägen" jag tror inte på en minoritetsregering.

Det skulle förvåna om det blir nyval! Det som det nu handlar om är förhandlingar där alla fyra parter vill få så mycket inflytande som möjligt. CDU och FDP är ganska medgörliga och har visat sig vara beredda att kompromissa, Grüne har också visat kompromissvilja i vissa frågor, CSU har tills nyligen varit lite gnälliga, men har till slut insett sina begränsningar.
Foliehatten tror att det blir förhandlingar om att återgå till en storkoalition som tidigare – CDU/CSU/SPD. Alternativt ger man FDP en rejäl morot så att de återkommer till förhandlingsbordet ,för att återuppta regeringsförhandlingarna på allvar. Ett eventuellt nyval riskerar bara, att förvärra den parlamentariska situationen i Tyskland. Nu borde, ändå, socialdemokraterna gå in och ta sitt ansvar. Ingen, förutom möjligtvis AfD, skulle tjäna på ett nyval.
CSU:s Seehofer tror att de ska kunna vinna tillbaka en del förlorade väljare, genom att "kräva" en skärpt invandringspolitik. Skulle CSU blankt vägra en oförändrad invandringspolitik, riskerar regeringsbildningen att haverera. De Gröna är ju i princip snäppet värre, än Merkel gällande att vara pro-massinvandring. Dessutom riskerar Tyskland att fa en turk som utrikesminister. Enligt tidningsuppgifter skulle De Grönas ledare, Özdemir kunna bli aktuell för posten.

Förhandlingarna har hittills varit ett litet nederlag för Seehofer, 200.000 flyktingar per år, men ingen avvisning vid gränsen. Då skulle inte arbetskraftsinvandrarna räknas in och EU-migrationen in i dessa siffror, så den årliga invandringen kommer ändå att ligga runt 700.000 invandrare per år!
Nu verkar CSU och CDU ha enats om en kompromiss på max 200.000 migranter om året. Troligen kommer FDP och De Gröna att acceptera.
Men han vet att situationen kräver att man både ger och tar i den
denna fråga, dessutom väntar andra svåra förhandlingar med Grüne senare, när klimat och miljöfrågorna ska tas upp..
Miljöpartiet kan bli en svår huvudvärk framförallt för CSU och Seehofer, två tunga poster kan gå till de gröna, - som sagt så har Cem Özdemir visat intresse för att bli utrikesminister och Katrin Göring-Eckardt miljöminster.


Energipolitiken en stötesten!
I Tyskland, som hittills varit mest hängivna Angela Merkels Energiewände, växer nu opinionen mot sol- och vindkraft. Den förda politiken förstör inte bara landskapet utan dödar även miljontals fåglar och utgör ett hälsoproblem för allt fler invånare. För att inte tala om landets skyhöga energipriser. Även politiska partier som det liberala FDP är skeptiska.
I frågan om ”förnybart” energi så är CSU åter enig med FDP. I Bayern har CSU infört ett avstånd för verk på 2 km till närmaste hus och samma har man också infört i delstaten Nordrhein Westfalen, där CDU och FDP bildar regeringen sedan i våras.
Båda vill ha samma avstånd för hela Tyskland, oacceptabelt för de Gröna. Så vill man öka åter öka antalet brunkol kraftverk, där är man t.o.m. enig med opposition SPD, medan de Gröna vill ha ett årtal, för att stänga av alla kolkraftverk. På sikt vill FDP helt avskaffa alla subventioner till förnybart. Men vill också ha ett årtal, när detta skall ske. Energipolitiken blir till ett formidabelt hinderlopp med höga murar. Merkel kan nog godkänna allt vad de Gröna vill! Men de båda andra? Mycket hänger också på bilarna med fossila bränslen, här säger hon att det inte får finnas något bortre gräns för ett förbud.

Energiewende har hittills betraktats som helig, från väster till höger. Men nu är det det omvända, man ifrågasätter det förnybara och till allas häpnad har även den gröna rörelsen upptäckt att politiken inte är hållbar. Tyskarna har efter danskarna Europas högsta energipriser! Energipriser har mer än fördubblats sedan år 2000. Om tyskarna skall följa sina visioner om ett 80% fossilfritt samhälle till 2050, måste de bli tvungna att satsa groteskt stora belopp, om de skall försöka leva upp till denna målsättning. Hittills har mängden koldioxid knappast minskat, eftersom vind- och solkraftens har stora variationer och är oförutsägbara med sina leveranser. Hela tiden måste fossil reservkraft byggas ut, i form av kolkraftverk. Detta blev extra nödvändigt sedan Angela Merkel plötsligt fick infallet, påhejad av de Gröna, att avveckla landets kärnkraft efter tsunamin i Japan. I praktiken innebär det att man bygger upp två parallella energisystem; ett fossilt och ett ”förnybart”. Det i sin tur innebär, att man allt oftare paradoxalt nog producerar för mycket el, när det väl blåser bra och de blir tvungna att sälja sin överskottsel utomlands, för negativa priser, dvs. man betalar för att bli av med den
Det är ett uppvaknande i Tyskland. Hur länge skall klimatvärldsmästaren Sverige sova? Är det sömn eller medvetslöshet? Om tyskarna lyckas få fram en kompromiss om både invandringen och energipolitiken, ser vi en ny tysk regering inom 10 dagar, annars blir det nyval!


För den rödgröna regeringen i Sverige är tyskarnas uppvaknande i båda dessa frågor ett mycket beskt piller att svälja – allt går emot dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar