onsdag 15 november 2017

Sanningens minut närmar sig för Löfvén!

De senaste veckorna har det kommit flera rapporter i MSM om att samarbetet i regeringen gnisslar riktigt rejält. Gnisslet gäller de s.k. ensamkommande barnen!
S vill stå fast vid sitt beslut – utvisningar, medan MP vill ge amnesti!


Man behöver inte vara speciellt intelligent, för att se vad MP står och agerar för! Ändå valde S ett samarbete. Makt berusar! Ett val som S nu får betala priset för och det är inte speciellt överraskande. Många är bara förvånade, att det trots allt, höll så länge!
Tittar vi i backspegeln så ser vi följande:
2005 tar MP strid för flyktingamnesti och hotar S med att fälla deras budget.
2006 är det val.
2013 tar MP strid för de åtgärder som Alliansen lovade i överenskommelsen 2011 som man sedan lade på hyllan (vård för papperslösa + tvång för kommuner att ta emot asylanter). 2014 är det val.
2017 tar MP strid för amnesti för ensamkommande afghaner som satt sig på tvären mot systemet. 2018 är det val.

Vad handlar det här symbolstriderna egentligen
om? MP vill visa hur duktiga de är, inför PK-väljarna som man hoppas, att få stöd av i valet. Det är ett högt spel som MP har gett sig in på – insatsen är riksdagen! Eftersom MP ligger på 3% så ser dom en enorm chans, att hänga kvar i riksdagen och rädda sina egna jobb, om dom tar ställning för afghanerna. Något annat är det inte fråga om.
Det finns många tecken, att den här gången kommer inte MP att få sin vilja igenom. Fast man har varit med om konstiga beslut tidigare! Därför kan MP tämligen riskfritt driva den här striden så pass nära valet, för även om S säger nej ända in i kaklet, så har de visat för sina befintliga och presumtiva väljare att de hade ambitionen. Inte omöjligt att MP hoppar av regeringssamarbetet. Deras nuvarande omedgörlighet och deras försvar, för en bevisat ohållbar politik, kan rent av tjäna som ett alibi, för att kunna motivera att hoppa av regeringssamarbetet. Men, kör MP den linjen då är i princip ett rödgrönt regeringsalternativ helt otänkbart efter valet 2018, såvida inte S byter ut MP mot kommunistpartiet V.

MP har tydligen tröttnat på att förnedras både av verkligheten och av de (på alla plan) mycket starkare och mer erfarna sossarna, alltså agerar de som en trotsig treåring. Vad MP inte inser är, att det är deras egen skakighet som har demonstrerats öppet för alla (både sossarna och svenska folket i stort), att MP inte har i en regering att göra. De beter sig som ett gäng halvdana och fifflande studentpolitiker.
MP borde ha lämnat regeringen för länge sen, anförda av Åsa ”
gråt”, om de haft någon riktig ryggrad. Förhoppningsvis åker de ut ur riksdagen i nästa val
Skulle S ge någon slags allmän flyktingamnesti, för att gå MP till mötes, kommer priset att bli mycket högt. Väljarflykt från S ursprungliga kärnväljare till SD skulle sannolikt bli effekten.
En allmän flyktingamnesti till personer utan asylskäl skulle komma att tjäna som en kraftig signal och trigger till MENA regionen och göra Sverige, än mer attraktivt som asylland och andra asylgrupper i Sverige skulle också hävda, att de också ska beviljas amnesti!

Ett mycket svårt taktiskt dilemma för
sossarnas ledning att hantera. Kommer de att välja en pragmatisk riktning eller blir det fortsatta eftergifter till en högljudd, men otroligt inflytelserik minoritet i partiet? I Aftonblaskan har vi de senaste dagarna kunnat läsa om flera sossekommunalråd som vill ge amnesti. Det som är totalt obegripligt, är hur dessa sossekommunalråd inte ser de ekonomiska konsekvenserna och vad det innebär. Beviljas amnesti, kan vi se, alla deras släktingar ligger i startgroparna, för att komma hit. I Afghanistan är det klankultur som råder och man har många barn. Kommer man till Sverige, förekommer inga gentester på närheten av släktskapet, om ingen särskild indikation finns på, att vad de säger inte stämmer med verkligheten. Grattis till alla sossekommunalråd som via kommunen, får försörja c:a 5-7 nya personer (lågt räknat) som varje ”fakebarn” genererar. Det är Sveriges framtid som står på spel. En amnesti innebär, att de flesta också ska ta hit sin familj och släkt. De flesta tänker nog inte på vilka stora framtida åtaganden detta innebär.
Dessutom ska de alla ha förtur till lägenhet. Vad dessa kommunalråd inte inser är att deras ledstjärna är, att se till det svenska folkets bästa, men det finns inte på deras karta. Otroligt hur man ger politiskt förtroende, till så vilsna människor.

Ett annat gigantiskt problem är, att afghanerna inte vill lämna Sverige, kommer de flesta bli kvar, eftersom så pass få tvångsutvisas, trots asylavslag. 17 000 afghaner ska lämna Sverige den närmaste tiden och hittills i år har knappt 200 afghaner flugits hem.
Migrationsverket skriver att de har utmaningar i återvändararbetet och det handlar många gånger om, att motivera personer att på egen hand lämna Sverige. Det är ofta svårare ju längre tid, personen har vistats i Sverige, varför dagens långa handläggnings- och vistelsetider i mottagningssystemet är problematiska. Långa handläggningstider i Migrationsdomstol bidrar också till längre vistelsetider, innan ett avslagsbeslut vinner laga kraft.
Ett annat stort problem är "verkställighetshinder!" Asylaktivister och ”batikhäxor” har med sina överklaganden, sett till att andelen utvisningar som stoppas är betydligt större för Afghanistan, än för utvisningar som lämnats över till polisen i stort. Av alla ärenden som är överlämnade till polisen i år är har 18 procent stoppats. Samma siffra för Afghanistan är 48 procent.
Migrationsverket kommenterar:
”I samband med lagändringen om längre uppehållstillstånd för gymnasiestuderande sökte flera personer med laga kraft vunnet utvisningsbeslut nytt uppehållstillstånd i Sverige. I väntan på prövning inhiberades deras av- eller utvisningsbeslut – trots att de i de flesta fall inte omfattas av de nya bestämmelserna.”

Det är märkligt att sossarna överhuvudtaget diskuterar detta. Löfvén har varit kristallklar i sin inställning i uttalanden i media, så det finns inget att diskutera?
Det faktum att man ändå förefaller diskutera understryker bara, ännu mer hur opålitliga man är och hur lite värde man lägger i, det som man kommunicerar till väljarna. Hoppas ni kommer ihåg det när det är dags att rösta, inte ens vad som sägs med fullständig otvetydighet, har någon betydelse några veckor senare.
Oavsett vad som kommer ut ur "regeringskrisen" så har man i m
ångas ögon redan svikit (igen). Man har kristallklart konstaterat vad som gäller, men man sitter ändå och för "diskussioner!"
Sossarna borde nog ta i beaktande, den stora tysta del av deras väljarbas som är kritisk till den förda invandringspolitiken. Med de skärpta reglerna så lyckades de stoppa/bromsa tappet till SD. Skulle de öppna dörrarnas politik åter igen införas, så lär ett lämmeltåg av sosseväljare söka sig till SD. Personligen är Foliehatten förvånad, att det inte redan har uppstått någon flyktingkritisk utbrytning ur S som värnar det svenska välfärdssamhällets överlevnad. Foliehatten känner till ett flertal som röstat S sedan -70 talet som nu meddelat till S i sin kommun, att de lämnar, om inte vansinnet stoppas. Löfvén har massor att bita i, om han vill behålla makten.

Foliehatten tror faktiskt sossarna kommer stå emot MP och V när det gäller afghanerna. Däremot befarar han att S ,C och L, kan komma att ingå någon slags migrationsöverenskommelse innan valet för att ta bort frågan från valet och hålla SD på 15 procent. En mellanmjölkslösning med alla möjliga olika sätt, för folk att bli svenskar, men som de kan säga i media är ett uttryck för att de har tagit ansvar.
Det är dock lite oroande med de där läckorna från sossarna som det stod om i SvD om att de hoppas att
Migrationsverket omvärderar läget i Afghanistan, så att de får stanna i alla fall, utan att de behöver ta något ansvar för det. Foliehatten funderar om inte sossarna sätter press på MV:s ledning att ändra förutsättningarna! Då kan MP få sin amnesti och S kan skylla på en ”oberoende” myndighetsbedömning.
Helt uppenbart är, att de hycklande sossarna ”skiter” i det svenska folket. Man ser de nyinkomna som blivande valboskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar