torsdag 9 november 2017

”Vad fan får jag för pengarna?”

Idag ett nästan klassiskt uttryck av Leif Östling! Leif och många med honom undrar säkert "vad fan får jag för pengarna!" Han har ställt frågan som varje svensk borde göra! Att frågan är ”het som en potatis” är det inget tvivel om!
Det är bara att se vilka reaktioner Leifs fråga har ställt till med hos vänstern! Tänk bara att ställa frågan är höjden av oförskämdhet! De har flippat ut fullständigt!
Givetvis var Leifs uttalande ”mumma” för Magdalena som passade på att gnällde i TV, om hur mycket man kunde få, för dessa ”borttappade” skatter! Man kan också konstatera att journalisterna också är med i denna dans, eftersom man inte påminde Magdalena om, att hon är en av de högst ansvariga för de finansiella reglerna i Sverige och att de som nu paradiskritiseras följer reglerna.
Det var i samband med flyktingkrisen för två år sedan som regeringen aviserade att besparingar skulle bli nödvändiga. I en intervju med Dagens industri hymlade inte finansministern med att flyktingmottagandet skulle slå mot de offentliga finanserna. På frågan inom vilka områden kostnadsbesparingar måste göras svarade Magdalena Andersson: ”Till exempel assistansersättningen och sjukförsäkringen” (Di 22/10 2015).
Den ”paradishistoria” och som nu rullats upp av tre svenska redaktioner: Uppdrag granskning, SVT Nyheter och nyhetsbyrån TT, är inget annat än, årets magplask av rang och kolosalt fiasko! Förhandsreklamen i Rapport och andra nyhetssändningar skulle få oss att tro, att de kommit på något sensationellt om skattefifflande affärsmän.

Nästan 400 journalister från 67 länder har granskat innehållet i de läckta dokumenten och det var bara SVT som hade hittat något unikt. Allt skulle redovisas i ett extrainsatt program och det enda man egentligen hade att komma med var att Leif Östling skattat enligt reglerna och att han inte tycker att han får så mycket för de 20-30 miljoner han redan skattar in? Foliehatten funderar över vilka troll som infiltrerat redaktionerna, för hjärnblödningen tycks vara katastrofal! Kan det vara ryssarna?

Egentligen redovisade man bara en sak som var intressant och hade kunnat bli ett riktigt scoop om de grävt tillräckligt djupt. Det handlade om de fartyg som fraktar rysk gas till Stenungsund och ägs tydligen på något sätt, oklart vilket, av den person som är handelsminister i USA. För SVT:s hjärntvättade gäng var det Trumps fel. Att företag i Sverige och Tyskland köper rysk gas verkar vara helt OK.

För övrigt kan vi notera, att Merkel verkar gå de Gröna tillmötes i regeringsförhandlingarna, vilket innebär att massa kolkraftverk läggs ner och man kommer att köpa ännu mer rysk gas! Hur skall Sverige hantera detta? Gas från det hemska Ryssland! Hur mycket kommer Putins svärson att tjäna på detta?
Vilka restriktioner som satts upp för att handla med Ryssland verkar både luddigt och svårgenomträngligt. Men Trump gör nog något fel i alla fall är devisen.


Hela denna debatt om vem som skall betala skatt är egentligen helt felaktig. Debatten borde istället handla om för vem, vårt välfärdssystem är till för, att vi skall kunna vara trygga i vår vardag. Det var det Leifs fråga handlade om. Alla med minsta förnuft, har insett att vi har alldeles för många fripassagerare som insett en möjlighet att leva gott på skattefinansierade bidrag, utan att själva bidra till finansieringen av välfärdssystemet. Det politikerna inte vill, för ”allt smör i Småland” diskutera, är att välfärdssystem skulle vinna mycket mer på, att bli av med fripassagerarna, än det kan vinna på att några få höginkomsttagare tar hem alla sina besparingar från utlandet.

Att som Magdalena komma med moralkakor och pekpinnar är inte meningsfullt eller ädelt, mer
än för sossarna som gjort detta till en paradgren. Istället kunde Magdalena fundera över på vilka ändringar staten kan göra för att höja sina skatteintäkter. I en föreläsning på Youtube av Jacob Lundgren,Timbro, för han fram den uppfattningen, förankrat i forskningsvärlden, att Sverige har den högsta marginalskatt (75% inkl moms) går Lafferkurvan nedåt, en skattesänkning skulle ge staten mer intäkter.
För Magdalena och övriga sossar är skattesänkningar som att ”häda” i kyrkan!


Dagens debatt efter paradisavslöjanden handlar om det är OK att klaga på affärsmän som arbetar och följer reglerna(SVT igår om Malta) och inte betalar skatt i Sverige. SVT har en dubbelmoral och är hycklare av Guds nåde! Det finns andra grupper som inte får kritiseras. En sådan grupp är våra idrottsstjärnor, med Zlatan i spetsen. De bor i skatteparadis vid Medelhavet och SVT låter dem, regelbundet intervjuas, iklädda loggor som de får betalt för att visa upp.
Vi lever inte i 1950-talet då alla var måna om att göra rätt för sig. Numera är det suspekt, om man inte har någon for
m av offentligt finansierat stöd.
Vi bör kanske diskutera vad välfärden skall bekosta istället, för att
inte ge till dem som skriker högst, medan våra fattigpensionerade föräldrar i bästa fall får lite extra hjälp från sina barn. Pengarna hade säkerligen räckt till dessa, om inte alla fripassagerare först finansierats.

Det kanske allra bästa med SVT:s rejäla magplask är att vi som det ser ut som om #metoo-debaclet följs av ett nytt: #vadfanfårjag och #tackleif.
Svenssons börjar bli förbannade, nu på riktigt. En del t.o.m börjar tänka själva. Då kan det ”skita” sig rakt, för de mediala dreven och ingen vet riktigt vart det tar vägen. Många följer med spänt intresse vem mer som kommer att hängas ut! Ett sak kan vi alla fall konstatera, är att Magdalena Andersson inte räcker till utanför SSU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar