måndag 27 november 2017

Black freday för MP – de bryter ett vallöfte!

Klimatmötet i Bonn har avslutats och man kan sammanfatta det som ett stort fiasko, för man kom inte överens om någonting mer än att de skall mötas i Fiji!
För Lövin som gick hårt ut innan mötet där hon talade om den hotande miljökatastrofen och att den gick snabbare än en tsunami!
För henne och MP var mötet en stor katastrof där man kunde konstatera att Sveriges utsläpp av koldioxid har ökat. MP lovade i senaste valet att den skulle minska och därmed bröt man ännu ett vallöfte. Som om inte detta var nog. Kan man också konstatera den den ”förfärlige” Trump har lyckats med en sak som inte Sverige har: USA minskar sina utsläpp av koldioxid! Hur skall MSM och SVT tackla detta?

Ledarna för alla utvecklingsländer har blivit lovade massor med pengar från den gröna fonden som ett villkor för att de skulle stötta FN:s klimatagenda. Men inga löften gavs i Bonn om detta. Givetvis vill Sverige vara bäst i klassen och har redan betalat in sin del! Breitbart skriver också om att afrikanska ledare är förbannade över att pengarna dröjer och kanske aldrig blir av nu när USA(har hoppat av) vägrar att betala. Foliehatten förstår att många ledare för underutvecklade länder är förbannade. Här har de förväntat sig ett stadigt regn av pengar, så att deras lyxliv kan fortsätta. Sen kommer inga pengar eller en rännil. Hur ska de nu kunna köpa senaste Mercan? Och hur kommer det att gå för Tyskland om färre köper deras lyxbilar. Foliehatten förstår att även Merkel är bekymrad!
Koldioxidutsläppen har ökat igen efter ett par års stillastående.
SvT rapporterar om en beräknad 2%-ig ökning globalt. I EU har minskningarna(inte mätbara) planat ut. Tyskland som investerat tusentals miljarder i Energiewende beräknas koldioxidutsläppen öka igen. Den rödgröna regeringen borde studera hur det ser ut i Tyskland och hur mycket pengar som rent ut sagt har kastats bort. Den gröna ideologin skördar och slukar enormt stora summor pengar till ingen som helst nytta!
Foliehatten undrar om han skall skratta eller gråta över dessa politiker!

Vår ”chefsförhandlare” tyckte att Fiji var extremt lämpade som värd eftersom de var så drabbade. Undrar vilken värld hon befinner sig i? PÅ Fiji har medeltemperaturen inte ändrats på 100 år -24,2 grader (max månad 26,6 +0,6 min månad +21,5 -0,6)
Inte värmen, då måste det vara vattenståndsförändringen. Den låg på höga 6 mm men det var på en vulkanö-på atollön uppmättes +1,5 mm/år vilket korallerna tycks växa ikapp. SvD påpekade att det var förra årets cyklon som gjorde dem drabbade.
Koll av södra halvklotets cyklonfrekvens visade att de blivit -25% färre.
Då återstår väl bara fattigdom som gör dem drabbade, vilket säkert är sant. Bonnmötet fick väl fram detta rätt bra. Dagens utveckling bör väl snarast inriktas på att göra fler rika, än färre fattig. Ibland undrar man om politikernas tillstånd!

En fråga som är intressant om det verkligen behövs nästan tjugotusen välgödda, korkade, ”pappskallar med paraplydrinkar”, för att bestämma att man skall träffas nästa år igen, för att bestämma att man skall träffas också året därpå och därpå, och därpå? Precis som de hållit på i trettio års tid. Egenföretagarna undrar säkert, hur i herrans namn skulle dessa människor klara sig ute i arbetslivet. Det bästa är väl att rädda klimatet som Lövin tror, att hon skall göra och sedan åka hem och fortsätta som vanligt - att katastroflarma!

Det var tänkt att klimatfonden skulle börja fyllas med 100 miljarder per år, först från 2020. Men redan nu betalar länder in mindre summor och diskussionen är het, om vilka kriterier som gäller för att ett land ska anses vara drabbat av historiska utsläpp.
Går det att bevisa? Utbetalningarna har hittills gjorts för ”gröna” satsningar i fattiga länder. Det hela är ett förspel och en test av hur en FN-styrd ekonomi kan tänkas fungera. Hittills är nog svaret: Inte alls!
Trump vägrar FN skicka de pengar, USA betalat in, till Kina eller andra ekonomier som konkurrerar framgångsrikt på den amerikanska marknaden, är kanske den största stötestenen. Det finns fler stötestenar, många fattiga länder räknar upp, vad de har drabbats av genom historien. Det kommer att krävs många årliga möten, innan man är överens och frågan är väl närmast, om det är möjligt att hålla igång klimathotet eller om kapitalismens handelskrig tar över scenen.
Utan att överdriva, är det tyska ordet för katastrof det bästa: Ausser Spesen, nichts gewesen! Jättestora möteskostnader och inga resultat…
I Bonn hade nog de 20000 klimat-turister en hel del andra bekvämligheter att förse sig med: skåla med istärningar från den smältande Arktis i grogglaset som fanns i krogarna runt mäss centrum till i Bonns (som tyskarna säger Rotli rödskygga kvarteren – de prostituerade av alla kön hade extra mycket att greja med under mötet, de hörde nog inte till gänget #MeeTOO utan ”mehr Geld!” Foliehatten vet, det är elakt sagt, men tyvärr sant…
Och det kommer inte att utbetalas mer klimatpengar, till u-länderna, som utlovat, fastän nya Mercor ( med klimatiserad innandöme och klimatvänlig hybriddrift) redan är beställda… kan kommande möten likt Titanic, köra in i ett isberg!
Orsak: Trump har inhiberad Obamas klimatlöfte i from av pengar till u-ländernas härskare fritt förfogande… Återigen: tack, Donald Trump! Du har insett vansinnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar