torsdag 16 november 2017

Om och om igen, nya låtsasjobb till nyanlända – denna gång delvis skattefri!

De rödgröna och även Alliansen har under åren försökt med olika projekt och namn, att få in de utrikesfödda på arbetsmarknaden och ”bli integrerade!”
Facit för alla dessa försök kan sammanfattas med enda ord: fiasko!
Dessa fiaskon har kostat statskassan och oss skattebetalare enorma belopp!
På köpet har vi fått en kriminalitet som har insett möjligheter att ”kamma hem” lättförtjänta pengar! Nu gör man ännu ett försök och denna gång kallar man det för: etableringsanställning!
Bara för någon vecka sedan ”vräkte” Magdalena Andersson ur sig, vilt påhejade av kommunisterna=vänstern i högan sky om skatteplanering och skattefusk och borgerliga politiker stämde in i kören av fördömanden mot Leif Östling.
Nu är det tyst, när de själva skattebefriar nyanlända från beskattning och lägger den kostnaden på den redan hårt beskattade ”svenne” som bockar och bugar som vanligt.
Den gamla kommunisten Ylva Johansson(förslaget) är en värdelös politiker som aldrig gjort ett hederligt handtag, så får man ändå ge henne ”kredit”, för att hon levererar, det vi förväntar oss av henne.

För den intresserade är svensk medelklass den fattigaste i Västeuropa. Antalet företagare per capita är lägst i Europa. Det kan vi tacka sossarnas långa maktinnehav för, även de borgerliga är medskyldiga till detta och M producerar bara varmluft.


Etableringsanställningen kommer inte leda till någonting alls, om de nyanlända inte kan något, vad hjälper det här då? Redan idag betalar AF 85-90% av lönen till arbetsgivare som dessutom slipper arbetsgivaravgift, om de anställer en pizzabagare eller någon annan. Ändå funkar det inte! Efterfrågan på lågutbildade är, betydligt lägre eller ingen, än vad våra kära politiker har begripit och räknat med.
Det enda som kanske möjligen skulle hjälpa, är om staten betalar arbetsgivaren 10 000 kr månaden, för att de tar hand om en nyanländ. Problemet idag, är det finns ingen som har tid att gå bredvid och hjälpa till. Att avsätta en medhjälpare tar resurser och bara innebär en kostnad. I många småföretag är detta en belastning. Tyvärr har vi inte längre allt för många ”lätta” jobb kvar som kan fungera. Sedan handlar många nya jobb om yrkeskompetens som inte finns i företaget, vilket gör att nyanställda, måste vara självgående direkt.
Nu har fack och arbetsgivare enats om en ramöverenskommelse för en ny anställningsform. Etableringsanställning kallas detta försök och skall omfatta nyanlända samt personer under 25 som varit arbetslösa i sex månader eller mer, samt personer över 25 som varit det i minst ett år. En tidsgräns på två är satt och det är sedan tänkt(av de smarta) att den skall övergå i en fast anställning. Anställningsformen som sådan ska finnas på prov under fem år.
Enligt överenskommelsen ska den anställde få en lön som motsvarar lägstalönen inom kollektivavtalen, och kostnaden delas mellan arbetsgivaren och skattebetalarna. Med statligt stöd handlar det om en månadslön på runt 18 000 kr.
Om vi tittar på vilken lön och skatt denna etableringsanställning ger: 8000 brutto kr ger efter skatt i Stockholm 6360 kr. Statliga bidrag som i fallet anges till 8000 kr är oftast inget bidragstagaren beskattar, utan det hamnar direkt i fickan. Inkomsten efter skatt blir 14360 kr i plånboken.
För arbetsgivarens del blir det 8000 kr + sociala avgifter och arbetsgivaravgifter. Vilket i fallet blir totalt lön och avgifter = 10513 kr. Sen tillkommer för arbetsgivaren försäkring för den anställda men den summan kanske är några tusenlappar per år.
10513 kr för en arbetsgivare för att anställa någon med etableringsanställning.
Personen med anställningen får i Stockholm 14360 kr efter skatt.

Inser inte politikerna att 100% bidrag, i stort sätt är samma ersättning som detta etableringsstöd, dessutom tvingas de jobba heltid. Hur stor kommer motivationen att bli för att göra en arbetsinsats som är i nästan samma nivå som bidraget? Enda sättet är att inte få fortsatt inställning, blir rena önskedrömmen för de aktuella individerna.
Ett stort problem blir kompetensen och det svenska språket och viljan att arbeta.


Med tidigare facit och fiaskon, undrar Foliehatten om politiker överhuvudtaget tänker! Inser de inte, att även denna etableringsanställning, kommer bara som tidigare försök, skapa möjligheter för kriminella att lura till sig lättförtjänta skattemedel. Biltvättar, pizzerior, skumma byggföretag och andra kommer på pappret anställa mängder med personal som inte jobbar där i verkligheten. De kommer dela på pengarna precis som jobblotsarna och assistentbolagen.

Återigen ser vi en panikåtgärd, då politikerna insett, att större delen av de nyanlända inte går att utbilda, inom rimlig tid och riskerar att bli fast i ett livslångt bidragssystem. Det här funkar inte. Sverige är en högt utvecklad industrination, där de flesta s.k. enkla jobb försvunnit, blivit bortrationaliserade. Arbetsgivare kommer inte att anställa personer som saknar utbildning, social kompetens eller språkliga färdigheter, bara för att det är billigt. Det blir bara en massa strul och kommer att orsaka minskad produktivitet i berört företag eller organisation.

Det här låter som ett förslag sprunget ur nyliberala fantasier och drömmar.
Tycker man borde avkräva
större ansvar av politiker som inte tagit hand om detta tidigare. Precis som strutsen har de kört ner huvudet i sanden och ser inte vad som pågår. Att inte planera för framtida problem verkar just nu, vara något av en paradgren inom svensk politik. Alla förnuftiga människor utom våra politiker inser, att de senaste årens invandring har och kommer att kosta enorma summor pengar. Idag är det fortfarande "kontroversiellt" att påpeka detta, man kan göda mörka krafter eller bli kallad rasist. Den som har närminnet i behåll kommer säkert ihåg, att invandringen skulle rädda våra pensioner och ersätta 40-talisterna och då ansågs kostnaden och finansieringen av invandringen, liksom skulle gå ihop automatiskt.
Resultatet ser vi nu, de senaste årens humanism, att vi får pytsa ut stora summor till nyanlända och förse dem med bostad(ingen kö) och språkträning(betald) och frikostiga bidrag(Europas högsta), i någon mån faktiskt blivit beroende av, att vi kontinuerligt ”norpar” pengar från de mest utsatta av våra svenska medborgare: fattigpensionärer, uteliggare, narkomaner, folk med grava funktionshinder och unga.

Trots att vi har gränskontroller kommer det fortfarande mängder av asylsökande.
Enda sättet för Sverige för att få kontroll
över situationen, är att avskaffa asylrätten och endast ta emot kvotflyktingar.
Stopp för alla ekonomiska "flyktingar"
Utvisning av alla som ljuger om sin ålder och ursprung.
Etableringsanställningen kommer gå till historien som ytterligare ett misslyckat experiment och skapar endast kaos på arbetsmarknaden och som kan påverka kommande löneförhandlingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar