onsdag 6 december 2017

Bajsnödiga Dan Eliasson sågar Lisa Tamm!

I SR:s Studio Ett säger åklagare Lisa Tamm: ”Rinkeby är nästan som en krigszon. När polisen arbetar där jobbar de som försvaret skulle ha gjort.”
Rikshovnarren Dan Eliasson i DN: ”Men när jag tänker krigszon då tänker jag Jemen, Syrien, Aleppo. Rinkeby är fortfarande ett fungerande samhälle, majoriteten är laglydiga människor som jobbar och sliter.”  Dan, källa på att majoriteten i Rinkeby jobbar?

Han menar nog att de laglydiga som inte jobbar och sliter är lika oskyddade för gängkriminalitet i Rinkeby, som de är i Jemen, Syrien och Aleppo. Det är förstås inte helt sant, men ok, rövarbanden styr i vilket fall. Skillnaden är förstås att det är svårt för någon, att återställa lag och ordning i Jemen, Syrien och Aleppo, men det ligger i möjligheternas makt för Dan Eliasson att med hjälp, av statens poliskår han för befäl över, väsentligt inkapacitera gängens makt i Rinkeby. Till förmån för de laglydiga, som jobbar och sliter. Varför sviker du dem, Dan?

Dan Eliasson delar
aldrig uppfattning med någon överhuvudtaget. När en ung kvinna mördas brutalt av en somalier tänker vi andra på den mördade och hennes anhöriga medan ”rikspajasen” Dan bekymrar sig över mördarens uppväxt och de "svårigheter" han har stött på.

Lisa är rätt ute när hon säger att det krävs hårdare tag, men som vanligt i svensk debatt finns det inget utrymme för finlir, utan allt är svart eller vitt. Man hör tydligt att Lisa behöver lite träning i att uttrycka sig; hade hon sagt "mycket ansträngd situation" hade det glidit igenom fint. Men det är ju klart att varken Morgan eller Eliasson som för övrigt tycker exakt likadant, vill erkänna hur illa det egentligen är.

Det är som vanligt, istället för att diskutera de mycket allvarliga problemen, så blir en debatt av valet av ord istället. Enklare så… Samma sak som med ”No-Go-zoner”, det blir en pseudodebatt om ordets betydelse ist. En liknande sak var ju angående situationen i Malmö när någon skräptidning minsann kunde visa, att det skedde fler skjutningar i Chicago. Tjafsa om ord är enkelt och förhållandevis riskfritt för lobotomerade människor som Eliasson.

Igår: Nämn två sopiga poliser! Kling och Klang, fast de är sagofigurer.
Idag: Nämn två sopiga poliser! Eliasson och Kapten Klänning och de är ju på riktigt.

Fast Eliasson är ju inte en polis på riktigt. Vilket nog alla poliser är glada för.
Det är bara i Sverige som man sätter en Sverigehatare och tidigare chef för Försäkringskassan som dessutom inte ens har en polis utbildning som polischef.

Det ironiska är att Kapten Klänning är lättviktaren av dom två, Eliasson lyckas våldta ett helt land genom sina sjukliga relativiseringar,
bara att titta på hur många våldtäktsanmälningar som läggs ner idag, 13 stycken om dagen = 4745 stycken om året! Dessa är Eliasson medskyldig till i allra högsta grad, genom att han sätter sin beordrade politiska agenda före medborgarnas säkerhet.

Rikshovnarr Eliasson är en politiskt tillsatt politruk av PK-ministeriet. Vars primära uppgift likt en papegoja upprepa PK-floskler. Eliasson gör sitt arbete väl, men jämförelsen, är ett hån mot alla papegojor. Man får leta bland ryggradslösa djur (undantaget bläckfiskar), för att finna dess intellektuella jämlike.

Klart sossarna bräker på.
Strebern Ygeman som för några år sedan raljerade med att 1000 färre poliser gjorde varken till eller ifrån. Inom kort kommer maskerade tungt beväpnade poliser att operera i de utsatta områdena. Ygeman har inte haft något att säga till om på ett halvår. Nu är det Morgan som håller fanskapet om ryggen.

Rikspolischef Dan Eliasson har samma arbetsuppgifter som Bagdad Bob hade. Polisiär propagandaminister. Inte ens om IS skulle tagit över en fjärdedel av Sveriges yta skulle propagandaministern visa tecken på oro. Det går bra, skulle det låta.
Sverige har aldrig varit tryggare. IS nedkämpas med framgång. Resultat redan nästa vecka...

1 kommentar:

  1. Hej Marcus! av en tillfällighet trillade jag in på dina bloggar.
    Glad och tacksam över att ha hittad dig,du är skärpt,analytisk,orädd och språkligt begåvat.
    Fortsätt jag hänger med!
    Katarina Elsässer

    SvaraRadera