lördag 2 december 2017

Kappvändaren och hycklaren Littorin!

I ett inlägg på Facebook går Sven Otto Littorin hårt åt Fredrik Reinfeldt. Han säger att han länge varit tyst, men att bägaren nu runnit över.
Littorin: ”Faktum är att jag blir förbannad på ett personligt plan. Det är mitt arv också som försnillas. I åtta år levde jag och andades jag detta ”
Littorin fortsätter: ”Jag har låtit Fredrik Reinfeldts Expressenintervju sjunka in ett tag och har egentligen bara en enda fråga: vad tusan hände? Förmågan att problematisera och nyansera samtidens stora samhällsproblem - som vi gjorde rätt framgångsrikt med arbetslinjen för 15 år sedan - verkar totalt förlorad i en dimma av märkliga uttalanden om barnen som investering och jämförelsen mellan blöjor och kostnader för integrationen.”

I
hela åtta år samarbetade Littorin och Reinfeldt med varandra! Att Littorin först nu öppnar munnen är att vara en kappvändare och hycklare. Idag är det fritt fram att kritisera Reinfeldt utan att det händer något! Det är därför Littorin nu kryper fram.
Om han gjort det tidigare
(2012 eller 14) hade han blivit en stor hjälte, nu blir han bara ytterligare en av dem som ”efter murens fall” försöker återvinna andras respekt och kanske ännu mer, självrespekt. Tänk på Billström som gick ut och sa att volymen på invandringen borde minska. Stackars Billström blev offentligt tagen i örat av Reinfeldt som en liten skolpåg! I själva verket var nog Littorin livrädd att bli offentligt avrättad av Reinfeldt, därför höll han tyst tills nu.
För Littorin och andra i M borde det var självklart för vad Reinfeldt stod för. I sin bok ”det sovande folket. 1993var Reinfeldt väldigt tydlig med att han ville förstöra det svenska välfärdssamhället och den svenska gemenskapen. Den som har läst boken inser att Reinfeldt har personliga problem på ett mycket djup plan. Troligen har det med hans familjebakgrund att göra. Han har aldrig riktigt känt sig som svensk och därför har han aldrig riktigt gillat svenskar. Det är svårt att tolka hans politik och retorik utan att komma till den slutsatsen. Boken är på ytan en kritik av välfärdssamhället, men bakom detta framträder ett förakt mot svenskar som folk.

Att kalla Reinfeldt för hycklare är lite fel, förrädare” är kanske ett bättre epitet! Reinfeldt fortsätter på sin inslagna väg, han kan inte backa - det skulle innebära att han hade fel. Korthuset är på väg att rämna, nu sållas agnarna från vetet.

Det man skall ge Reinfeldt kredit för är att M formade de första 4 årens politik. De ändringar som då genomfördes – jobbskatteavdrag, är de som skapade det ekonomiska uppsving som vi idag ser och vars effekter börjar klinga av i ett träsk av överbelånade hushåll och hundratusentals objudna gäster. Visserligen tar Magdalena åt sig äran, men den som bryr sig om att kolla fakta ser att det var de tidigare åtgärderna som gav folk mer i plånboken och som startade den uppåtgående spiralen.

Att Reinfeldt själva har en mycket tvivelaktig etik och moral kunde man se långt före valet 2006. Men på samma sätt som Churchill som var alkoholist bland mycket annat, så fick Reinfeldts regering jobbet gjort.
Det där med invandringen
var Reinfeldts hat gentemot SD. Överenskommelsen 2011 mellan M och MP fick Sverige på knä. M underlättade bl.a. anhöriginvandring. Syftet var att stänga ute SD. Att samarbete med MP, var ett fruktansvärt misstag som nog mest berodde på att Reinfeldt försökte kompromissa med MP, för att få sitta kvar även efter 2014. Men väljarna genomskådade Reinfeldt och han avgick på valnatten. Den som är ytterst ansvarige för migrationskatastrofen i Sverige 2015 är ändå Stefan Löfvén. Reinfeldt förberedde, men Löfvén genomförde.

Hatten tror att att alla eller åtminstone de flesta, lät sig luras av Reinfeldt i början. Han stod faktiskt delvis för en borgerlig/moderat politik med skattesänkningar och bidragsminskningar. Invandringsbedrägeriet kom i skymundan och sedan var flodvågen över oss.

Det måste var något som är fel i svensk politik då det är först efter att
någon har slutat som politiker som man vågar säga sanningen.
Ulf Kristiansson
som också samarbetet med Reinfeldt i många år, är lika står kappvändare och hycklare som Littorin. I dagens TV4 på morgonen så sa Ulf samma sak, att Reinfeldt invandringspolitik är/var ohållbar. Ulf drog med sig alla andra partier(ej SD) i ett svep och att de var rörande överens på den punkten. Där borde Ulf tänkt till. För varken Centern eller MP vill stoppa invandringen. Man kan lätt uppfatta Ulfs retorik som bara skitsnack, allt för att hålla nere SD, fram till valet.

Det som är riktigt obehagligt med Littorins utspel kan vara att det är ett spel för gallerierna i syfte att lura tillbaka M-väljare som gått till SD. Moderaterna behöver sina gamla väljare för att vinna valet, sedan svänger kappan igen och dammluckorna öppnas på nytt för en ny tsunami med MENA-folk.

1 kommentar:

  1. Jufelt har ju plötsligt börjat tala.
    Men han sitter ju ganska säkert på Island.

    SvaraRadera