tisdag 26 december 2017

SR ger sig på jultomten!

Alla svenska traditioner inför årets största helg har börjat ifrågasättas och många har säkert irriterats över den debatt som rasat om Lucias kön och hudfärg. På nätet ifrågasätts hon och hat om Lucia har dykt upp i seriösa kulturtexter om kulturarv, integration och i feminism kretsar. Lucia i Sverige som det ser ut är en skönhetstävling uppfunnen på 1800-talet, r man oblygt kopierade ett passande helgon från Sicilien. Kulturmarxisterna på SVT vill aldrig tala om, att hennes röda sidenband och ljusen i håret, visar hur romarna försökte och till slut lyckades mörda henne, för att hon inte ville avsäga sig sin kristna tro.
Nu är det självaste ”jultomten” som man ger sig på via SR, Godmorgon världens reporter Moa Larsson och hon undrar, varför inte han väcker någon normkritisk diskussion
Att jultomten nu börjar ifrågasättas av SR och SVT har kanske med att göra, att han är fet vit medelåldersman som konsumerar mycket kött och är dessutom en patriark. Jultomten passar därför bra in som hatobjekt för SR och SVT, eftersom klimatfrågan är på tapeten nästan dagligen i bägge dessa medier!

Jul firar vi till minne av Jesus födelse och det gör vi kristna över hela världen i massor av olika klimat och tidszoner och med olika förkristna kulturarv. Vi ger varandra presenter inspirerade av biskopen St Nicolas
som gav presenter till fattiga.
Sedan att han blandats med upp med nordiska tomtar och moderna reklam kampanjer för läsk ändrar ingenting. Stjärnorna vi hänger i fönstret kommer alltid vara Betlehems stjärna. Den verkligt sanna kulturmarxisten var Adolf Hitler som försökte få bort Jesus ur bilden och lanserade Yule tids firande med hakkors i granen och utan stjärna.

På SVT och SR sitter en massa socialister och socialisternas mål med "normkritiken" är att förstöra kulturen och traditionerna. Alla socialistiska ideologier sprungna ur kulturmarxismen, så som feminismen och mångkulturen, går ut på att förstöra den gamla kulturen och traditionerna för att kunna forma det socialistiska samhället, utan att göra fysisk väpnad revolution. Man häpnar över dumheterna de kläcker ur sig på SR och SVT.

De flesta svenskar tänker aldrig på tomten som någon turkisk förlaga. För alla är nog tomten hur svensk som helst, alltså tomten som vi känner honom i vår egen tradition. En jovialisk äldre man med röd luva och stort vitt skägg som kommer med julklappar och som de små barnen älskar med skräckblandad fascination. Foliehatten gömde sig själv bakom en hörnsoffa, när han var 3-4 år och tomten kom. Vad har SR egentligen för problem, med att ”jultomten” är en vitt skäggig gubbe och inte någon som speglar verkligheten! Kan man inte bara insupa det komiska och fina med jultomten? Måste man göra precis allt politiskt? Feministernas mål är att framställa ”jultomten” som en slags rasistisk symbol och även kvinnohatare.

Lucia är också för
nästan alla en svensk tradition som alla är uppväxta med. Foliehatten tror inte att särskilt många tänker på helgonet från Syrakusa på 300-talet, när man ser en fin svensk Lucia med vit klänning och ljus i håret. Enligt traditionen i Sverige är Lucia blond. Det är svensk kultur att ha en blond Lucia, sedan spelar det ingen roll om hon var blond eller mörk i Italien. Frågan är i stället varför vänstermänniskor vill förstöra den svenska kulturen?

Ge fan i våra svenska traditioner. Allt behöver inte analyseras och problematiseras och anpassas till folk från andra kulturer. Svensken borde räta på ryggen och stå upp för svenska traditioner, oavsett var traditionerna en gång kom ifrån, för flera hundra år sedan.
Det finns ingen "lösning" på detta, det går inte att reformera bort detta. Vår public service och massmedia med presstöd går i främsta ledet för det framgångsrika arbetet. Och här är den ungefärliga förklaringen på vad ordet kulturmarxism är tänkt att uppnå. Det SVT/SR sysslar med är ett kulturkrig mot västvärldens traditionella värderingar. Den enda lösningen är att lägga ner Public Service & avskeda alla anställda.
 
Dikt från nätet på Rydbergs, Tomten:
Regnet smattrar hårt mot taken
Endast journalisten är vaken

Journalisten sliter sitt hår
Vet ej vad man skall sända till jul i år
Kommer inte på någon vacker lyrik
Endast usel normkritik

Hur kunde det få hända
Att man sådan smörja sända
Kanske SR inte minns
Att tomten inte finns

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar