söndag 3 december 2017

Ny skatt får positiva effekter på den ekonomiska jämlikheten!

Regeringen vill höja beskattningen av sparande på investeringssparkonto och kapitalförsäkring med 0,25 procentenheter. Förändringen börjar gälla den 1 januari 2018. Förändringen beräknas öka statens inkomster med 790 miljoner kronor per år. Regeringen menar att förändringen kan få positiva effekter på den ekonomiska jämlikheten.  
Måste nog vara politiker för att få ihop det. Det är vanlig vänster logik. Om skatten gör de rika lite fattigare, så minskar inkomstskillnaderna. Det spelar mindre roll, bara skillnaderna inte är för stora (politiska eliten undantagen). Kommunism kallas det. I Sverige är kommunismen dessutom blandad med en rejäl dos desperation, eftersom att alla innerst inne vet vart samhället är på väg. Visserligen självförvållat, men likväl.

Varför skulle inte Alliansen släppa igenom regeringens politik när de ändå har tillsatt dem? Alliansen hade inga åsikter eller något emot dagens regering och har även sånär som första budgeten låtit dem göra som de vill. 7 partier röstar för regeringen och endast SD är emot! Men visst är det här tokigt? Rent av knäppt hur en opposition kan vara så frånvarande under en minoritetsregering.

Folie
hatten förstår att Alliansen inte gör så mycket väsen av sig just nu. Om inte så, måste Alliansen stå för konsekvenserna och det vill inte Alliansen just nu. Eller det som är kvar av Alliansen. Det är intressant att Alliansen lägger sig platt för det röda vansinnet, gång på gång. Dessa så kallade högerpolitiker ska ju åtminstone försöka se ut som oppositionella. Tidigare kallade sig M för det nya arbetarpartiet och nu lagom till valet nästa år byter de kanske slogan till det nya skattehöjarpartiet.
 
Det intressanta var att Alliansen med SD:s hjälp lyckades stoppa skattehöjningar för rika och företag, men för vanligt folk ville man inte stoppa skattehöjningarna. Om man var lite konsekvent, så skulle man stoppat alla skattehöjningar. Alliansen i ett nötskal...

"De tre förslag som Alliansen vill stoppa är de så kallade 3:12-reglerna för fåmansföretag – vilken gör det mindre lönsamt för småföretagare att ge sig själva aktieutdelning i stället för lön, flygskatten samt en höjning av inkomstskatten."
 
Ekonomin kommer vara i fritt fall under nästa år i Sverige, staten får inte in nog med skatt när reavinsten försvinner över en natt, i den pågående fastighetskraschen. Det rör sig om tio tals miljarder i reavinst, minskat byggande skapar ökad arbetslöshet där skatteintäkter från inkomst skatt går ner och arbetslöshets ersättningar går upp. Kapitalvinst skattehöjningarna är minimala i förhållande till kaos ni är på väg in i... 
 
Nästa skatt blir kilometerskatt, när elbilarna slår igenom på riktigt. Att dra ner på de offentliga utgifterna som ett svar på att skatteintäkterna från bensinförsäljningen sinar, kommer såklart inte att vara aktuellt, trots att bensinskatten sades vara till för att skona miljön, snarare än att ge politiker mer pengar att förskingra.

Dagens politiker verkar handlingsförlamade. Moderaterna släpper igenom förslag från Vänsterpartiet som enligt deras stora stjärnan Ulla Andersson, mest kommer att drabba män. De lata ska få mer bidrag och de flitiga får betala.
 
Löfvéns regering har gång på gång visat hur odugliga de är. Speciellt efter sommarens alla skandalläckor och nu senast med de ensamkommande männen och hur illa regeringen hanterade dessa kriser. Foliehatten är helt mållös över denna inkompetens!

Den enda anledningen till att Löfven fortfarande
får sitta kvar vid makten är, för att Alliansen lagt sig platt och valt att hedra DÖ.
Och därmed finns ingen opposition till Löfven. Om
man är en borgerlig väljare, skulle man se detta som fullkomligt oförlåtligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar