onsdag 20 december 2017

Finansierar staten rasism?

Finansiera verkligen staten rasistiskt förtryck i våra förorter? Från vilket politiskt håll? Utåt har de politiska partierna en tävling i den populära grenen: antirasism och till den sporten hör, att man hela tiden måste ha någon att dunka rasiststämpeln på, annars blir det ingen tävling. Löfvén är den självklara ledarna av den tävling. Vem kan ha missat hans raststämplar i TV-debatterna?
Men det partiet som överlägset ledar lagtävlingen är Vänsterpartiet. I en skrift ”Nolltoleransmot rasism. Föga förvånade anser V, att all kritik av Islam är en form av psykisk störning. Den kallas islamofobi. I skriften framgår att rasismen den senaste tiden och i olika sammanhang, riktats mot olika grupper. Speciellt de högerextrema rörelserna är utpekade av V. Vänsterpartiet anser att motorn hos de högerextremas ideologi idag, är islamofobi.
Enligt Vänsterpartiet är rasism en form av islamofobi och islamofober är rasister. Rasister och islamofober är därmed högerextremister.
Nu åter till frågan om staten finansierar rasism! Svaret är ett rungande:Ja! Det är dessutom känt. Stat och kommun ger bidrag till föreningar som främst syftar till att hålla samman etniska eller religiösa grupperingar. Dessa föreningar är en bra grogrund för för rasism mellan olika invandrargrupper. Mindre känt är att hatbrott mellan minoriteter hör till de mest anmälda i Sverige, visar färsk statistik från Brottsförebyggande rådet.

Ett bra exempel på detta är den Turkiska riksförbundets dåvarande vice ordförande uttalade i ett tal på Sergels Torg i Stockholm i april 2016: "Död åt armeniska hundar!"
I södra Sverige har flera stora polisinsatser krävts sedan våldsamma bråk uppstått mellan svensk-albaner och afghaner. I Södertälje har muslimer trakasserats och förföljts av kristna grupper. I Malmö utsätts judar för antisemitiska dåd och glåpord av muslimska invånare.

Det man kan fundera över, på vad tänkte riksdagsmän
nen, när de röstade för ett mångkulturellt samhälle och de problem som detta skulle innebära. Glömde de bort eller förstod de inte, att hat som fostrats in i generationer, folkgrupper emellan, inte försvinner bara för att de flyttar till Sverige. Det är lika verklighetsfrånvänt som att tro att Moskébyggnaden kan främja integration eller att människor från länder där korruption är norm blir hederliga, när de ges politiskt förtroende i Sverige... eller att fullvuxna analfabeter någonsin kommer att bidra till samhället... eller att muslimska män plötsligt gör sig av med sin kvinnosyn, så fort de korsar Öresund... eller att slöjan kan vara en feministisk symbol.
Insåg de inte att:
Shia hatar sunni bägge hatar kristna,
Buddister och Hinduer hatar och föraktar muslimer,
Alla hatar och ser ner på Svarta,
Kristna araber hatar muslimer,
Kurder hatar turkar som hatar greker som ogillar makedonier, som hatar muslimer, m.m. m.m.
På toppen av det, ser man krig, hat och osämja mellan olika släkter, byar och länder, för att inte tala om bråken mellan olika stammar och folkslag inom dom olika länderna och med samma religion. Många gånger blir man förvånad över, med vilken träffsäkerhet dom kan gruppera in varandra bara genom att bara titta. Alla dessa problem har vi importerat med invandringen och nu får det svenska samhället skörda dessa problem.
 
Foliehatten tror att man i Sverige rent allmänt är rädd för den här diskussionen om rasism mellan invandrare, för då pekar man ut vissa grupper. Det är mer än känsligt att ta upp en sådan diskussion. Foliehatten tror inte, att allas lika värde oavsett religion, kön eller sexuell läggning är lika stark hos alla grupper. Han vill dock inte peka ut nån särskild grupp.
 
Ulf Boström, integrationspolis i Göteborg: "Det vi ser mycket av i områden med många minoriteter, förutom konflikter som kommer från andra delar av världen, är kraftiga rasistiska hierarkier. Det här går under den demokratiska radarn. Det här upprätthålls av föreningar som får statligt stöd."
 
Katarina Aspergren, chef för demokrati- och hatgruppen i Malmö: "Vi har haft många möten med invånare i miljonprogrammen och genomfört fördomstest. Det som varit tydligt är att många inte tycker om judar. Män som går hand i hand är inte heller okej. Vi inser hur mycket vi har att jobba med. Man blir bekymrad”

Katarina fortsätter: ”att gärningsmännen i afrofobiska hatbrott ofta tillhör grupper som själva kan vara utsatta för diskriminering.”
Katarina har själv deltagit i många möten med invånare i miljonprogram, där man diskuterat fördomar och låtit boende göra fördomstest. Resultaten av samtalen har gjort henne mycket bekymrad. Hatet sitter mycket djupt och det är svårt få bort detta!

Fredrik Malm, kommunpolis i Örebro: ”Det finns stadsdelar som vissa folkgrupper undviker. Områden syrianer ogärna besöker och sådana som muslimer inte gärna åker till. En del jag möter tror att de har frikort att uttrycka sig rasistiskt. Jag hör rasistiska uttryck om somalier, om muslimer, och när jag konfronterar det säger personerna att det är lugnt för de har själva invandrarbakgrund."

Med den importerade mångkulturen har Sverige fått konflikter mellan olika folkslag och religioner som inga integrationsprogram rår på! De senaste året har vi kunnat bevittna en djup konflikt i Ronneby, där slagsmål mellan de olika falangerna hör till vardagen.
I Malmö och Göteborg har muslimer utsatt judar för förföljelse. De politiska partierna har uttalet sig plikttroget. 

Vi har också kunnat bevittna den värsta sortens hyckleri av den socialdemokratiska riksdagskvinnan
Hillevi Larsson som på Möllevångstorget 2016 stod under Palestina flaggor och höll tal. Hillevi har kontakter med Muslimska Brödraskapet och Hamas. Hon försummar inget tillfälle att angripa Israel och judarna. I talet uppmanade hon att ”slakta judarna!”

Givetvis har Hillevi fått mycket hård kritik, men sossarna är tysta! Något år tidigare hade hon mottagit ett diplom av den palestinska kulturföreningen i Malmö för sitt ”engagemang för Palestina.” Diplomet föreställde en karta där hela Israel hade ersatts av just ”Palestina”. Även den gången urskuldade sig Larsson med floskler om att hon motsätter sig våld och att hon stöder fred och frihet.
I veckan gick Hillevi Larsson i demonstrationståget i Malmö – kipavandring - tillsammans med judarna. Tala om hyckleri!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar