fredag 2 augusti 2019

Feministisk politik har nu drabbat fotbollen!

Det svenska damlandslaget i fotboll tog en bronsmedalj i dam-VM nyligen. Det har fått feminister, med stort stöd av Public Service, TV4 och PK-media, att väldigt högljutt än tidigare kräva, att damspelarna ska ha lika bra betalt som sina manliga motsvarigheter inom fotbollen. Foliehatten känner ända till tangentbordet, att det osar feministiskt politik.
 
Feministerna hävdar att, lika lön för lika arbete gäller inte idag för fotbollen. Det har lämnats in en DO-anmälan, för att få en ändring till stånd.
Nina och Peter Rung
som har lämnat in anmälan. De anser att Sveriges damlandslag i fotboll har fler meriter än herrarna, men trots det tjänar mindre. Paret Rung är ganska enögda, när de jämför konkurrensen mellan dam- och herrfotbollen. Skillnaden är som natt och dag.
I anmälan skriver de:
Vi har i dag lämnat in en anmälan om lönediskriminering på grund av kön till DO. Nu förväntar vi oss inget mindre än att Sverige tar efter våra grannländer och ser till att landslagen får jämställda ersättningar. Det är ett första steg. Men långt ifrån den enda som krävs för att Sveriges damer ska ha en chans i fortsättningen. I andra länder har man börjat ta efter herrsidan, nämligen ersättning först och sedan prestation. Att Sverige lyckats utan allt det ekonomiska stödet är inget mer än en otroligt imponerande och näst intill omöjlig prestation.”
Foliehatten har tittat efter vad Nina Rung har sysslat med tidigare. Hon satt hos polisen och svarade på frågor om våldtäkter och invandrare så felaktigt, att polisen var tvingande att gå ut och säga att hon inte är polis. Anmälan till DO visar också var hon står i frågan.
 
DO har valt att gå vidare med anmälan mot SvFF. I en begäran om yttrande begär DO skriftliga svar på frågor om ersättningar för både dam- och herrlandslagsspelarna:
Vilka former av ersättningar får damlandslagsspelarna respektive herrlandslagsspelarna genom SvFF? Redovisa alla former av ersättning som spelarna får genom SvFF, exempelvis lön, bonus, förmåner och annan ersättning. Redovisa även medel som ursprungligen kommer från en annan part, men som vidareförmedlas av SvFF till spelarna”
Frågan är en av sju som myndigheten vill ha svar på från Svenska Fotbollsförbundet. Den handlar om ersättning för landslagsuppdrag. Om herrfotbollsspelarna vill avstå från en del av sin ersättning, så att damerna kan få lika mycket, skall bli mycket intressant att se, hur det hela slutar och hur svaret från SvFF kommer att se ut. Denna ersättning för landslagsuppdrag är en av få möjliga ersättningar för damfotbollsspelare i nuläget.
Foliehatten undrar, om det inte är unikt, att en statlig myndighet går in och avkräver av en sport(fotboll i detta fall), där de som spelar, inte kan anses vara ett arbete, utan en fritidssysselsättning. De bästa får sedan ersättning av den klubb de representerar, efter klubbens ekonomiska förutsättningar. Alla fotbollsklubbar har inte, någon som helst koppling till staten och nu kräver DO, att de skall förklara sig.

Vi kan notera, att när PK-medias gunstling Zlatan fick en bil och damerna var avundsjuka, ansåg han att deras (damfotbollens) nivå motsvarade en cykel, för vilket han naturligtvis kritiserades för av feminisiterna och Zlatan bad ingen om ursäkt. Däremot "fjantarna" på förbundsnivå.

Fakta är att herrfotboll omsätter miljarder och kan betala bra...vanlig kapitalism med andra ord...bara i Sverige har man åsidosatt marknadsvärdet. Om damer vill bidra till sporten eller herrar genom publiksupport, är det upp till bevis. Men nu verkar det inte vara så. Pengar bestämmer alltid. Tänk att inga av dessa proffstyckare förstår sig på grundläggande ekonomi. De försöker inte ens, bara de feministiska känslorna styr. Allt handlar om utbud/efterfrågan! Vilket företag överlever utan inkomster som ska betala lönerna? Gäller både publika intäkter och sponsorer! Tyvärr är inte fotboll i damligan någon publik- eller sponsor magnet.
Feministerna - Spelar ingen roll. Det är "ojättviiist"! De tränar lika hårt.

Lön efter prestation och publikintresse samt reklamintäkter. Idag har detta fullständigt spårat ur, till en vänster/feministisk fråga och damerna får gråta ut i media med det vanliga bifallet, från skiträdda journalister som inte vågar annat. Påbud har kommit uppifrån, att damfotbollen skall prioriteras.
Foliehatten är så inne "helvete trött"
på SVT Sport idag. Idag prioriteras all damsport före, de stora publikdragande sporterna och damsporten upptar numera större delen av SVT sporten, den nya feministiska drive. Foliehatten har slutat titta på SVT sport och går ut på nätet istället.
Det svenska damlandslaget i fotboll är inte bättre, än att de för en tid sedan fick stryk av ett klubbpojklag från Stockholm mot vilka de inte lyckades göra ett enda mål. Inte heller det VM-vinnande amerikanska damlaget i fotboll håller högre standard, än att de nyligen förlorade mot ett lag med ännu yngre pojkar.
Lönerna beror till stor del på sponsorer och publikintäkter.
Foliehatten har roat sig att titta på publiksiffror och ser, att det damallsvenska publiksnittet, är inte är större än herrarnas Div 3 och 4.
Mer publik
= Större publikintäkter
Mer publik
= Fler sponsorer (och/eller högre sponsringssummor från befintliga sponsorer)
Mer intäkter
= Högre omsättning
Högre omsättning
= Kan placeras på exempelvis spelarlöner

I Allsvenskan har sju lag
i snitt över 10000. Rekordet i DAS, är 8500 om jag inte minns fel och då var en stor del fribiljetter.
Det dummaste argumentet som feministerna tagit upp, är superstjärnornas löner. Där kan Foliehatten hålla med. Vissa storstjärnor har groteskt stora löner.
Den dagen
ett damallsvenskt lag drar över 70000 åskådare på sina matcher med högt biljettpris och har stora TV-avtal över hela världen kommer nog också Caroline Seger, att tjäna riktigt stora pengar.

TV4 hoppade in och skrev ett långt avtal med damfotbollen och de har stora problem med att få tittare på sina sändningar.
Är inte fotboll en typ av underhållning? Alla tycker säkert det och då vill man, se den bästa fotbollsunderhållningen i Sverige och de flesta skiter i, om det är killar eller tjejer som levererar den. De flesta som orkat titta när tjejerna spelar, får se snedsparkar, passningar som slås fel m.m. inser, att de inte kan leverera, så man ser istället på herrarnas matcher som kan leverera bra fotboll. Foliehatten tycker inte att det är könen som ska bestämma vilka som får uppmärksamhet, utan kvaliteten på det de gör. Feministiskt politik har nu även drabbat idrotten. I dagens Sydsvenska tar de upp att damerna i Brittish Open ”bara” tjänar” 40% av vad herrarna får!

För några veckor sedan kunde man läsa i Aftonbladet:
"
Familjen ville vara på plats i Frankrike under mästerskapet men ekonomin satte stopp.
Det är ledsamt att vi inte kunde åka till Frankrike. Vi tänkte åka men hade inte råd, priserna var så fruktansvärda. 14 000 kronor för flyg tur och retur och 8000 för hotellet. Om Nilla vore en man hade vi chartrat ett eget plan och dragit men det är inte rättvist. Därför är jag också så glad att vi är här. Vi är tacksamma för att vi lever ett medelklassliv men det räcker inte i sådana här lägen."
Fru Fischer verkar vilja flyga första klass med ett dyrt bolag. Air France tog cirka 4000 kr tur och retur vid midsommar. Foliehatten undrar vilket bolag som tog 16000 kr för fru Fischer och 18 månaders baby?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar