torsdag 1 augusti 2019

Rättegångsfarsen i Stockholm som totalt spårat ur!

Den här rättegången är en fars. Det här är clearat "all-the-way-up". Operation "rädda rättsväsendets anseende". De allra flesta (oavsett media) har nog uttryckt att det hela mer eller mindre har gått överstyr. En häktningstid på nästan en månad, är ärligt talat extremt, man sitter bara häktad så pass länge, för väldigt allvarliga brott. Här handlar det om en "helt vanlig eller ringa" misshandel som mer eller mindre passerar genom systemet med en gäspning.
Ser man enbart till just juridisk praxis, så föranleder liknande misshandel, ingen fängelsedom. Det har visat sig, att det har varit omöjligt för åklagaren, att utreda vem som har gjort vad. Nu handlar det  primärt om ASAP Rockys eventuella skuld i det hela och det har visat sig att åklagaren haft svårt att bevisa, hans del som särskilt allvarlig.

Frågan är hur feg/modig domstolen är, vågar de döma enligt praxis för liknande händelser eller kommer de att känna sig tvungna att döma honom till fängelse?
Enligt mångas åsikt angående straff, kan det bara handla om en villkorlig dom och dagsböter. Följer domstolen praxis överstiger ASAPs häktningstid med råge maxstraffet vid villkorlig dom och dagsböter. Hur ska man göra då?
 
Foliehatten förstår att ASAP givetvis hade åkt vidare, om han inte suttit häktad, eftersom han har bokade spelningar. Men samtidigt står häktningstiden inte i proportion till det eventuella brottet. Sverige känns inte som en rättsstat om man ska vara ärlig, sedan är det är lika besynnerligt, att domstolen hela tiden godkände förlängd häktningstid.

Sedan har hela rättscirkusen dragits in i det här. Vi talar alltså om ett genuint ”skitärende” som har fått enorma proportioner. Man hanterar det som att det handlar om ett mord eller liknande. Polisen har (respekt för att de gör ett bra jobb) dammsugit hela området. Hur vanligt är det i vanliga misshandelsmål?
Hur vanligt är det med förundersökningsprotokoll på 500 sidor? Polisen har gjort en ytterst gedigen brottsplatsundersökning, undersöker glasskärvor för DNA osv. Foliehatten sitter fortfarande och bara gapar av förundran, hur ”fan” kan det ha tillåtits, att gå så långt?

Nu är han enbart intresserad av hur domstolen ställer sig, inför allt det här. Inget nytt har framkommit. Vad händer om de t ex. dömer honom till just villkorlig dom och dagsböter? Rimligtvis lär han få rätt till diverse ersättningar och skadestånd, eftersom häktningstiden vida överstiger det eventuella  utdömda straffet. Det här borde rimligtvis rendera, till en rejäl svart plump i åklagarnas protokoll. Det är pinsamt att man har låtit ett standardärende blir Sveriges största nyhet och även internationellt, genom sitt agerande. Sverigebilden kommer att hamna i kloaken, om domstolen inte dömer efter praxis.

Det där med sunt förnuft tycks inte gälla SVT. Foliehatten tittade på SVT:s analys efter lunch och där hyllade man rättsväsendet. En analys värdig ett PK-institut, medan
flera andra aktörer i samhället och etablissemanget, genomgående anser detta vara ett cirkusspektakel.

Intressant är, att produktionsbolaget som anlitade Rocky har satt upp skyltar på Stockholms annonsplatser runt om i innerstaden, där det står att man vill frige ASAP. Det har aldrig tidigare hänt, att ett produktionsbolag agerat så.

I och för sig tror Foliehatten, att
Löfvén & COhar skjutit sig själv i foten, den här gången. Deras syfte har varit, att utnyttja ett medialt uppmärksammat fall och indirekt säga: "Titta, vi har ett fungerande rättssystem. Alla är lika inför lagen. Till och med en kändis kan åtalas. Istället har det blivit ett gigantiskt misslyckande som pågår varje dag i det svenska rättsväsendet och detta utspelas inför öppen ridå, bevittnat av internationell media.

Problemet är, att det här fallet har blivit för uppmärksammat och skärskådas in i minsta detalj, på forum och i sociala medier. Alla brister förstoras upp. Alltifrån mediekåta åklagare, till polisens fifflande med bevis, till en domare som tar BO:s sida, till ett BO som ljuger på ett sätt som skulle göra Bagdad-Bob avundsjuk.
Det går verkligen att känna stanken från det ruttna systemet.
 
Löfvén har stått och bedyrat att det svenska rättsväsendet är fristående och då ska  rätten inte ta hänsyn till huruvida svenska staten ska slippa ett skadeståndsanspråk på minst 16 miljoner kronor för ASAP:s uteblivna spelningar. 

Tyvärr tror Foliehatten, att det kan bli så, han blir dömd av prestigeskäl. Det multi-kulti-kriminella hönshuset Sverige har förlorat enormt i anseende och nu får världen se inkompetensen i hen-samhället. När ideologisk agenda går före kompetens och sunt förnuft.

En nämndeman som följer rättegången skriver på nätet: Brottsoffrets svar på frågorna, att han inte minns eller så ger han sådana svar som inte går att lita på. Åklagaren har inte kunnat bevisa, att ASAP hade flaskan i handen. Det kan bara bli en dom med ringa misshandel.”
 
Det som hittills har framkommit borde ASAP bli frikänd eller döms för ringa misshandel och att staten får betala skadestånd. Internationell media följer rättegången och en annan utgång än ringa misshandel, kommer att ställa Sverige i skamvrån som ett rättsosäkert samhälle.

...ett par partipolitiskt aktiva vänner till en avFoliehattens bekanta (ej SD utan ett av de mer afghanvänligt sinnade partierna) berättade, att det utöver de ca 9.000 afghaner som fått stanna p g a studieamnestin finns ungefär dubbelt så många - ytterligare 18.000 = totalt 27.000 unga afghanska barn/män i Sverige, varav 18.000st inte anses ha skäl att få stanna. Trots detta faktum, så lyfter inte makten ett enda finger, för att få dem att åka hem igen. Detta utöver de 9.000 som fått stanna p g a "gymnasielagen" oavsett om de kommit från Afghanistan eller Iran. Det har dessutom framkommit att det är ytterst få som klarar sina gymnasiestudier.
Foliehatten anser att JÖK-regeringen är ett enda stort skämt!

3 kommentarer:

 1. Det stora antalet "afghaner" var en överraskning..
  Att det däremot gått lite si och så med studierna har det ju kommit ett antal rapporter om.
  Vi har alltså nu skaffat oss ännu ett nytt lågutbildat oanställningsbart proletariat att ta hand om, att försörja, att undvika ute på gatorna, Kriminalitet lär väl bli deras försörjningsgren?
  Eller att parasitera på batikhäxorna?
  (Mötte en sån batikhäxa för en tid sen på en tillställning, fanns inga gränser för dessa barns goda framtid. Hon (54 år) hade, förstås, en sån boende hos sig.)

  SvaraRadera
 2. Min ide om det som händer i sverige är att man vill söndra landet för att nwo ska erbjuda en lösning ,, vi ska tycka att alla myndigheter o regeringen är skit , uppbackat av vår invalida poliskår som eliasson kört i botten , lägger man sen till att vi inte har något försvar o att vi har flickor som brandmän som inte får upp en dörr på utsatt tid , o att pengarna är slut i landet så är det inget snack för mej ,,,, man ska härska genom att söndra , inte första gången den tekniken använd för att ta över ett land

  Det som händer nu är att ljugmedia kommer att skriva om invandringens negativa konsekvenser,, för att piska upp hatet så det blir våld o kaos ,,, när det har pågått ett tag så kommer dom med en lösning o vi går med på allt ,,även en polisstat/kommunism

  SvaraRadera
 3. Läs gärna vad en norsk nättidning skriver om detta

  https://resett.no/2019/08/01/boycottsweden/

  SvaraRadera