lördag 10 augusti 2019

Vänstern anklager Trump för dödsskjutningarna!

Det är mycket motbjudande att se, hur USA:s vänster(democrats) använder denna tragedi för att få billiga politiska poäng. Riktigt vidriga människor som man hoppas aldrig får makten, då de tydligen gärna går över lik för den. Man gör politiska poänger av mord, terror och katastrofer, om det är globalister och vänsterliberaler som gynnas av dom.
Det hysteriska mediekriget i USA, där media som CNN med flera i samverkan med det demokratiska partiet vill göra Donald Trump personligen ansvarig för skjutningarna, har fått en avläggare här i Sverige nu när SvD hakar på, med rubriken "Han ska inte komma hit när vi sörjer" plus ett stort foto på den demokratiska politikern Veronica Escobar. Det är uppenbarligen hon som säger det.
Denna dubbelskjutning, El Paso och Dayton, är ju ett instruktivt exempel på massmediernas agendasättning. I ena fallet är det en Trump-gillande galning, i det andra en Trump-hatande, demokratröstande galning.

Vilket fall fokuserar svensk media på?
Foliehatten undrar fortfarande varför inget mer, har kommit ut om det hittills största massmordet, det i Las Vegas, där en vänsterprogressiv galning sköt mot en grupp människor som rent statistiskt gav honom störst chans att träffa Trumpväljare - vita countrymusikälskare.

Foliehatten trodde i sin enfald faktiskt, att MSM och SVT skulle hålla sig för goda, att göra Donald Trump ansvarig för skjutningar som förekommit under de 4-5 senaste presidenterna. Under Obamas tid, dog cirka 250 personer i olika skolskjutningar och liknande.

Democrats lägger skulden för skjutningarna på Trumps retorik, rapporterar Associated Press. Om Dems. i valet 2020 mot förmodan skulle vinna presidentvalet, skulle de också skylla på sig själva, när fler bevis framkommer om skyttarna i El Paso och Dayton?

Det kan tyckas konstigt för vissa människor som inte är inblandade i politik, att det är självklart att skylla tredje personers våldsamma handlingar på ideologiska rivaler.
Donald Trump har reagerat på våldet på riktigt sätt och uttryckt sorg, kondoleanser till offrens familjer och tack för polisens modiga, snabba och exakta agerande.
Trump kommenterade specifikt om våldet i Texas.

Trump: “Skytten i El Paso publicerade ett manifest online som är fyllt av rasistiskt hat. Med en röst måste vår nation fördöma rasism, fanatism och vit överhöghet. Dessa ondskefulla ideologier måste besegras. Hat har ingen plats i Amerika. Hat förvrider sinnet, förstör hjärtat och slukar själen. Vi har bett FBI att identifiera alla ytterligare resurser de behöver, för att utreda och stoppa hatbrott och inhemsk terrorism - vad de än behöver.”
Det är ett bra manifest om det är autentiskt. Inte så mycket tjafs om tempelknektar, Israel och muslimer. Han verkar vara emot modernismen med alla dess nackdelar för den lilla människan och fördelar för korrumperade politiker och den del av näringslivet som mutar, roffar och förstör. Han motiverar också varför han av patriotiska skäl mördar migranter istället för medelålders korrumperade vita män.
Han var alltså inte en höger/vänster ideologiskt lagd grabb, utan bara en galning.
Märkligt med folk som beskyller Trump för detta, det kanske är folk med lägre begåvning som inte kan tyda manifestet.

Trump fördömer med andra ord, vit överhöghet, men föreslår inte vapenlagar efter skjutningen” skrev New York Times. Artikeln säger att ”Mr. Trump underlät att stödja den typ av omfattande vapenkontroll som aktivister och democrats har sökt i flera år.  I stället faller han tillbaka på sedan länge föreslagna republican åtgärder om striktare hantering av psykiskt sjuka, våld i media och våldsamma videospel".

Det är alldeles tidigt efter skjutandet att påstå, att psykisk sjukdom var en faktor i våldet. Det bör också noteras att Trump knappast avvisade andra idéer, för att ta itu med våld. Efter att ha beskrivit sina egna prioriteringar sa han:
"Detta är bara några av de samarbetsområden som vi kan sträva efter. Jag är öppen och redo att lyssna och diskutera alla idéer som kan fungera och göra en stor skillnad. ”
 
Och ingen s.k. journalist eller vidimerad tyckare, har minsta lilla tanke kring att det kanske är ett triggerfaktum för en eller annan patriotiskt sinnad amerikan ur den snabbt krympande och hårt hunsade majoritetsbefolkningen, att en icke helt obetydlig stad inom USA :s suveräna territorium till 83 procent befolkas av latinos, medan det samtidigt ylas från medieplattformarna, att andelen måste öka öka öka och andelen vita måste minska, betala och hålla käft. Det är inte otänkbart att vita män blivit så hårt uppträngda between a rock and a hard place, att de börjar skita i konsekvenserna och slå vilt omkring sig, för att bekämpa dem som upplevs som fientliga. I alla strider är det rationellt att angripa den svagaste flanken först och det är precis vad som händer. Det säger förstås ingen sinnesmanipulatör med plattform angående händelsen i El Paso.
 
I dagens studio ett så diskuterades ämnet Trump och skjutningar...inget för er med högt blodtryck, ni kan nog tänka er själva, men man tog upp Dayton skjutarens motiv och slog knut på sig själva, för att slå fast något...ja, något av noll information.
Hans Brun medverkade som skademinimerare och verkar tycka att yttrandefriheten är problematisk och han kläckte ur sig, att vi har fått yttrandefriheten och bör därför vara återhållsamma med vad vi säger.
Det här är priset för USA och de har ett extremt delat samhälle. Folk fattar inte det och allra minst den amerikanska vänstern förstår sin egen roll i hur man eldar på allting. Något som är ganska chockerande då i.a.f. den bildade vänstern historiskt i USA varit ganska sansad. Nu har istället detta gapande och vrålande mot den andra sidan tagit över fullständigt.

Om det är så viktigt att hata varandra och vi samtidigt har radikal samhällsförändring som lämnar stora grupper i bakvattnet och ingen vill kompromissa eller diskutera med varandra. Då kommer det bli så här. Foliehatten tror inte folk vill testa på hur ett sådant samhälle ser ut i praktiken, när våld är det enda utlopp som finns för missnöje och förändring. När det bästa sättet att göra sina röster hörda och påverka är att tillräckligt många är tillräckligt våldsamma. Ta avbildningarna av Muhammed till exempel. Hur många sådana har du sett de senaste åren inom satir eller underhållning. Inte ens SouthPark får avbilda Muhammed längre, så det funkar bevisligen om man bara är tillräckligt våldsam.

En studie som genomförts gemensamt av forskare vid Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health och University of California vid Davis Research Programme, 1991, för att förebygga våld,  konstaterade att Kaliforniens mycket omtalade obligatoriska bakgrundskontroller, inte hade någon som helst inverkan, på dödsskjutningar och forskare kan inte förklara varför, det händer!

Kaliforniens lagstiftning var den mest expansiva vad gäller statlig vapenkontroll i Amerika och den påverkade uppskattningsvis en miljon vapenköpare under det första året. Även om det var kostsamt och besvärligt, var politiker och brottsbekämpande myndigheter överens om, att lagen var värt det.

Lagstiftningen skulle
enligt R-guvernören George Deukmejian: "hålla fler vapen borta från människor som inte borde ha dem.”
LAPD-talesman William D. Booth:
"Jag tror att de nya lagarna kommer att hjälpa till att motverka våldet."
Mer än 25 år senare studerar forskare resultaten från den svepande lagstiftningen.
Man jämförde antalet årliga självmord och mord under de första tio åren efter implementeringen av Kaliforniens lag med 32 kontrollstater som inte hade sådana lagar. De fann
"ingen förändring i antalet dödsfall från skjutvapen fram till år 2000."

Resultaten från Missouri och Connecticut visade en koppling mellan bakgrundskontroller och vapendöd, vilket överraskade forskarna.
En UC Davis-professor i akutmedicin och organisatör av studien, sade att ofullständiga uppgifter och felaktig rapportering av kriminella händelser kan förklara resultaten.

2 kommentarer:

 1. Letade runt en smula efter El Paso-skjutningen (20 döda) främst latinos. I Mexico har man gått i taket över detta..
  Hade nämligen lite misstankar i viss riktning.
  Antalet mord i Mexico under 2018 var, håll i er nu, över 33 500st, dvs nära ETTHUNDRA, (mer noga 31 st) per DAG!
  Mexicos upprördhet (eller är det våra medias?) över detta tycks nog vara precis som här, en avledande manöver.
  Har snackas det "klimat, klimat, klimat" och vi skuldbeläggs intill döden. Under tiden kan massinvandringen fortgå helt ohämmat och i skymundan och våra politiker har, som vanligt, ingen aning om hur många anhöriga(?) som kommer - och ska försörjas av de arbetande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev lite feltyrck ser jag..
   Ska vara 92 st mord, Per dag...

   Radera