onsdag 21 augusti 2019

Hanif Bali gör vänstern skogstokiga!

Dagens Twitter attack mot självaste Carl Bildt går inte av för hackor. Bali på twitter: ”En man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin.”
 
I Sverige har vi ett märkligt fenomen, där oduglingar, lögnare och bedragare, samt socialistiskt pack, utnämns till hjältar och experter, när de lyckas nästla sig in i politikens trygga försörjning. Bildt har inte ens examen från Universitetet, där han gick och tog upp en plats i många terminer under sin ungdom. Det enda han lyckades med var sitt babbel, samt pratat omkull moderaterna i decennier.

Bali har rätt, goddagspilten Bildt har haft fel i alla sina politiska slutsatser. Det är så det kan gå, när man har hittepå utrikespolitik. Det mest bedrövliga i denna incident, är att det är sanningen som upprör. Bildt är ju en gammal stofil, stor i sina egna ögon och liten i andras... de skulle kastat ut stofilen tillsammans med hans käring, när de kastade ut henne. Är Bildt kanoniserad hos moderaterna?

Det är ju oerhört märkligt att man inte får säga vad man tycker om en avdankad politiker. Takhöjden i M verkar vara synnerligen låg.
Aftonbladet kallar t.o.m. Bildt för landsförrädare, eftersom han lämnade hemliga uppgifter till USA.

Det blir ju spännande att se om M väljer att begå harakiri eller ej? Kristersson består bara av menlöst prat, munnen mal men det betyder inget, det hade varit bättre om de behållit AKB.
Foliehatten gissar på att Hanif Bali försöker provocera fram en intern strid som skall visa på, att Reinfeldt-klonen Kristersson inte har så stort stöd inom partiet som han tror. Det är dags för en utrensning inom M, om partiet skall vara relevant framöver. Detta skulle kanske kunna vara början på större stridigheter och omdaning av M. En konflikt mellan Bali, Sonesson & co på ena sidan och de rättrogna reinfeldtianerna (och stofiler likt Calle Bildt) på den andra, har väl legat i korten ett tag nu. Inte en dag för tidigt, om så skulle visa sig bli fallet! 
 
M är mer upprörda över att Bali sågar en förre detta moderatpolitiker, än att han kallar Irans utrikesminister för ”radikalt islamistsvin”. Den sistnämnda beskrivningen må vara helt korrekt, men om Irans regering skulle börja morra om att en svensk riksdagsledamot kallar deras minister för ”svin”, så kommer M helt plötsligt börja vända sig mot den tweeten istället. Svansen viftar hunden, som nån uttryckte sig på twitter.
Så har M:s ledning gjort det igen! Köpt vänsterns och liberalernas narrativ gällande Hanif Bali, Att han är ett problembarn, en bråkstake, en olycka som väntar på avsked.
Foliehatten är på inga sätt Hanif Balis största fan. Han är lite väl frispråkig och det går fort ibland när han kör. Men. Han är en tillgång, en väljarmagnet. Han är snabb, smart, rolig, sylvass och älskar att häckla vänstern. Han gör svensk vänster skogstig. Framför allt är de förmodligen avundsjuka, att de inte har en profil som är lika vass som Bali.
Så vad gör M när de har fått fram sin egen Diego Costa? En briljant spelare som gör allt för att vinna, även spela oschysst och dela ut tjuvsmällar, när det är läge för det, men som rätt använd kan ta dig till dina drömmars mål?
De skäms för honom. De säger till S och andra partier: Beklagar, vi försöker få ordning på honom. Ursäkta oss. Vi ska ta honom i örat så han skärper sig. Förlåt.

Allra tydligast idag och när de ville skicka Bali till Bryssel. Istället borde de börja se Bali som en av sina största tillgångar. Hur använder vi Bali och hans enorma genomslagskraft för att dra röster och gynna vårt parti? Hur bygger vi spelet runt vår Diego Costa så han blir som mest effektiv, utan att stöta oss med de väljare vi vill ha kvar? Hur kan vi använda Bali som murbräcka för att knäcka svensk socialdemokrati, som är svagare än någonsin?
Uteslöts Bali skulle det bli strömhopp till SD. Rent allmänt är också Bali en av de renhårigaste debattörerna idag. Har betytt väldigt mycket i försvaret av yttrandefriheten. Sanningssägare är det inte gott om.

Kristersson har inte råd att utesluta Bali, då är han själv borta ganska snart. Vi får hoppas att Kristersson är lika maktkåt som Reinfelt som gjorde upp med M
P, om att öppna gränserna bara för sin fåfänga, att vara statsminister.
 
M har fortfarande en del Reinfeldt-väljare kvar i sina stall, de som inte gått till C eller SD som man inte vill stöta sig för mycket med. Och de hatar Bali. Vänstern kommer alltid hata M oavsett vad de gör, varför överhuvudtaget bry sig om vad de tycker? Eller snarare: Är svensk vänster förbannad på M?
Hanif Bali är en tillgång och ett oerhört kraftfullt vapen
och han gör vänstern skogstokiga, använd honom på rätt sätt. Men M-ledningen fortsätter se honom som ett problem som de helst skulle dumpat, men de har inte råd med det, så han får vara kvar på nåder. Kristersson är en idiot och
klåpare som inte försvarar Hanif Bali.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar