fredag 23 augusti 2019

Preems utbyggnad – vem vinner?

Preems planer på att bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil kan bli spiken i kistan, för den svagaste regeringen i Sverige någonsin! JÖK-regeringen!
 
Preem har ansökt om att bygga ut sin anläggning på flera sätt. Bland annat vill bolaget ha tillåtelse att öka användningen av råvara, från 11,4 miljoner ton till 13,9 miljoner ton. Man vill även ha tillstånd att använda förnybara råvaror, till exempel raps eller tallskog, samt bygga en anläggning för att göra bensin eller diesel av så kallad tjockolja. Det är denna process som kan leda till dubbelt så höga utsläpp av koldioxid. Enligt Preem skulle dock utsläppen samtidigt minska i användarledet. Preem har bra anställningsavtal, investerar i sina raffinaderier och försöker också utveckla grönare metoder.  Utbyggnaden beräknas kosta 15 miljarder och det skulle ge mängder av jobb.

Mark- och miljödomstolen godkände Preemraffs planer på att bygga ut anläggningen i Lysekil i november 2018.
Över hundra överklaganden har kommit in till Mark- och miljööverdomstolen. Bland dem som hört av sig finns framförallt privatpersoner från hela landet, men också ett antal organisationer.
Nu beslutar Mark- och miljööverdomstolen att tillståndet ska prövas på nytt
i juni 2019. Enligt domstolen planeras en ny huvudförhandling under första kvartalet 2020. Med andra ord är det, om än en tillfällig seger för personer och organisationer som har överklagat det tidigare beslutet.

Vi har ett rättsväsende som enligt fastlagda regler prövar sådana här ansökningar. Nu ”överrider” alltså socialisterna vårt samhälles förvaltningspraxis!! Det är enastående anmärkningsvärt, särskilt som Stefan Löfven nyligen intygade för Trump i ASAP Rocky-fallet, att vi minsann har ett oberoende rättssystem! Helt otroligt detta!
 
Det är bäddat för ett ”chickenrace” mellan sossar som vill rädda jobben, medan MP vill rädda jordens klimat! Vem vinner eller blir det en krasch med nyval?

En del spekulerar i, att det inte blir en regeringskris, sossarna kommer att köra över MP. Skulle MP börja sätta sig på ”tvären”, så kan Löfven hota med att utlysa nyval och i dagsläget, är det inget alternativ som MP traktar efter. Opinionssiffrorna ser inte bra ut för MP som med all säkerhet, vid ett nyval, kommer att åka ut ur riksdagen.
 
Isabella Lövin har tt ut med storsläggan: Hon menade att det inte handlar om handeln med utsläppsrätter utan istället om att regeringen ska få utrymme att hantera ärenden som rör klimatmålen. MP vill på kommunistiskt vis ha totalitärt styre.
Hon har bara inte fattat, att hennes parti endast samlar ca 240 000 röster. 
 
Det är givetvis totalt horribelt när icke sakkunniga politiker och tjänstemän tillåts styra över rent tekniska och ekonomiska frågor. Foliehatten undrar om det är det som kallas demokrati. Foliehatten följer med spänning dragkampen mellan sossar och miljömuppar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar