måndag 12 augusti 2019

Veganer tycker att jägare skall äta grön biff istället!

Flera hundra jakttorn har förstörts runt om i Sverige. Aktionsgruppen ”Hunt Saboteurs Sweden” (HSS) skriver i ett mejl att de står bakom personerna som saboterat. De utbredda sabotagen mot jakttorn i Sverige har även en ekonomisk strategi för aktivisterna. ”Jägarna kommer inte ha råd att placera ut nya”, skriver organisationen HSS i ett mejl till SvD.

Markägaren eller den som har jakträtten får bygga jakttorn i den omfattning som krävs för jaktens genomförande. Jakt från jakttorn handlar om säkerhet för de som deltar i jakten, särskilt om jakten bedrivs med löshund. Det är normalt, att under en jakt inte är tillåtet för andra jägare än hundförarna, att röra sig på jaktmarken, detta för att alla ska veta var andra jägare befinner sig, att våda skjutningar undviks. Att jaga från jakttorn innebär också, att man skjuter ner mot marken och inte upp mot himmeln. vilket kan bli fallet om man väljer att smyg- eller vakjaga. Jakttorn handlar om säkerhet för alla som deltar i jakten och för allmänheten. Jakttorn är dessutom oftast byggda på de platser viltet inom ett jaktområde, normalt rör sig. De står inte där de står på måfå.
 
Dessa dårar i HSS inte särskilt många i Sverige och de tongivande personerna är välkända i jägarkretsar. De har fullständigt felaktiga uppfattningar om såväl jakt, jägare och det djurliv, de säger sig vilja skydda. Att de sedan tror att kostnaden för ett jakttorn som kan kosta från några hundralappar till några tusenlappar, skulle ha någon avgörande ekonomisk betydelse när jaktarrendena är mångdubbelt högre. Dessutom tillkommer kostnaden för jaktutrustning, jakthundar, träningsskytte som är avsevärt högre, visar bara hur lite de vet om jakt och förhållanden.
Dårarna i HSS kommer för eller senare,
i kontakt med fel jaktlag och då lär det finnas en viss risk för, att dessa dårar blir sönderslagna, när de återvänder från skogarna. Särskilt som polis och åklagare fortsätter ignorera anmälningarna om jakt sabotage, skadegörelse och olaga intrång.
För några år sedan drabbades jaktlagen i Jämtland av att hundratals älgjakttorn sågats sönder. En italienare 52 år, djurrättsaktivist som åker mountainbike utpekades. Det fanns bildbevis i hans kamera. Italienaren hävdade att han utnyttjade allemansrätten och att han tog bilderna på jakttornen, var att sådana inte fanns i Italien. Han dömdes mot sitt nekande av tingsrätten för att ha saboterat ett antal jakttorn i länet och friades av hovrätten. Hovrätten har lyft fram att det är åklagaren som har bevisbördan i åtalet. HR menar, att åklagaren inte i något av åtalspunkterna kunnat visa, att det är ställt bortom rimligt tvivel, att det är den åtalade mannen som utfört gärningarna. Därför frias han helt. Dessutom fick han 15000 för den korta tid han satt häktad.
Dessa veganer är tillsammans med klimatsekten Sveriges mest verklighetsfrånvända människor. Det här är deras religion och det är därför de beter sig så totalt främmande för de som lever i verkligheten där jakt och köttätande är den del av mänsklig natur, vare sig man vill det eller ej.
Veganer förstår inte att vissa djur förökar sig snabbt i skogen. Undrar om dessa aktivister verkligen tycker det är OK, att vildsvin tränger sig in i förorterna, där dom bor och ännu mer ut på vägarna, där dom själva och andra löper större risk att ramma dom med bilen? Är teorin att det löser sig naturligt och det är mestadels jakten som får djuren att springa över vägarna när dom blir uppstressade eller?


Problemet är att växtätarna inte förstår att jägarna gör mycket gott för att bibehålla balansen med sin jakt. Att det skulle bli fullständigt våldsam primitiv anarki i skogen är de för efterblivna för att förstå.
Sekten och dess funktioner är säkerligen det primära motivet om man nu för hövlighetens skull bortser från psykisk sjukdom. Ingen tror att en jägare förstör sina jaktvapen och blir vegan för att denne fått sitt jakttorn vandaliserat, det jagas nog den dagen också och alla ytterligare dagar. Förtjänsterna uppkommer inom den egna gruppen vilket säkerligen manifesterar sig inte minst ekonomiskt. Känslan av gemenskap är välomvittnat berusande och är väl den vanligaste anledningen som avhoppare från vitt skilda knäpperier lyfter fram när de i efterhand beskriver livet inuti bubblan.

Det är nog försvinnande få djur som får möta ett annat öde än en människojägare pga nedsågade jakttorn. Men GM ses inom den egna kretsen ses som en Schindler. Det är inte så, att det råder brist på vilsna, lättledda, besvikna och gemenskapstörstande individer där ute som villigt låter sig ledas och imponeras av lite vadsomhelst. Anhängarna utgörs inte direkt av ett tvärsnitt av befolkningen!

1 kommentar:

  1. Veganer i allmänhet och i synnerhet HSS lider brist på de aminosyror som är väsentliga för att hjärnan ska utvecklas normalt.

    SvaraRadera