söndag 5 mars 2017

Intervju i SVT: Det är för många vita män i Vasaloppet!

Britta  Zackari SVT:s nya åkande reporter bland blåbären: ” Det är för många vita män i Vasaloppet!” 

Man kan se det på SVT:s livestream, spola fram till ca 08,41 in i sändningen så kommer det uttalandet. http://www.svt.se/sport/vintersport/...vinterstudion/ 
Britta Zackari har jobbat på Rix Morron. Hon togs in istället för Rickard Olsson som reporter i spåret. Tråkigt att Olsson inte är med. Han var ju riktigt trevlig. Richard Olsson åker
nu med Mix Megapol istället, eftersom han blev PK-petad av kommunisten Helin. Den kameraman som av misstag får med Olsson på skidor i TV-rutan, får nog se sig om efter ett annat jobb?

Varför spolade man Rickard? Efter sju år som SVT:s Vasaloppsreporter i skidspåret petas Rickard från uppdraget. Upplägget för Vinterstudions bevakning av Vasaloppet ska göras om, enligt programmets producent.
Richard:”De vill byta ut mig mot någon hippare.”

Erika Christensson är projektledare för SVT:s Vinterstudion, och delar inte Rickard Olssons beskrivning.
Erika: ”Jag var i kontakt med Rickard i höstas och berättade att vi ville göra om programmet och just den rollen, och att det innebär att han inte blir den åkande reportern i år. Vi har aldrig haft som syfte att såra Rickard, men vi anser att vi har haft en dialog om varför, och hoppas att det landar väl. Det är tråkigt om han inte upplever det så.
Så varför byts han ut kan man fundera över?
Erika: ”Vi utvecklar hela tiden programmet och ville ha en annan funktion för reportern i år. Vi vill prövat något nytt, och det är beslutet.”
Kan du berätta något om det nya upplägget?
Erika: ”Det jag kan berätta just nu är att vi kommer att ha en åkande reporter i sändningarna även i år, men jag kan inte säger mer än så ännu.

Vore kul å få veta var Britta Zackaris roll är tänkt att vara. Vara andfådd och locka feminister?
Man kan konstatera att det nya upplägget var alltså, att en yngre kvinna ska göra exakt samma sak, som en medelålders man redan gjort, fast mycket sämre?
Kan Britas roll vara att lotsa in vänsterpropaganda precis som i all annan SVT-produktion. En svensk klassiker som Vasaloppet är, får liksom inte heller komma undan politiseringen 2017 - särskilt inte när Helin har fingrarna med i spelet.

Första backen
Märkligt beteende från denna Britta, skäller ut en av männen och anklagar honom för att försöka bryta av hennes stav i första backen. Mannen ser förvånad ut och fattar inte vad hon pratar om. Jag är med i TV skriker hon…
Man kan uppfatta det som ett "skämt", men det är en försvarsmekanism när man inte fullt ut vågar stå för sin åsikt och är rädd för hur det ska uppfattas. Uppenbart att hon menar allvar, men gömmer sig bakom "skämt."
SVT är experter på att hitta fullständiga ”id….” till div
erse uppdrag och dom verkar ha lyckats igen. Skulle inte förvåna om SVT vill bestämma vem som ska åka, lär kvoteringen snart sätta fart. Märklig inställning från SVT.
I ett välkänt idrottsevenemang som Vasaloppet är från början startat av män för män, som genom alla tider lockat huvudsakligen män i en sport som domineras av män och så klagar man på att det är för många män där.

Brittas retoriken är ju bisarr på alla plan och att det ens nämns i SVT och kan nämnas slentrianmässigt är märkligt, när man tänker efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar