fredag 17 mars 2017

Valet i Nederländerna!

När man läser svensk media eller har tittat på SVT, när man kommenterade det holländska valet, tar inte mer än någon minut, innan man inser, att kommentarerna är mycket märkliga. Har de som kommenterade valet verkligen studerat den holländska valkampanjen och varför resultatet ser ut som det gör?

Rubriker som fiasko – för vem? Foliehatten är ingen expert på Nederländsk politik. Foliehatten har besökt Holland många gånger under hans ”ciklidtid”*.
Holland är ett väldigt speciellt land i Europa, sett till politiken. Dock finns där vissa grundbultar där de allra flesta holländare ställer upp kring. Holland är "skört" när det gäller marginal väljare. De flesta partier har dock vaknat upp vad gäller "problemet". Det är också en särskildhet Holland, utgör i europeisk politik.
1. Nasandet. 2. Frihet. 3. Ordning. Detta har ju lett till en uppsjö av partier med kringfrågor.

Det blev i alla fall en munter stämning i SR studion i torsdagsmorgonen när valet i Holland skulle avhandlas. Sveriges journalistkår var mycket nöjda med att PVV inte blev Hollands största parti. De bara malde på med PK-gäster som hyllade Holland för att de precis som Österrike tidigare sagt ifrån om "högerextremismen" och istället röstat grönt, PK och vänster.

Att PvdA =socialdemokratiskt nästan slaktats och att det största partiet VVD backat betydligt, nämndes inte med ett ord. Att raset inte blev större kan
vara Mark Ruttes oerhört kraftiga markering den sista veckan mot Turkiets valkampanj i Europa. Att PvdA backade med över 76 %, borde vara en av huvudnyheterna för MSM och SVT. Att socialdemokratin nu slaktats i två europeiska val, borde vara en stor nyhet i Sverige.

Att media undanhåll
er väsentliga fakta om valet och istället vinklar de, för att passa deras agenda, ser Foliehatten som ett lysande exempel på ”FAKE MEDIA.”
Margot Wallström
”Vi gratulerar VVD och partiledaren Mark Rutte till att ha blivit största parti i Nederländernas parlamentsval. Valresultatet visar att det nederländska folket har valt bort populismen och i stället röstat för ett inkluderande och öppet samhälle. Sverige och Nederländerna verkar båda för öppenhet, mänskliga rättigheter och ett starkt Europa.”
Återigen har vi begåvats av ett intelligent kommentar av vår utrikesminister.
Margot har missat något väsentligt. Man har röstat bort socialdemokraterna och röstat fram ”högerpopulister” och då får man ett ”inkluderande och öppet samhälle!”
Mark Rutte intervjuades innan valet och sa att hans parti förordade hjälp i närområdet för flyktingar, och endast om det skulle bli alldeles överfullt i flyktinglägren kunde han tänka sig att ta emot några. Jaha, jag tycker det verkar bekant!? När Åkesson förordade samma politik för SD så var de rasister, med nazistiska rötter etc etc.
Hoppas Margot kommer ihåg denna kommentarer om Rutte, när hon hädanefter kommenterar SD i Sverige!

De 150 mandaten fördelar sig i det nederländska parlamentet efter onsdagens val.
i förhållandet till 2012. Preliminära siffror.
VVD (högerliberalt): 33 (–8)
PVV (högerpopulister): 20 (+5)
CDA (konservativt): 19 (+6)
D66 (vänsterliberalt): 19 (+7)
SP (socialistiskt): 14 (–1)
Groenlinks (vänster-grönt): 14 (+10)
PvdA (socialdemokratiskt): 9 (–29)
Övriga sex partier som väljs in: 22 (+10)

När man ser siffrorna är det ”fake news.” Media hyllar Rutte, men i verkligheten är att hans parti VVD backade med 8 platser, nu är det 33. Klart att svensk media skriver att "populisterna" fick stryk, vad annars kan de skriva, de kan väl inte skriva sanningen att det var just Rutte som fick stryk och att Wilders PPV gick framåt. PVV är nu Hollands största oppositionsparti. De har aldrig varit det tidigare.
Vinnare
i det holländska valet är de som gillar den politik som kommer att föras. Resten är förlorare. Endast partigängare är glada att det egna partiet ingår i regeringen oavsett vilken politik som förs.


*
Foliehatten sysslade med ciklider i mer än 35 år. Ciklider=brokabborrar hittar
man bl.a. i de stora afrikanska sjöarna, Syd-Amerikas floder och Melllan-Amerikas
sjöar. Ciklider har utvecklat en avancerat yngelvård. Munruvare och bobyggare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar