fredag 31 mars 2017

Permanent ”skattefrossa” hos den rödgröna regeringen!

De rödgröna tycks leva i en skattefrossa! Alla tänkbara möjligheter till nya skatter ses över. Redan idag har Sverige världens högsta skattetryck och med varje ny skatt ökas ”skattebördan” för svenska folket! 
I en ”sund” ekonomi ser man över sina utgiftsposter, om en post sticker ut, skall den ansvarige, kontrollera varför den bara ökar och ökar och föreslå åtgärder att blödningen stoppas.

Invandringens kostnader tycks vara ”en helig ko” som precis som den indiska, inte får vidröras. 
Lafferkurvan, den har passerat för länge sedan, dvs nya skatter ger inte de tänkta inkomsterna, de minskar istället.

Dags att ”slakta” den heliga kon och se över och minska kostnaderna annars kommer Sverige inte att överleva.

En av de nya skatterna som
införs den 1 juli är skatt på vitvaror- och kemikalier.
När budgetpropositionen för 2017 presenteras framgår att kemikalieskatten på elektronik
tillkom, för att minska användningen av farliga kemikalier, exempelvis flamskyddsmedel.

En dator blir 800kr dyrare. Såklart ett spel för gallerian för att få in extra pengar till statskassan. Elektronik och alla metaller i en dator återvinns på ett miljösäkert sätt. Sedan kan man diskutera hur länge elektronik håller idag till skillnad mot förr.
Ska det handla om skatt som gynnar miljön, så borde man lägga den på bilar istället. Nu brinner bilar som aldrig förr och hur mycket utsläpp av giftig rök ger inte det!


De rödgröna jobbar verkligen med hjärncellerna för att komma fram med nya ursäkter för öka beskattning på oss. Den nya skatten inkluderar plaster och material som behandlats med bromid, klorid eller fosfor. Bromid används i brandförebyggande syfte i FR-4 vilket är industristandard i dagens kretskort och används av alla märken:
Det löjliga i ”kråksången", är att om en tillverkare kan bevisa att deras produkter är 100% rena, får de enbart avdrag med 75% av miljöskatten. Rent logiskt ska de givetvis få dra av 100%!
 

Skatten är endast belagt på svenska konsumenter vid köp från svenska återförsäljare, så det blir inget tillägg vid import.

Undrar om ”snillen” hos de rödgröna har tänkt på, hur gynnas miljön av att det blir dyrare att köpa dator i Sverige och man kan importera exakt samma dator från utlandet? Det verkar som om svenskarna godtar vilka skattehöjningar som helst, om man hänger en skylt med "Miljö" om halsen på produkten.Det ”sjuka” med detta förslag är att de säger att syftet med skatten är att begränsa användning av kemikalier i elektronik. Men även elektronik som inte använder miljöfarliga kemikalier innefattas av skatten. Dock kan dessa få göra avdrag på upp till 75%. Det är som att införa en alkoholskatt på all livsmedel och sen säga att livsmedel som inte innehåller alkohol, kan göra avdrag på 75%.

Sedan är det ju också ganska märkligt att denna skatt bara gäller svenska företag. Importerar man från ett annat EU land slipper man skatten. Det lär bli betydligt mer import av dyr elektronik i framtiden. Prata om att ge svenska företag ett stort underläge mot utländska företag. Många danska och tyska företag har fraktfritt på
köp till Sverige över en viss summa. Att inte de rödgröna ”backar” lite tillbaka i tiden och tittar på ”succé skatternakassettband och DVD-skivor. Många importerade sina band och skivor från utlandet och skatterna försvann.

Sedan kan man också undra lite, hur man definierar elektronik. Datorer och elektronik hittar vi i allt fler produkter. En modern bil innehåller runt 10 små datorer som sköter allt möjligt. Eltandborstar, skrivare, termostater m.m. innehåller elektronik och datorer. Känns som att denna skatt snart kommer att innefatta allt.


Detta handlar bara om att dra in mer pengar till invandringen och skatten kommer att långsiktigt försvaga Sverige. Fler jobb kommer flytta utomlands.


Stackars elektronikbutiker i Sverige. Många fler kommer gå i konkurs efter detta beslut, eftersom många kommer att importera från utlandet. Sverige börjar verkligen bli ett helt värdelöst land för företag.

1 kommentar: